H.A.C.R. 2.0 (HayZee's Anomaly Community Remaster)

Dzięki bardzo chyba będę musiał przeinstalować bo wywala przy próbie przejścia z Wysypiska na Kordon po pierwszym zadaniu od Sidora.

Spróbuj w MO2 odpalić z ‘Anomaly Launcher’ z takimi odznaczonymi opcjami ( Delete Shader Cache i następne)

Podsumowanie

oraz wczytaj w pierwszej kolejności 1 zapis a później ten ostatni który wywala grę.

1 polubienie

OK zadźałało narazie , a można jeszcze zmniejszyć wielkość magazynków w ekwipunku . W menuu handlu mam takie ikony . I jeszcze jedno dlaczego do już raz odwiedzonych miejsc nie mogę użyć szybkiej podróży obojętnie jakiej .

Na te kartony to już my użytkownicy wpływu nie mamy, są jakie są KTOŚ to wprowadził. Szybka podróż jest możliwa i znowu kłania się MCM.

NIEBAĆ MCM !! zmień ustawienia.

ps.
Kartony można zmienić…wyłączyć.

Dzięki wiem , że jest możliwa tylko do już raz odwiedzonych drugi raz nie da się podróżować . A jak zmniejszyć ikony magazynków w plecaku , w tym MCM to nie wiem w jakich plikach zmieniać i jakie wartości . Wczoraj po twojej poradzie na temat podruży było dobrze , ale dzisiaj już to samo wywala .

1 polubienie

@kanon1022 a to nie ma jakiegoś “cooldownu” ta szybka podróż? Bo pamiętam jak w Anomaly czyste grałem i np przenosiłem się np do lokacji A, potem z niej do B i szybko chciałem znowu do A to nie mogłem, dopiero po jakimś czasie czy przeskokach na inne miejscówki.

1 polubienie

Jest jak mówisz. @tom3kb Już koledze kanon odpowiedziałem na PW.

1 polubienie

Polecam zaktualizować sobie ‘Modded Exes’ przynajmniej na 2025.9.26.

K O M U N I K A T.

Twórca tego moda HayZee ogłosił na discordzie, że w związku z jego problemami z prawem …. zamyka serwer.

Kto chciałby jednak pograć w tego moda proponuję ((póki jeszcze są)) pobrać pliki z #1.

_________________________________________________________________________________________

Do OPISU:

HACR to obszerny pakiet modów skupiający się na grafice, nowej zawartości i jakości rozgrywki, przy jednoczesnym zachowaniu podstawowego klimatu Stalker Anomaly.

Nowe mapy?!:

Promzone: Zona jest nieprzewidywalna. Ostatnie zmiany w Zonie otworzyły drogę do nowego obszaru znanego jako Promzone. Dostęp do niego możliwy jest przez trasy w Magazynach Wojskowych i Cmentarzysko Pojazdów. Jest on zamieszkany przez wszelkiego rodzaju mutantów, ale Stalkerzy już zaczęli go eksplorować w poszukiwaniu nowych artefaktów i bogactw. Dodatkowo, niektóre frakcje rozpoczęły już potyczki o kontrolę nad nowym regionem. Z uwagi na niebezpieczne pola anomalii do przeszukania, będzie to ryzykowne, ale satysfakcjonujące miejsce do eksploracji. Promzone zawiera 8 stref anomalii i 15 nowych inteligentnych terenów, a także około 40 skrytek do znalezienia.

Grimwood: W Zonie pojawiła się kolejna mapa – Grimwood. Głęboki las, który izoluje (ukrywa?) najemników od reszty Zony. Główna droga jest zazwyczaj wystarczająco bezpieczna, ale wszystkie skarby kryją się głęboko w lesie, pełnym anomalii i mutantów. Grimwood znajduje się między Magazynami Wojskowymi a Martwym Miastem i ma trasy przejściowe do Magazynów Wojskowych, Martwego Miasta i Czerwonego Lasu. Grimwood ma 8 stref anomalii, 17 inteligentnych terenów i około 40 skrytek.

Miasto “Jużny”: I nagle pojawiła się trzecia lokacja. Duża osada miejska/podmiejska z mieszanką mutantów i stalkerów. Ta mapa jest największa ze wszystkich w Anomaly (o 15% większa niż Zaton czy Jupiter). Znajduje się pomiędzy Wysypiskiem, Doliną Mroku, Cmentarzyskiem Pojazdów i Magazynami Wojskowymi i ma do nich przejścia. Miasteczko „Yuzhniy” ma 7 stref anomalii, 37 inteligentnych terenów, około 130 skrytek i kilka małych baz wolności i bandytów (postaram się dodać więcej w przyszłości, wraz z zadaniami.

Fabuła + poziomy podziemne: W zasadzie to po prostu kolejna historia, którą można zaczerpnąć od Sacharowa, pytając, czy słyszeli o nowych lokacjach. Pisałem to na poczekaniu, więc nie oceniajcie fabuły zbyt surowo :zany_face: Niektórzy z Was mogą uznać to za nudne (szczególnie na początku), ale dla mnie wyglądało dobrze, wszystkie epickie bitwy są na końcu ;] Jeden podziemny poziom też wygląda bardzo fajnie :face_savoring_food:

Fabuła jest dostępna tylko dla Samotników i Czystego Nieba. Możesz ją włączyć dla innych frakcji, ustawiając je tutaj na „prawda”, ale prawdopodobnie będziesz musiał często korzystać z przebrania („ekolog” też jest w porządku, sam tekst nie zmieści się w grze fabularnej, jeśli Ci na tym zależy. :grinning_face:

AUTOR HayZee