Tytuł oryginalny: История Савы. Часть I Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 14.08.2022 r. Autor: SoDizzari Śr. długość rozgrywki: ok. 2 godzin
OPIS:
Spoiler
Historia Sawy to krótki mod fabularny na platformie Zewu Prypeci, którego akcja toczy się 6 miesięcy po operacji “Tor Wodny”. Protagonista - stalker o pseudonimie Sawa wyrusza śladem swojej siostry, która jakiś czas temu zaginęła w Strefie Wykluczenia. Sawa podczas podróży natknął się na wiele niebezpieczeństw, a pierwszym miejscem, do którego dotarł, było pogranicze Zony, gdzie udało mu się nawiązać kilka korzystnych znajomości. Kolejnym celem Sawy jest zapuszczenie się w głąb Zony.
Akcja moda rozgrywa się na 3 znanych, lecz lekko zmienionych lokacjach z Cienia Czarnobyla.
Od autora:
Spoiler
Jest to mój pierwszy mod, którego samemu stworzyłem. Proszę o wyrozumiałość.
Podziękowania:
Podziękowania dla ShevaStalker i Borysa Szepelewa (Борису Шепелеву) za naukę modowania w serwisie YouTube.
Jakoś mi poszło z google pomimo wcześniejszych komunikatów, o których wspomniał @kondotier. Można spróbować z tej strony, tylko trzeba chwilę odczekać.
@Agrael Mod też jest niezbyt duży 2, 39 GB, to czy nie można by było go wrzucić do naszj pobieralni, choćby do czasu gdy będzie można spokojnie pobierać z głównego hostingu
Przed chwilą “urwał” mi się ten mod. A to dlatego, że nie ma on normalnego zakończenia. Protagonista osiąga swój cel, ale do napisów końcowych u mnie nie doszło.
Ciekawa historyjka na trzech lokacjach. Całkowicie nowa fabuła, znane ksywki enpeców, lecz przypisane innym twarzom, choć też znanym. Kordon i Agroprom o częściowo zmienionych grafikach. Dolina Mroku, chyba z LA. Można w niego zagrać, choć jest kilka błędów. A tu kilka zrzutów.
Zawartość jednego ze schowków. I co nazbierał gołodupiec na Kordonie.
Na Agropromie, ładne widoki i ... ... ładne dziewczyny.
Bar w Dolinie Mroku I cel poszukiwań Sawy
Aby to jednak był mod jak należy, autor ( autorzy ) muszą jeszcze sporo nad nim popracować.
DODANO: Moda stawiałem na rus podstawce. Ale ten plik teksturowy do usunięcia, też musiałem usunąć. Z nim mod się nie uruchamiał.