Użytkownicy zajmujący się przekładem - głównie modyfikacji - z języków obcych. Członkowie tej grupy są motorem napędowym całego forum i stanowią swoisty skarb.
Grupa zarezerwowana dla najbardziej aktywnych użytkowników. Zajmują się głównie publikowaniem nowości, a opcjonalnie także innymi kwestiami obejmującymi szeroko rozumiane tworzenie treści (m.in. pisanie artykułów, wyszukiwanie modów, ciekawostek dotyczących uniwersum S.T.A.L.K.E.R.-a, aktualizowanie tematów). Członkowie grupy posiadają uprawienia moderacyjne.
Osoby należące do tej grupy wykazały się ogromnym wkładem w rozwój naszego forum. Służą dobrą radą osobom decyzyjnym i często pomagają użytkownikom, a ich głos jest zawsze brany pod uwagę. W razie nieobecności najważniejszych członków ekipy tymczasowo przejmują ich prawa i obowiązki.
Osoba, która dysponuje dużą wiedzą w zakresie funkcjonowania forum oraz udziela pomocy Administracji w tej dziedzinie. Może przyznawać ostrzeżenia zgodnie z własnym uznaniem oraz regulaminem.
Głównym zadaniem Sekretarza jest rozwój naszego forum. Podejmuje decyzje w sprawie modernizacji strony oraz trzyma pieczę nad pozostałymi grupami. Jego głos jest decydujący. Zajmuje się utrzymaniem forum i dba o jego dobre imię. Może również podjąć decyzje w sprawie ewentualnych współprac.
Pipy to znaczki które są widoczne poniżej rangi w profilu użytkowników…Oczywiście im więcej tym lepiej. Postaramy się je poprawić graficznie, by były bardziej efektowne. Moderatorzy i admini nie mają ich w profilu ponieważ jest wpis ..STAFF, lub ADMIN
Dawno nikt nic nie pisał w tym temacie ale mam pytanko.
Czy rangi zostały zaktualizowane ? bo ja mam napisane Twardziel, a tutaj nigdzie jej nie ma. Oczywiście zmiany nie chcę, mnie się podoba jak mam
Jestem na forum dopiero nie cały miesiąc i nie znam poszczególnych rang i nie wiem jak na nie zasłużyć.
Jeśli znacie rangi i wiecie jak na nie zasłużyć to powiedzcie.
VIP - osoba która zrobiła coś wyjątkowego dla strony, lub znajomy właściciela forum
Zasłużony - osoba która coś robi dla forum, lub zrobiła ale nie na tyle by dostać vip’a
Redaktor - wiadomo, pisze itp.
Tropiciel - testuje nowe mody i zdaje relacje z gry w tematach..odkrywa ukryte smaczki
Opiekun - poszukuje nowych modów w sieci
Mechanik - osoba która udostępnia swoje mody na forum
Użytkownik - nowy, albo tylko przeglądający forum
BOT - boty np. Google, Yahoo, itp przeszukujący treści by dodać do spisu przeglądarki
Chyba najważniejsza ranga Tłumacz - tłumaczy mody
Ty możesz poprosić o: Mechanika, Tropiciela, Tłumacza, Redaktora, i działać w tych rejonach, resztę jak to mówią: “ty nie pytaj nas, my zapytamy ciebie”
Ilość postów twoją rangę określa tylko bezsensowne nabijanie może się skończyć źle. Lepiej mieć mniej postów ale na temat niż masę bezsensownych ranga z czasem sama wejdzie. Ja mówię o rangach nie tytułach o tym nad zdjęciem.
@metek daj jakiś wzór tego pomysła, mi się podoba…już dawno to miało być zrobione ale potem ucichło. Trzeba małą teksturę by wstawić w miejsce pipów.
//
Stary Wyga…500
Jeden ze stalkerów dla których Zona stała się częścią życia.
U @naznaczonego Masz całkiem niezłą opinię…
///
Sprawa wzoru ucichła..to jak będzie z tym pomysłem ?