HARDWARMOD v3.2

Zadanie na Kompas będzie potem. Gości w bazie CN - możesz zabić po wnikliwej rozmowie. Tych z zasadzki bez skrupułów też.

Jestem na bagnach i od początku gry ciągle tracę zdrowie pomimo że nie krwawię i nie świeci mi się ikonka napromieniowania nie mogę realizować przez to normalnie zadań bo ciągle ubywa mi życia a apteczek nie wystarcza a zużyłem ich już bardzo dużo. Czy tak jest i u was, czy mam jakiś błąd. Może ktoś ma na to jakąś radę zanim się zniechęcę do tego moda.

Przyczyną Twoich problemów jest anomalia. Przeczytaj post 79, tam @kondotier wszystko opisał.

Elkitrim - Musisz wgrywając wcześniejsze savy ustalić w którym miejscu wlazłeś w taką anomalię. Jeśli nie jesteś w stanie się przed nią zabezpieczyć artem, to musisz grać, omijając to miejsce szerokim łukiem.

A szczególnie, gdy po przebudzeniu zwiedzasz bazę.

Co potrzebne do ochrony masz w kolejnym postcie po moim ( #80 ). A to możesz uzyskać, po kawałku gry. Rób sobie częste zapisy, nawet w sytuacjach gdy wydają się nie potrzebne. jak złapiesz taką zarazę, mniej będziesz miał do powtarzania.

Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć tą fleszke, bo dokumenty już mam?

O którą fleszkę Ci chodzi ? Jest ich w modzie bez liku. Podaj treść zadania do którego jej szukasz - wtedy będzie wiadomo o co chodzi :yes: .

Będę musiał zagrać jeszcze raz, bo wszystko mi się poprzewracało. A o tą fleszke to chodziło mi o Posła.

Ciało Posła leży tuż za wyjściem z Bagien na Kordon - ale jest oskubany - jego fleszkę ma najemnik ukrywający się na posterunku wojskowych - by zdobyć fleszkę musisz spacyfikować kompleks. Czasem ten najemnik spawnuje się przed posterunkiem - ale rzadko.

Najemnik z fleszką Posła spawnuje się też , w obozowisku bandytów, tym na skarpie przy jeziorku.Przynajmniej ja tam go załatwiłem razem z bandytami.

U mnie leżał sobie na tunelu którym wchodzimy na Kordon. Posterunku nie musiałem rozwalać. Wychodzi na to, że jest sporo miejsc spawnu.

Na początek chciałbym przywitac wszystkich, starych i nowych STALKERÓW. Od lata byłem nieobecny z przyczyn mi tylko znanych, i raczej nikt za mną nie tęsknił :ermm: :yes:

A teraz poważnie, by zdobyc fleszkę od najemników na Kordonie wystarczy ostrzelac patrol wojskowy przed posterunkiem lub posterunek i zaczekac z dwie minuty w tunelu na Najemników kyórzy sami przyjdą. W ten sposób można zaliczyc zadanie bez ofiar wśród wojskowych. Nie jestem na bieżąco, ale przy pierwszej wizycie na Kordonie lepiej nie kręcic się po lokacji.

Z tą fleszką to mi nie wyszło, jedynie PDA: http://abload.de/img/ss_kamil190_01-02-14_86pje.jpg http://abload.de/img/ss_kamil190_01-02-14_30riw.jpg

Fleszka na jest u jednego z najemników na 100 % - tylko trezba drania namierzyć :yes: .

Witam jakie parametry są odpowiedzialne za bujanie się giwery?

Na początek zmień kołysanie postaci.

W pliku user.ltx w linii cam_inert - zrób wartość na = 0 lub jemu bliską.

A w gamedata> config>misc-> effector.ltx

run_amplitude = 0

walk_amplitude = 0

limp_amplitude =0

Powinno pomóc.

Witam, zmieniłem te parametry ale nie ma żadnego efektu,już próbowałem zmieniać parametry w ustawieniach >weapon< ale też nic nie uzyskałem.

Podczas celowania z lunetą mam kilku centymetrowe bujanie, przez co praktycznie nie da się czegokolwiek trafić.

s4top-spróbuj pokombinować w tym pliku-gamedataconfigeffectors.ltx , u mnie w HWM tak to wygląda.

[zoom_inertion_effector]

camera_move_epsilon = 0.08

disp_min = 0.03

speed_min = 0.003

zoom_aim_disp_k = 0.32

zoom_aim_speed_k = 0.055

delta_time = 1550

Spolszczenie zawiera najnowszy fix 13.08.2013

Patch Final do spolszczenia -http://www.sendspace.pl/file/e38e603ec670d0ada022968

Skoro spolszczenie zawiera najnowszy fix 13.08.2013 to czy konieczny jest zamieszczanie i instalowanie patch Final do spolszczenia ?

1 polubienie

Tak.

Bo patch final do spolszczenia zawiera poprawki do spolszczenia a nie do samego moda - dlatego trzeba go instalować.