Gra wyłącza się po okienku ładowania przed intrem

Witam mam problem otóż posiadam stalkera czyste niebo w wersji na steam i mam mały problem. Otóż po włączeniu gry na parę sekund pokazuje się okienko z informacjami o developerze i po tym gra się wyłącza.

Tutaj dam log:

* Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M10/S7, 3292.00 mhz, 29-clk ‘rdtsc’
* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

Initializing File System…
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 27306 files cached 33 archives, 4753Kb memory used.
Init FileSystem 0.800925 sec
‘xrCore’ build 3795, Jun 25 2009

Initializing Engine…
Starting INPUT device…
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrRender_R3.dll
refCount:m_pAdapter 1
command line
Executing config-script “user.ltx”…

FATAL ERROR

[error]Expression : sz<(tgt_sz-1)
[error]Function : IReader::r_string
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 422
[error]Description : Dest string less than needed.

stack trace:

Żulu, pardon :blush: @Menel na szybko ze steamowych problemów to taki error trafiał się jak coś się zrypało w pliku user.ltx.

SKasuj go i uruchom grę, wtedy ona sobie robi czysty/nowy i zobacz czy ruszy. Jak nie to będziemy szukać dalej.

Tu poskutkowało np w Cieniu:

https://steamcommunity.com/app/4500/discussions/0/3104640350806250913/

U nas też było

Cześć dzięki za odpowiedź ale po usunięciu pliku i odpaleniu gry nic nowego się nie dzieje. Nawet sam plik się nie odnawia.

Też nie mam żadnego errora.
Tylko się samoistnie się wyłącza

@MenelNo to reinstalacja albo najpierw sprawdzenie integralności plików gry to jak się coś źle pobrało to naprawi.

Niestety Już to zostało zrobione pare razy.

Nie wiem w czym jest problem CoP i SoC mi normalnie działają a tu taki specjalny płatek śniegu się znalazł.

Desktop 2022.05.05 - 16.52.10.18.m4v (uszkodzony załącznik)

Hmmm ja tam się na steamie nie znam, tu znowu jakieś nakładki? steamowe wyłączali przy takim błędzie.

https://steamcommunity.com/app/20510/discussions/0/3092263696197610162/

@Menel

Tu widziałem kilka takich problemów i wszędzie opcję ze skasowaniem user.ltx.

A jeszcze zrób tak skasuj ten plik, wyłącz kompa i potem włącz i dopiero uruchom grę. Tylko wyłącz i włącz nie uruchom ponownie.

1 polubienie

Dobrze zrobie tak ale najpierw zrobie szybkiego reinstala.

Zadziałał trik z wyłączeniem nakładek steam i reinstalacją.
Dziękuje ci bardzo za pomoc

@Menel Skoro przeinstalowanie pomogło, to w porządku.

Ale widziałem w poprzednich wpisach na zrzucie z zawartością katalogu głównego gry, że miałeś tam katalog _appdata_ . Taki katalog się pojawia, jak na podstawkę stawia się moda ze zmienionym fsgame.ltx.

Nie próbowałeś na grę CzN nałożyć jakiegoś ulepszenia?

I od razu porada. Tą działająca podstawkę traktuj jak świętą krowę. Nic a nic do niej nie dokładaj. A jak będziesz na nią musiał postawić moda, to na innej partycji lub dysku niesystemowym zrób jej kopię, zmień nazwę na nazwę moda i podmień oryginalny fsgame.ltx na taki, który utworzy odpowiednik tego _appdata_ . Nowsze mody mają już taki.