Informacje dot. Powrotu Szramy 2

czyli mój prima aprilis podziałał na ekipę mobilizująco

Dostaliśmy kolejny filmik. Tym razem prezentujący nocną potyczkę z latającym potworem. 

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=kJGMx9Rxur8

Szczerze ? Nie sądziłem, że powstanie druga część tego moda, ale jajo. 

1 polubienie

Zawsze mi brakowało “nietoperzopodobnych” latających mutantów w stalkerze. Chyba pierwszy raz w OPku zobaczyłem komary i fruwające Tuszkany ale za fajne to nie było.

Odnośnie tych “nietoperzopodobnych” latających mutantów, to w Alternatywie 1.3.2 na jednej lokacji jest taki (lata sobie, i jak się go zabije, to i tak się odradza): [KLIK]

Pojawiły się nowe informacje. Na obecną chwilę trwają prace nad najtrudniejszym zadaniem na Generatorach - przejęciem bazy. Później zostaje gułag Diegtiarowi i kilka małych poprawek, w tym dialogi. Według twórcy, silnik «OGSR» jest bardzo dobry. Wylotów na Generatorach nie było. DX-11 jest wykorzystywane bez problemu. 

#Возвращение_шрама #ВШ2 #Powrót_Szramy2

Źródło: [KLIK]

Szykuje się gra😎 Tak serio to, jestem ciekawy czy fabuła będzie tak interesująca jak u poprzedniczki. Przecież każdy chciał wiedzieć “co się stało ze Szramą?”

Dwójka jak w samym tytule może być po prostu “gorsza” bo ludzie którzy nie grali w pierwszą część bardziej będą widzieli tą dwójkę w tytule.

1 polubienie

Takiej informacji chyba nikt się nie spodziewał. Powrót Szramy II ukaże się w Czerwcu…

… oczywiście, jeżeli testerzy nie wykryją poważnych błędów. Prace nad fabułą zostały całkowicie zakończone, a dialogi redagowane. Poprawiono również równowagę handlu i broni. Uporządkowano skrypty oraz przerobiono niektóre stare zadania. Autorzy mają jeszcze w planach przeprojektowanie ekranów ładowania. 

Źródło: KLIK

2 polubienia

45 minut temu, Agrael napisał:

oraz przerobiono niektóre stare zadania.

A czyli to nie taka pełnoprawna “druga” część moda tylko rozszerzona, pozmieniana podstawka. No może i jest tam jakaś dalsza nowa fabuła, w sumie fajnie by było

@edit 

A nawet sprawdziłem

Cytat

То есть модификация будет включать и первую и вторую часть.

Czyli mod będzie zawierał w sobie część pierwszą i drugą razem. Fajnie

1 polubienie

Informacja podana przez Ap-Pro. Ważna dla tych, co jeszcze w Powrót Szramy nie grali, a szczególnie dla tych co już grali i zamierzali sobie ją przypomnieć.

cytat: Вторая часть будет содержать в себе и доработанную первую.

tłumaczenie: Druga część zawiera w sobie dopracowaną część pierwszą.

DODANO. Uprzedził mnie z informacją , wcześniejszym kliknięciem :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 polubienie

,
A ja sądziłem, że to będzie kontynuacja jedynki. 
Pamiętam, że mod był dość trudny, ale czy zadebiutuje już w czerwcu ? Byłoby miło  

Wieści o modzie są zbyt lakoniczne aby mówić czy jest kontynuacją, czy nie. Ale dokonanie kontynuacji w oparciu o podstawowy mod, uważam za dobry pomysł. Bo trudno przypuszczać, że po 9. latach gdy w niego grałem, będę pamiętał w szczegółach o co w nim biegało. I zamiast powtarzać grę w początkowego moda, mieć będę go w całości. A skoro ta część początkowa ponoć jest poprawiona, to może nie będzie tych problemów jakie wystepowały.

I od razu apel i prośba. Najwięcej kłopotów w PSz sprawiał pękający plecak.   zrobił na to łatkę. I jeśli ktoś tę łatkę zachował, byłoby pożądanym aby ja wstawił na nowo.

A co do terminu wyjścia, się ZONIE I z’ONIE aby im były przychylne i pozwoliły na jego dotrzymanie.

Szukałem tej łatki. Ogólnie, to pierwszą część mamy podzieloną na 3 wersje:

• Powrót Szramy Cz.1 + Dodatem SCREAM
  • Powrót Szramy Cz.1 + Dopełnienie 
  • Powrót Szramy Cz.1 + Dopełnienie - Wersja Repack 

Ale wracając do łatki - Tej od  nie znalazłem.  zrobił i tak się zastanawiam, czy on nie eliminuje tego problemu z plecakiem. 

Eliminuje pękanie. Jest to napisane we wpisie z informacją o zwiększeniu udźwigu. Teraz tylko trzeba będzie go sprawdzić, czy do tej nowej wersji mieć będzie zastosowanie. Ale chyba nie będzie miał problemu z jego dostosowaniem.

Ale patrząc na opis nowego moda, z góry trzeba zakładać zrobienie dla niego nowego tematu, bo inaczej wyjdzie galimatias wersjowy. Bo jestem pewien, że zaraz po jego udostępnieniu, znajdą się poprawiacze i nawrzucają różnych  

wartych dodatków.

To ja wrzucę jeszcze nowy krótki filmik ze snajperem, który może wybrać jedną z trzech pozycji w misji.

O ile mod w ogóle się ukaże, bo różnie może być. Może się okazać, że w nowej wersji łatka będzie zbędna, ale wstawka obowiązkowa, bo inaczej wszystko się pomiesza. 

Pamiętam, że w Powrocie Szramy była misja, w której również należało kogoś zabić za pomocą snajperki. Drogę do miejsca skąd mieliśmy oddać strzał, pokazywał nam pies, ale mogłem coś namieszać. 

Nie pamiętam takiego zadania. Też mi coś po łbie się plącze, ale czy to w PSz, nie mam pojęcia.

Krótka prezentacja rozgrywki:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=kgOmZYoMWdA

3 polubienia

Autor napisał krótko nad czym teraz pracuje. Trwa dostosowanie ekwipunku i huda do rozdzielczości panoramicznych 16:9 i 16:10.

Przerabiane są też okna dialogowe. Zmieniana paczka broni, część nowych pukawek pochodzi z New Arsenal 6.

Tworzone są nowe ekrany ładowania w stylu tych z Zewu Prypeci, poniżej jeden z nich.

1 polubienie

Niedawno na kanale Ap Pro był wywiad z twórcą Powrotu Szramy 2. Poniżej wycięte kilka filmików z tego wywiadu z fragmentami rozgrywki w tego moda.

2 polubienia

Screen testera, który przeszedł już pierwszą część porusza się po fabule drugiej części. “Jedno z zadań w Martwym Mieście”