Inne zapytania na temat moda

W tym temacie pytamy o różne rzeczy związane z modem.

Podstawka już gotowa na jego przyjęcie - zacieram rączki :yes: .

@ kondotier

Niestety z powodu zbyt słabego mojego uploadu, na pewno mod nie zdąży być dziś na serwerze (w chwili gdy to piszę, jest 20% gotowe). Ale od jutra z rana będziecie mogli pobierać z go Yandexa :wink:

Mod jest według mnie genialny - własnie gram w niego drugi raz (pierwszy raz to były betatesty) - tym razem w wersję 1.00 i stwierdzam, że jest jeszcze lepsza i maxymalnie dopracowana. Zaurus i jego ekipa rzetelnie podeszli do sprawy i poważnie potraktowali zgłoszenia swoich betatesterów - w tym Kobala i mnie :wink:

No i dzięki temu zostaliśmy wymienieni w “creditsach” :smiley:

Mam nadzieję że da się jakoś zrobić torrenta? A przynajmniej ile będzie zasysać z yandexa?

W razie czego przerzucę pliki na swojego Yandexa, ode mnie można pobierać bez limitu.

Gotowe !

Polonizacja do pobrania z linka w temacie: http://stalkerteam.pl/topic/5655-opis-moda-pliki-do-pobrania-i-polonizacja/#entry59247

Życzymy wszystkim udanej i przyjemnej gry :smiley:

Zaurus’ crew, Kobal & Yurek

Mam kilka pytań:

1. Czy polonizacja będzie udostępniona osobno? Nie wiem o co kaman z tym limitem na yandexie, dlatego się pytam, nałożyłbym na ruski torrent.
  2. Nie mogę zobaczyć dokładnie mapy w hd, ale zaznaczyliście jakieś przejścia czerwoną strzałką. O co chodzi? Czy to szitowy sposób z TŚ2 na przejście na tamtą lokacje tylko RAZ?
    Dzięki za odpowiedzi.

@ Kudkudak

Ad.1 Polonizacja nie będzie udostępniona osobno, bo i tak nic Ci to nie da. Wersja RUS jest spakowana do plików .db, które za nic nie chcą współpracować z polską edycja STALKERa. O jakim limicie na Yandexie mówisz - bo ja nic o czymś takim nie wiem i się z tym nie spotkałem, a dużo stamtad pobieram…

Ad.2Mapę zaraz wstawię w wersji HD do pobrania. Przejścia oznaczone czerwoną strzałką oznaczają “drogę bez powrotu”. Są to przejścia wynikające z fabuły moda. Zaznaczyłem je na mapie, żeby podczas gry było wiadomo, że wrócić się nie da.

I nie jest to rozwiązanie “szitowe”, bo ma głębokie uzasadnienie i osadzenie w fabule moda !

To jakim cudem działa mi Soljanka w formie .db z spolszczeniem? Wystaczy to rozpakować i nałożyć na to polonizacje. Ale jak chcecie. Co do Yandexa - ktoś wyżej coś mówił limicie i coś mi się pokiełbasiło, że takie coś występuje na tamtej stronie.

@ Kudkudak

Jak takiś mądry, to pobierz sobie wersję RUS moda ze stronki: http://zaurus.su/reliz-syuzhetnogo-moda-upavshaya-zvezda-chest-naemnika i ją odpal w wersji spakowanej.

Jak Ci się to uda, to pogadamy dalej.

Nie jest dobrze, bo pobieranie przez przeglądarkę nie zawsze dochodzi do finału i tak miałem teraz, około połowy nastąpiła klapa. Czy jest inny sposób?

Portals będzie pobierał i zamierza wstawić do Pobieralni.

Na razie innego sposobu niestety nie ma :frowning:

Ale z Yandexa dobrze się zawsze pobierało…

Jestem zarejestrowany na Yandexie - nie miałem problemów w związku z tym.

Na Yandeksie nie jestem zarejestrowany, a mimo to pobrałem bez problemów z włączonym AVG w ciągu 45 minut.

Prędkość pobierania z początku > 200, a po jakiś 10 min > 300. Mod odpalił bez problemu.

Portals już też pobrał. Będzie wrzucał do Pobieralni dla tych co maja jakieś problemy z Yandexem.

Nom, wystarczy zmienić na ruskim modzie po rozpakowaniu localization z rus na pol i skopiować rus w text, wkleić tam i zamienić na pol. Oczywiście po rozpakowaniu dbków unpackerem RU. Wiem, bo jakoś musiałem dodać AA i Waszą polonizaję do Soljanki, a miałem ją w takiej wersji. Ale jeśli polonizacji nie ma, pobiorę z Yandexa. Ej, Yurek nie spinaj się tak :smiley:

@ Kudkudak

Rosyjska wersja spakowana do plików .db wymaga zmienionych plików z folderu bin (które są dołączone do moda w wersji RUS, ale działają tylko na wersji RUS). Inaczej podczas próby jej odpalenia, choćbyś pozamieniał i wrzucił to o czym pisałeś powyżej będziesz miał wylot na pulpit. Sprawdziliśmy to razem z Kobalem - i ani on, ani ja nie zdołaliśmy odpalić tego moda w wersji spakowanej po rosyjsku. Dlatego postanowliśmy go rozpakować (co i tak było konieczne do polonizacji), skompilować działającą gamedatę, nałożyć polonizację i wypuścić jako wersję FULL PL, żeby nie odpowiadać na dziesiątki pytań jak to zainstalować, czemu się nie odpala itp.

Tak jak jest obecnie jest najlepiej i jest to sprawdzone. Po rozpakowaniu masz gotową gamedatę, którą wrzucasz do głównego folderu gry i odpalasz nie musząc sie martwić, czy coś zrobiłeś nie tak. W ten sposób nic nie pochrzanisz.

No dobra, najwidoczniej się pomyliłem, zrobię jak mówiłeś.

WAŻNY patch 01 do polonizacji do pobrania z linku w temacie: http://stalkerteam.pl/topic/5655-opis-moda-pliki-do-pobrania-i-polonizacja/#entry59247

Zainstalowac z zamianą plików. Nowa gra NIE WYMAGANA :smiley:

Po wypakowaniu ma byc 5,16 GB.?