Gry typu STALKER

Witam. Mam problem bo zakończyłem grane w stalkera i metro 2033 i potrzebuje gier tego typu. Prosiłbym o spisanie mi listy gier podobnych do wyżej podanych :slight_smile: Z góry THX

Podobnymi grami są Fallout 3 i Fallout New Vegas- właśnie w najbliższym czasie mam zamiar zagrać w którąś z nich.

Znam te:

• Fallout (wszystkie części z dodatkami)

• Metro 2033

• Stalker (wszystkie części)

• Singularity

• Cryostasis

Innych już nie :frowning:

To może to: Chernobyl Terrorist Attack- podobno wielki hit w Rosji :wink:

Nie jest głupie :slight_smile: dzięki wielkie PS. Czekam na dalsze gry xD

,- Singularity , - świetna gra , niestety bardzo krótka ;/

-Borderlands

-Half-Life 2, ep1 ,ep2

podobne:

GORKY 17

Bioshock

Moim zdaniem gorky 17 nie jest ani trochę podobny do stalkera. Potrzebuje taką grę JAK STALKER/METRO najlepiej widok z 1 osoby.

To zagraj w HL i w HL 2 plus dodatki do niego, możesz pobrać mody jedynie potrzebny jest steam ale jak grałeś w metro to masz konto.

Co do Chernobyl Terrorist Attack to odradzam kupowania tej gry. Oglądałem recenzje o niej na youtube i z tego co widać bardzo marna gierka.

Zresztą, oto jeden z filmików. Sami zobaczcie:

http://www.youtube.com/watch?v=ywgJlsSntTc

Obydwa Bioshock-i. Co prawda zagłady nuklearnej nie ma, ale taki klimat opuszczenia i dekadencji rzadko w której grze można spotkać. Singularity to klon Bioshocka ale też trzyma dobry poziom tyle że zalatuje konsolą podczas walk z przeciwnikami.

Dead Space 1 i 2.

To już konsolówka i raczej zupełne inna niż Stalker nie odbiegajmy.

Jak konsolówka ? jak mam na kompie. Nie oszukujmy się. Nie ma takiej drugiej gry jak stalker czy metro. To są specyficzne gry i jedyne w swoim rodzaju.

1 polubienie

A graliście w SPORE ? Nie ma nic wspólnego z tematem zony ale jest genialna. Nie ma to jak wieczorem prowadzić swoje stado do ataku na leże śmiesznych stworków żeby je zjeść. A potem uzbroić swoja armię w dzidy i podporządkować sobie inne plemiona.

Dead Space jest grą konsolową zaadaptowaną na PC, bo się dobrze sprzedawała tak samo jak gra Darksiders i większość bijatyk.

A graliście w SPORE ?

Tak ale ja nie złapałem bakcyla http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/lol.gif

Tak jak napisał Kpuc nie ma innych gier podobnych do tematyki stalkera. Pozostają jedynie mody które zmieniają gre. Jeżeli teraz ktoś szuka gier w których chcemy zwiedzać rozległe tereny i walczyć z mutantami to polecam starego far crya jeżeli ktoś chce wykonać wiele zadań i zwiedzić obszerny świat to polecam gre boiling point , wada jest zabugowana. Jedna uwaga nie ma takich gier jak stalker.