Grupy i rangi na forum

TABELA GRUP

NAZWA GRUPY ATRYBUT OPIS LISTA LIMIT DANYCH
Turysta Domyślna grupa po rejestracji. [LINK] 70 MB
Stalker Użytkownicy z minimalną aktywnością na forum. Próg przyznania dostępu do ShoutBoxa. [LINK] 200 MB
Weteran Użytkownicy z dużym stażem na forum. [LINK] 900 MB
Tłumacz Użytkownik, który przetłumaczył kilka niedużych modyfikacji/dodatków lub większego moda. [LINK] 2 GB
Doświadczony tłumacz Użytkownicy zajmujący się przekładem - głównie modyfikacji - z języków obcych. Członkowie tej grupy są motorem napędowym całego forum i stanowią swoisty skarb. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Redaktor Grupa zarezerwowana dla najbardziej aktywnych użytkowników. Zajmują się głównie publikowaniem nowości, a opcjonalnie także innymi kwestiami obejmującymi szeroko rozumiane tworzenie treści (m.in. pisanie artykułów, wyszukiwanie modów, ciekawostek dotyczących uniwersum S.T.A.L.K.E.R.-a, aktualizowanie tematów). Członkowie grupy posiadają uprawienia moderacyjne. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Mechanik Użytkownicy, którzy posiadają wiedzę w zakresie moddingu oraz udzielają na forum pomocy technicznej. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Zasłużony Użytkownicy z dużymi zasługami dla forum. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Elitarni Osoby należące do tej grupy wykazały się ogromnym wkładem w rozwój naszego forum. Służą dobrą radą osobom decyzyjnym i często pomagają użytkownikom, a ich głos jest zawsze brany pod uwagę. W razie nieobecności najważniejszych członków ekipy tymczasowo przejmują ich prawa i obowiązki. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Moderator Osoba, która dysponuje dużą wiedzą w zakresie funkcjonowania forum oraz udziela pomocy Administracji w tej dziedzinie. Może przyznawać ostrzeżenia zgodnie z własnym uznaniem oraz regulaminem. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Administrator Osoby decyzyjne, które sprawują pieczę nad forum. Mogą przyznawać ostrzeżenia zgodnie z własnym uznaniem oraz regulaminem. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ
Sekretarz Głównym zadaniem Sekretarza jest rozwój naszego forum. Podejmuje decyzje w sprawie modernizacji strony oraz trzyma pieczę nad pozostałymi grupami. Jego głos jest decydujący. Zajmuje się utrzymaniem forum i dba o jego dobre imię. Może również podjąć decyzje w sprawie ewentualnych współprac. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ

TABELA RANG

NAZWA RANGI OZNAKA WYMAG. ILOŚĆ WPISÓW
Gość w Zonie 0
Turysta 20
Nowicjusz 40
Wędrowiec 70
Doświadczony 100
Weteran 150
Przemytnik 220
Przewodnik 300
Ekspert 450
Łowca mutantów 650
Pogromca 850
Oświecony 950
Pionier 1 250
Likwidator 1 700
Odrodzony 2 450
Cień Monolitu 3 000
Czarny stalker 4 000
Strażnik tajemnic 6 500
Naznaczony Zoną 8 000
Jurij Siemiecki 11 500
Legenda 15 500

10.07.24 | Aktualizacja - @Meta

1 polubienie

Może to głupio zabrzmi ale co to są pipy??

1 polubienie

Pipy to znaczki które są widoczne poniżej rangi w profilu użytkowników…Oczywiście im więcej tym lepiej. Postaramy się je poprawić graficznie, by były bardziej efektowne. Moderatorzy i admini nie mają ich w profilu ponieważ jest wpis ..STAFF, lub ADMIN

Heh… Dobre określenie, “pipa” kojarzy mi się bardziej z rozlewaniem piwa a ostatnie rango to przecież “Barman”. :frowning:

może i dobre określenie ale weź sobie wyobraź jak na ulicy mówisz do kolegi “ja już mam cztery pipy” :frowning:

Ciekawy pomysł z tymi rangami, może w miejsce tych małych pipów wstawić symbole radioaktywności, będzie bardziej klimatycznie i tematycznie?

Dobry pomysl. Zolte na czarnym tle. ^^

może i dobre określenie ale weź sobie wyobraź jak na ulicy mówisz do kolegi “ja już mam cztery pipy”

Myślę ,że na pewno pozazdrości… :smiley:

Będzie zmieniona grafika Pipów na coś fajnego, cierpliwości już nie długo…:slight_smile:

To czekamy na tą niespodziankę z pipami. Forum ma być przyjazne dla użytkowników, już jest najlepsze w kraju.

1 polubienie

Myślę ,że na pewno pozazdrości… :smiley:

Albo uzna cię za jakiegoś erotomana :slight_smile:

pomysł z tymi symbolami radioaktywności tylko zamiast okrągłego to bym zrobił trójkątne (takie jakie jest w niektórych miejscach w czarnobylu.

Opis rang na forum

Człowiek…0

Osoba która Zonę zna tylko z opowieści

Turysta…20

Osoba która co najmniej raz odwiedziła Zonę i zamierza ją sporadycznie odwiedzać.

Kot…50

początkujący stalker któremu Zona tak się spodobała że,postanowił

zostać tu na dłużej,przynajmniej do czasu wzbogacenia się.

Bandyta…100

Osoba która uciekła do Zony z powodu konfliktu z prawem lub zaczęła

prowadzić życie rabunkowe celem szybkiego wzbogacenia się na kotach..

Stalker…200

Osoba która uważa Zonę za swój drugi dom i nie zamierza jej opuszczać.

Doświadczony Stalker…300

Stalker który przebywa już bardzo długo w Zonie i jeszcze żyje.

Weteran…400

Stalker który już zapomniał o dniu w którym przybył do Zony.

Stary Wyga…500

Jeden ze stalkerów dla których Zona stała się częścią życia.

Przewodnik…800

Stalker który zna wszystkie tajne przejścia w Zonie i postanowił przez nie przeprowadzać innych…Oczywiście za drobną opłatą.

Znawca Zony…1200

Stalker który przemierzył Zonę wzdłuż i wszerz i wie o niej prawie wszystko.

Przemytnik…1600

Osobnik który zajął się szmuglowaniem towarów do zewnętrznego świata,jak i do Zony.

Mistrz…2000

Najlepszy stalker w Zonie,wie o niej wszystko i wie jak w niej przeżyć,jednym słowem Zona go pochłonęła do końca i nie wyobraża sobie życia bez niej.

Barman…2500

Stalker który przestał szwendać się po Zonie i postanowił zająć się Handlem.

Ok malakas już wstawione,nie wiedziałem czy dawać w spoiler więc nie dałem

1 polubienie

Super opis dodam do pierwszego postu. Masz plus..:smiley:

Dzięki przynajmniej raz się przydałem .. jak na jakiś pomysł jeszcze wpadnę to tu go zarzucę

Dawno nikt nic nie pisał w tym temacie ale mam pytanko.
Czy rangi zostały zaktualizowane ? bo ja mam napisane Twardziel, a tutaj nigdzie jej nie ma. Oczywiście zmiany nie chcę, mnie się podoba jak mam :smiley:

Masz rację zmieniły się dwie rangi po wejściu znaków dla poszczególnych frakcji…już jest OK.

Jestem na forum dopiero nie cały miesiąc i nie znam poszczególnych rang i nie wiem jak na nie zasłużyć.
Jeśli znacie rangi i wiecie jak na nie zasłużyć to powiedzcie.

Tego chyba w FAQ niema ?

Admin - właściciel forum

Modek - moderuje forum

VIP - osoba która zrobiła coś wyjątkowego dla strony, lub znajomy właściciela forum

Zasłużony - osoba która coś robi dla forum, lub zrobiła ale nie na tyle by dostać vip’a

Redaktor - wiadomo, pisze itp.

Tropiciel - testuje nowe mody i zdaje relacje z gry w tematach..odkrywa ukryte smaczki

Opiekun - poszukuje nowych modów w sieci

Mechanik - osoba która udostępnia swoje mody na forum

Użytkownik - nowy, albo tylko przeglądający forum

BOT - boty np. Google, Yahoo, itp przeszukujący treści by dodać do spisu przeglądarki

Chyba najważniejsza ranga Tłumacz - tłumaczy mody

Ty możesz poprosić o: Mechanika, Tropiciela, Tłumacza, Redaktora, i działać w tych rejonach, resztę jak to mówią: “ty nie pytaj nas, my zapytamy ciebie”

1 polubienie

Ilość postów twoją rangę określa tylko bezsensowne nabijanie może się skończyć źle. Lepiej mieć mniej postów ale na temat niż masę bezsensownych ranga z czasem sama wejdzie. Ja mówię o rangach nie tytułach o tym nad zdjęciem.

To jak z tymi pipami- jakby je zamienić na jakieś znaczki radioaktywności, albo coś w tym stylu

A gdyby te “pipy”, dobrze, że nie na “c” zaczynające się, dać widok gilzy, mam na myśli widok kryzy i spłonki. Wybór zostawiam moderatorom.

1 polubienie

@metek daj jakiś wzór tego pomysła, mi się podoba…już dawno to miało być zrobione ale potem ucichło. Trzeba małą teksturę by wstawić w miejsce pipów.
//
Stary Wyga…500
Jeden ze stalkerów dla których Zona stała się częścią życia.
U @naznaczonego Masz całkiem niezłą opinię…
///
Sprawa wzoru ucichła..to jak będzie z tym pomysłem ?