Witam. Mam problem bo zakończyłem grane w stalkera i metro 2033 i potrzebuje gier tego typu. Prosiłbym o spisanie mi listy gier podobnych do wyżej podanych Z góry THX
Podobnymi grami są Fallout 3 i Fallout New Vegas- właśnie w najbliższym czasie mam zamiar zagrać w którąś z nich.
Znam te:
-
Fallout (wszystkie części z dodatkami)
-
Metro 2033
-
Stalker (wszystkie części)
-
Singularity
-
Cryostasis
Innych już nie
To może to: Chernobyl Terrorist Attack- podobno wielki hit w Rosji
Nie jest głupie dzięki wielkie PS. Czekam na dalsze gry xD
,- Singularity , - świetna gra , niestety bardzo krótka ;/
-Borderlands
-Half-Life 2, ep1 ,ep2
podobne:
GORKY 17
Bioshock
Moim zdaniem gorky 17 nie jest ani trochę podobny do stalkera. Potrzebuje taką grę JAK STALKER/METRO najlepiej widok z 1 osoby.
To zagraj w HL i w HL 2 plus dodatki do niego, możesz pobrać mody jedynie potrzebny jest steam ale jak grałeś w metro to masz konto.
Co do Chernobyl Terrorist Attack to odradzam kupowania tej gry. Oglądałem recenzje o niej na youtube i z tego co widać bardzo marna gierka.
Zresztą, oto jeden z filmików. Sami zobaczcie:
Obydwa Bioshock-i. Co prawda zagłady nuklearnej nie ma, ale taki klimat opuszczenia i dekadencji rzadko w której grze można spotkać. Singularity to klon Bioshocka ale też trzyma dobry poziom tyle że zalatuje konsolą podczas walk z przeciwnikami.
Dead Space 1 i 2.
To już konsolówka i raczej zupełne inna niż Stalker nie odbiegajmy.
Jak konsolówka ? jak mam na kompie. Nie oszukujmy się. Nie ma takiej drugiej gry jak stalker czy metro. To są specyficzne gry i jedyne w swoim rodzaju.
A graliście w SPORE ? Nie ma nic wspólnego z tematem zony ale jest genialna. Nie ma to jak wieczorem prowadzić swoje stado do ataku na leże śmiesznych stworków żeby je zjeść. A potem uzbroić swoja armię w dzidy i podporządkować sobie inne plemiona.
Dead Space jest grą konsolową zaadaptowaną na PC, bo się dobrze sprzedawała tak samo jak gra Darksiders i większość bijatyk.
A graliście w SPORE ?
Tak ale ja nie złapałem bakcyla http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/lol.gif
Tak jak napisał Kpuc nie ma innych gier podobnych do tematyki stalkera. Pozostają jedynie mody które zmieniają gre. Jeżeli teraz ktoś szuka gier w których chcemy zwiedzać rozległe tereny i walczyć z mutantami to polecam starego far crya jeżeli ktoś chce wykonać wiele zadań i zwiedzić obszerny świat to polecam gre boiling point , wada jest zabugowana. Jedna uwaga nie ma takich gier jak stalker.