Historia Kota

@tom3kb Patcha też wrzuciłem.

3 polubienia

No takie mody to ja lubię. Krótko i na temat. Nie ma tu żadnego zbędnego rozciągania do rozmiarów tasiemca jak w Soliance.

Bardzo fajny modzik.

1 polubienie

W dniu 8.01.2020 o 17:09, kamil190 napisał:

Od autora: P.S.To mój pierwszy projekt w sferze moddingu S.T.A.L.K.E.R.

Jak na pierwszy mod, to dobra robota. Widać, że autor ma potencjał i czekam na kolejne jego mody.

@Anton_Gorodecki, dzięki za spolszczenie.

2 polubienia

Kiedy zacząłem grać, przypomniało mi się, że sporo czasu temu ( o wiele wcześniej niż wstawka moda na forum, ale po rosyjsku ) już w moda grałem. Ale tak dla odprężenia zrobiłem sobie powtórkę z rozrywki.

Rozwalałem transportery Spotykałem się z duchami

Likwidowałem kontrolerów Pseudogigany

Snorkom też nie popuściłem.

Aż w końcu zbłąkanego fanatyka przyjęli stalkerzy. Przespałem się z trupkiem na jednej kanapie

Zrobiłem kilka zadań w podzięce. Taką antenka wezwałem pomoc

A na koniec odleciałem. Śmigłowcem. Bo mod tak na kilka godzin.

1 polubienie

Modzik weekendowy - akurat po uśpieniu maluchów do pogrania

Ładne lokacje - co prawda ubogo w zadania ale jak to początek autora to trzeba mu kibicować 

1 polubienie

Kurcze, a u mnie granie w tego moda to masakra, wyloty, freezy gry, których czasem nawet “trzech króli” nie usunie i muszę restartować kompa. Problemy z zapisami, ich wczytaniem, psuciem się.

Nawet zejście z ustawień na średnie za bardzo nie pomaga

:( 

Pomysły w modzie i niektóre rozwiązania eleganckie ale dawno nie miałem takich problemów technicznych z modem.

Mod krótki na kilka godzinek, a ja się z nim męczę i męczę  Aż się boję go włączać od paru dni

Jakiś wyjątkowy pech cię dopadł. U mnie szedł gładziuteńko. Może dlatego, że postawiłem na rus podstawce.

Ja bym na Twoim miejscu go na nowo zainstalował i zrobił nową grę.

A już go jakoś zmęczę we wtorek

Nie mogę porównywać parametrów broni. Po skasowaniu folderu textures w gamedata porównanie jest, ale nie widzę zdjęć broni oraz innego sprzętu. Co mogę zrobić aby można było porównywać parametry broni oraz pancerza?

Skoro wywaliłeś katalog z wyglądem broni i sprzętu, to co ma Ci mod pokazywać? Takich katalogów ruszać nie wolno. Czasem, jak ktoś potrafi zmieniać, to można coś zrobić, ale z poszczególnymi plikami w tym katalogu.

W dniu 6.08.2020 o 11:59, kondotier napisał:

Skoro wywaliłeś katalog z wyglądem broni i sprzętu, to co ma Ci mod pokazywać? Takich katalogów ruszać nie wolno. Czasem, jak ktoś potrafi zmieniać, to można coś zrobić, ale z poszczególnymi plikami w tym katalogu.

To można coś zrobić aby porównywać katalogi, czy tak ma być?

Mod krótki i w sumie porównanie sprzętu nie jest potrzebne. - ale polecam

Witam mam problem. po przejściu szpitala i wejściu na minę nie chce mi się wczytać następna lokacja. Co zrobić ?  

podać co jest w logu po Fatal Error, a w międzyczasie zmniejszyć rozdzielczość, opcje grafiki, zmienić rodzaj oświetlenia i próbować.

Mod bardzo problematyczny u niektórych, np u mnie jak patrzę na poprzednią stronę. I chyba nie udało mi się go ukończyć przez wyloty.

Dobra doszedłem sam  ale dzięki. A tak w ogóle to mam niespodziewanie kolejny błąd - jestem już w laboratorium i po spotkaniu , nieznanego ‘’ który każe mi otworzyć drzwi kodem 78623 ale gdy wpisuje to nie działa … zobaczę jeszcze solucje ale post zamieszczę. 

JUŻ NIEWAŻNE - NIEDOCZYTAŁEM

Grigorij_2019:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=CCV5CMMBFGI

https://www.youtube.com/watch?v=7RYLthXCeSw

dzięki

Witajcie, ktoś wie jak poradzić sobie z wylotem w laboratorium X-7 ? Log wygląda tak:

Loading HOM: d:\stl pobrane\historia kota\gamedata\levels\labx7\level.hom
* phase time: 24 ms
* phase cmem: 269416 K
* phase time: 10 ms
* phase time: 11 ms
! Can’t find texture ‘ston\ston_beton_ch_15’
! Can’t find texture ‘ston\ston_beton_pod_01’
* t-report - base: 883, 144821 K
* t-report - lmap: 2, 2048 K
* WARNING: player not logged in
* phase time: 4741 ms
* phase cmem: 278260 K
* phase time: 60 ms
* phase cmem: 278260 K
* [win32]: free[3336220 K], reserved[92664 K], committed[765356 K]
* [ D3D ]: textures[171847 K]
* [x-ray]: crt heap[278260 K], process heap[28121 K], game lua[12281 K], render[266 K]
* [x-ray]: economy: strings[13181 K], smem[11634 K]
compiling shader model_def_lplanes_0
compiling shader model_def_lplanes_1
! Unknown command: dump_infos
stack trace:

0023:028EB7D0 lua.JIT.1.1.4.dll, lua_yield()

jak to pobrac?

@blachoJak nie masz konta na Yandex to jedynie tu jest link do torrenta nie wymagający żadnej rejestracji:

https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_repack/call-of-pripyat-istoriia-kota-repack-ot-serega-lus/135-1-0-3181