@tom3kb Zdziwisz się, ale któraś z wersji LA została wydana po angielsku. Podniósł się jazgot i ktoś zrobił maszynowy rusyfikator. Wiem, bo dołączyłem do tłumaczenia, korzystając z tych zrusyfikowanych plików. Ale musiałem zrezygnować, bo był to jeden wielki bełkot. No i jeszcze kilka modów, za które chcieli się brać przyszli tłumacze, podobno znający angielski perfekt.
Bojownicy Monolitu, nadszedł czas aby po raz kolejny stanąć do walki ku Jego chwale!
Polonizacja “Historii Kota” mojego autorstwa zostanie dodana do pierwszego postu w tym temacie. Instalacja: pobieramy archiwum ze spolszczeniem, rozpakowujemy je 7-zipem i kopiujemy do katalogu z zainstalowaną modyfikacją “Historia Kota”. Życzę wszystkim miłej gry.
Jaką podstawkę miałeś przy stawianiu moda. W #1 jest opis instalacji, taki jak na rus forum, czyli dla rus podstawki. Jednak wymiana katalogu bin, może być wystarczająca, aby moda można było postawić na polską podstawkę. Ale już pobrałem moda i spolszczenie, to bez problemu sprawdzę.
Przyjemny krótki mod , na pochwale zasługują animacje ,cutscenki ,czy nowe bronie z celownikami , lokacje są klimatyczne szczególnie lab X7 ,ale , wyloty bez loga w laboratorium bo pijawka , kontroler, burer , zabił mnie , i zaczynaj lokacje od nowa , bo save oczywiście nie działa, albo końcówka moda i co się dzieje ? , walka z przeciwnikami którzy kolejny raz respią się na twoich oczach i kolejny błąd, po zabici ostatniego wojaka, moja postać jest połączona umysłem z wrogiem, umiera,i tak kilka razy, pełne hp, przeciwnik umiera , i GG pada na ziemie, szkoda tylko ze nie ma pokazanej przemiany kota (mam na myśli charakter) (epilog postacji ).
Przez całą grę nie miałem żadnego wylotu (DX11, grafika na maxa + modele HD NPC-ów). W labie wskazane jest często zapisywać grę (info od autora moda).
Niestety, tak to wygląda. Mnie też to kuło w oczy🏜️
Tak samo grałem na DX11 + plus twoje dodatki które podałeś mi do moda Dead City Breakthrough v2.3 , I nie było wylotów na lokacji szpital i Lokator. tylko jak na lokacji laboratorium chciałem wczytać save bo zostałem zabity, okazywało się ze gra przy wczytywaniu save dawała crash , przypomnij sobie, gdzie była pijawka, burer i kontroler , a jedyny save który działa jest z początku lokacji.(dla mnie tak działało)
Mam tez pytanie nie związane z modem, ale odnośnie samodzielnego modowania modów , podałeś mi takie pliki
-Grass Draw distances (tutaj muszę zastosować 3GB RAM) bo jest crash memory bez fixa
-Console Controlled FOV
-NPC из Remake 2.0
I teraz mam pytanie czy mógłbyś mi powiedzieć czy mogę jeszcze jakieś sam instalować addony graficzne do modów ,lub jest forum z pomocom jak instalować adaptacje np absolute nature lub atmosfer bo samodzielne instalacje do call of pripyat ( na modzie) daje crasha.
Nie znam się na tym kompletnie, najpierw było po prostu instalacja całego moda i granie . potem instalacje addony ( addona ) ? (graficzne) , a jak nie ma mod żadnych fajerwerków graficznych, chciałbym się nauczyć co mogę sam zrobić dalej.
plus twoje dodatki które podałeś mi do moda Dead City Breakthrough v2.3
Jak sam trafnie zauważyłeś te dodatki działały stabilnie z DC:B 2.3. Nie będą działać (lub będą powodować wyloty) z “Historią Kota”.
9 minut temu, kamilxx2 napisał:
-Grass Draw distances (tutaj muszę zastosować 3GB RAM) bo jest crash memory bez fixa
Jeśli dodatek powoduje wylot nie będzie działał stabilnie z tym modem. Słaby sprzęt również może je powodować.
10 minut temu, kamilxx2 napisał:
I teraz mam pytanie czy mógłbyś mi powiedzieć czy mogę jeszcze jakieś sam instalować addony graficzne do modów ,lub jest forum z pomocom jak instalować adaptacje np absolute nature lub atmosfer bo samodzielne instalacje do call of pripyat ( na modzie) daje crasha.
W opisie każdego moda (weźmy np. AtmosFear) jest precyzyjnie wyszczególniona instalacja i ewentualnie dostosowanie do poszczególnych modów. Jeśli dodatek powoduje wylot nie będzie działał stabilnie z danym modem.
12 minut temu, kamilxx2 napisał:
najpierw było po prostu instalacja całego moda i granie . potem instalacje addony (graficzne) , a jak nie ma mod żadnych bajerów graficznych, chciałbym się nauczyć co mogę sam zrobić dalej.
Najlepiej szukać gotowych (oficjalnych) dodatków przeznaczonych do moda. Jeśli nie ma takowych pozostaje albo (łatwiejsza) metoda prób samodzielnej instalacji poszczególnych modów albo (trudniejsza) ich samodzielne dostosowywanie.
Jak sam trafnie zauważyłeś te dodatki działały stabilnie z DC:B 2.3. Nie będą działać (lub będą powodować wyloty) z “Historią Kota”.
Sama gra czysta bez żadnych dodatków , niszczy save na lokacji Laboratorium , Co sam autor napisał, po zakończeniu gry zainstalowałem addony i przeszedłem moda jeszcze raz bez wylotów na lokacji szpital i Lokator.
8 minut temu, Anton Gorodecki napisał:
Jeśli dodatek powoduje wylot nie będzie działał stabilnie z tym modem. Słaby sprzęt również może je powodować.
Czysta gra call of pripay , daje mi crash, log memory, w internecie przeczytałem ze gra nie obsługuje więcej ram, mam 8 gb ram , dopiero fixa na Stalker-COP 3GB RAM for all versions , dodatek idealnie działał (czysta wersja call of pripay)
Własnie o to chodzi ze np dany dodatek nie ma żadnych oficjalnych gotowych bajerów graficznych , i teraz mi chodzi czy jest więcej dodatków jakie ty podałeś , i czy można znałeś obszerny poradnik jak samodzielnie dostosować (odpada ruski) , daje przykład absolute nature.(bo tylko go znam)