Ja po Przeznaczeniu odpuściłem, bo bardzo mnie ten mod wymęczył, choć był wart zagrania.
Przeznaczenie ukończyłem nie bez problemów, ale ukończyłem. Druga część Przeznaczenie-Epilog mnie pokonała. Okazało się, że za wcześnie zrobiłem pewne zadanie w którym zginęły potrzebne do wykonania innych zadań postacie i po grze. Przyznaję, że jestem lekko wkurzony. Słowo jednak się rzekło i zacząłem drugie podejście.
Gothic III ogrywany jest z najnowszym modpackiem, jest miodzio. Trochę niestety użyłem kodów, żeby sprawdzić jak wygląda gra jako mag i chyba następne podejście zagram pełnoprawnym magiem…
A dziś ściągnąłem znów Gothic’a i dograłem mu modyfikacje Edycja Rozszerzona+ i hue hue odkryłem, że stary bug na mnożenie kilofów działa, więc nie trzeba się martwić o finanse na handel i rozwój bohatera…
Aczkolwiek widząc, że mod oferuje swobodne strzelanie z łuku/kuszy chyba stanę po stronie Starego Obozu, może uda mi się zostać magnatem…
Ekipa Returninga stworzyła w zasadzie grę MMO dla jednego gracza. Zbyt dużo zawartości, która niekoniecznie pasuje do świata gry, aczkolwiek pamiętam, że doszedłem do pustyni Adanosa, której za cholerę nie umiałem przejść. New Balance to po prostu nowa zawartość i trochę zmian. Oni chyba pracują nad kolejnym rozszerzeniem moda o nazwie Goetia czy jakoś tak…
No właśnie nie śledziłem tematu. A jak wpisałem w neta to mi i gra za siano wyskoczyła jak i mod. Dlatego wolałem zapytać tutaj szanowną społeczność A kto ją robi jeśli wolno spytać skoro Pirania ogłosiła upadłość? Oni ktoś nowy?
Niby oklepane ale… z kronikarskiego obowiązku… wyszła Definitywna edycja Doliny Zombie, zmiany dotyczą głównie balansu, wycięto też niepotrzebne wg autorów elementy.
Opis zmian:
Aktualizacja poprawia balans rozgrywki, poprawia błędy i wprowadza pomniejsze zmiany.
Zmiany w wersji definitywnej:
Usunięto zbędny content, który nużył i przedłużał niepotrzebnie rozgrywkę