Grzyby :)

Witajcie. Potrzebuję pomocy. Nie umiem znaleźć grzybów marynowanych, których żąda magazynier. Odwiedziłem już chyba wszystkich handlarzy dostępnych na tym etapie gry i wszystkich miejscowych i nikt czegoś takiego nie ma. Prosiłbym o podpowiedź gdzie można je znaleźć albo kupić.

@chszarz

Właśnie szukałem, gdzie te grzybki można znaleźć i wychodzi na to, że u różnych postaci. Z bandytami rozmawiałeś? Podobno jeden z nich zleca zadanie związane z kanistrem benzyny, a jako nagrodę daje grzyby.

Nie wpadłem na to, że zdobywa się je w misji. Masz na myśli braciaków w okolicach baru?

Tak.

Sprawdź przy okazji, czy może któryś z nich nie sprzedaje tych grzybów.

Opcje sprzedaży (i wymiany) już sprawdzałem. Ale już wiem co robić. Dzięki za podpowiedź. :slightly_smiling_face:

Sprawdziłem jeszcze raz wszystkich bracholi, potem wszystkich ludzi w opuszczonej wiosce i wszystkich wojskowych po kolei i nie ma tych grzybów absolutnie nigdzie. Nie ma też żadnej misji, w której możnaby je zdobyć. Jest tylko misja dla Szczurołapa, ale tam nie ma mowy nic o grzybach. Są tylko czekoladowe ciasteczka do kupienia u mechanika. Może to jakiś błąd w tłumaczeniu i to o nie chodzi a nie o grzyby? Naprawdę pomocy, bo nie wiem już co robić…

@chszarz Nie wiem, co poradzić w sprawie tych nieszczęsnych grzybów :thinking:

Znalazłem F.O.T.O.G.R.A.F + Weapons Mod @smox z 2020 roku i pisał, że pewien braciak/bandyta zleca nam zadanie związane z kanistrem, a w zamian otrzymujemy grzybki. Natomiast @cichy Poradnik - Fotograf zaznaczył:

“U handlarza w sklepie spożywczym nabywamy mleko, ogórki, grzyby w konserwach…”

Z rosyjskich stron:
Pytanie: Gdzie znajdę mleko skondensowane / ogórki kiszone / marynowane grzyby? Odpowiedź: Wymienić się z NPC, rozbić znalezione metalowe skrzynie i drewniane skrzynie (zapisz przed rozbiciem skrzyni). Kiszone ogórki i grzyby są sprzedawane przez handlarzy. Jeśli nie są aktualnie dostępne, to zapisz obok kupca i wczytaj z tego zapisu - mogą się pojawić.

1 polubienie

Sprawdzałem już u handlarzy, ale nie mieli. Może trop z zapisem i odczytem jest dobry. Spróbuję. Eh coś nie lubią mnie te mody… :grin:

Wielkie dzięki. Grzyby pojawiły się u handlarza po odczycie quick save’a. Całe menu się zmieniło :slightly_smiling_face: