Tytuł oryginalny: Hibernation Evil - Эпизод II Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004, 1.0006 Data premiery: 04.01.2021 r. Autorzy: Кирилл Левшин, Амон Нихродский
OPIS:
Spoiler
Hibernation Evil - Epizod II to bezpośrednia kontynuacja wydarzeń przedstawionych w pierwszym epizodzie, którego ukończenie jest wymagane w celu poznania dalszej historii. Linia zadań została ulokowana na nowej lokacji, Dworzec w Limańsku oraz lekko zmienionym Kordonie.
Od autora:
Spoiler
Historia rozpoczyna się po zakończeniu pierwszego epizodu, a więc jego przejście jest wymagane, aby zrozumieć, o co chodzi.
Nawet fajny mod, lekki psychodelik. O wiele bardziej podobał mi się od epizodu z numerem jeden, uważam, że jest ciekawszy. Graficznie Hibernation Evil - Epizod II to praktycznie Cień Czarnobyla z ciągłym zachmurzeniem, do tego niewielka paczka broni plus fajne dźwięki. Łatwo nie jest, zadania nie są oznaczone na mapie, a do tego modyfikacja wymaga od gracza sporo cierpliwości oraz dokładnego czytania dialogów, SMS-ów i przeglądania notatek w PDA. Sporo szukania i biegania, momentami nasz bohater bez imienia wręcz fruwa w czasie i przestrzeni. Dodatkową atrakcją jest lokacja Dworzec w Limańsku, na której bez pokazanej lokalizacji poruszamy się prawie po omacku. Niby niewiele, ale wystarczyło, żeby mnie zainteresować i zachęcić do zapoznania się z zapowiedzianym epizodem nr 3.
Próba rozpakowania patcha kumulatywnego pobranego z Google, zakończona skasowaniem paczki przez Win Defendera, jako zawierająca trojana.
Jak to wygląda u Ciebie. A także u innych, którzy usiłowali patcha zainstalować?
Natomiast patch pobrany z Yandeksa ( wpis ) nie został oprotestowany.
DODANO: Nie udało mi się moda uruchomić, mimo stawiania na rus podstawkę. A że pierwsza część rewelacją nie była, to sobie dałem z E II spokój, został koszykarzem.
Wszystko, co jest potrzebne do gry, znajduje się w #1 tematu, przynajmniej tak było w moim przypadku. Wszystko się rozpakowało i chodziło, jak trzeba. Potch zapodany przez a dotyczy epizodu pierwszego. Epizod 2 nie ma prawa działać z tym patchem.
Moda i patcha pobierałem z odsyłaczy z #1. Do paczki z modem Defender nie miał zastrzeżeń, natomiast paczkę pobraną z odsyłacza do patcha wysłał na kwarantannę, twierdząc że zawiera trojana. Pobrałem patch ponownie i to samo. Nie mam żadnych innych antywirusów. Dlatego prosiłem o sprawdzenie tego patcha kumulatywnego.
A wpis @vidkunsena należy poprawić, bo wprowadza w błąd. Przy odsyłaczu na Yandeksa, nie ma nic, co by sugerowało że to patch do Epizodu 1. Przyjąłem go jako patch do tego moda.