Grand Rendering Mod 1.6

Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006
Data premiery: 05.11.2021 r.
Autor: Nordic359

OPIS:

Spoiler

Grand Rendering Mod to modyfikacja, która wzięła kurs na silnik i jego cechy techniczne, które zostały wycięte podczas tworzenia gry. W kwietniu w repozytorium udostępniono kod źródłowy CCz z całego okresu tworzenia gry i pojawił się pomysł, aby pobawić się grafiką w stylu buildów.

Ważne!
Modyfikacja nie pretenduje do statusu moda globalno-fabularnego. Nie ma autorskich zadań, pomysłów i realizacji “własnej wizji Tego Samego Stalkera (TSS)”. Projekt jest techniczny, a wszystko, co jest w nim przedstawione, jest anulowaną zawartością podczas tworzenia oryginalnej gry.

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler
  1. Zainstalować oryginalny Cień Czarnobyla 1.0006.
  2. Usunąć z katalogu gry (albo zmienić nazwę folderów) foldery bin i gamedata (jeśli są), a także plik fsgame.ltx.
  3. Rozpakować zawartość archiwum i wrzucić do folderu z grą.

Jeśli gracie na wersji GOG, to grę trzeba uruchamiać z kluczem “-ww”.

Zalecenia:

Jeśli obraz jest dla was za bardzo ciemny/jasny, to poziom oświetlenia można poprawić komendami r2_sun_lumscale_amb i r2_sun_lumscale_hemi.
Siłę rozjaśnienia można poprawić komendą r2_tonemap_middlegray.

Zdecydowanie zaleca się powstrzymanie się od instalowania cheatów i spawnerów. Wszystkie niezbędne funkcje są już w grze, ponieważ niektóre komendy zostały przywrócone: g_spawn, g_god i jump_to_level.

LINK DO POBRANIA:

Spoiler

Wersja 1.6:

Yandex: [KLIK]

Wersja 1.0:

ModsFire: [KLIK]

Źródło: ap-pro.ru

Czekam aż ktoś sprawdzi i podzieli się wrażeniami, bo może to tylko moje zdanie, ale ja… Nie widzę żadnej różnicy.

Wygląda jak goły SSoC bez żadnych zmian prócz buildowego interfejsu…

Przecież swoje przypuszczenie masz potwierdzone w opisie moda. Tylko grafika i nic więcej.

Jak najbardziej zrozumiałe, opis też czytałem. Niemniej nie widzę zmian w grafice prócz interfejsu. Spodziewałem sie choć poprawionych efektów świetlnych, zbliżonych do tych z buildów. A tu (moim zdaniem) nic. 

1 polubienie