Zmieniłem wersję gry z 1.0006 na 1.0004 , problem jest w tym ze w sSTEAMowskiej wersji nie ma gamedaty a trza zamienić pliki.
Przeszukałem kilka źródeł ale nie znalazłem odpowiedzi. Pamiętam również ,że na kanale u FilmMister`a był kiedyś filmik jak instalować mody na platformę steam, lecz chyba coś się stało z jego kanałem
@pda13 Instalujesz na czysto podstawkę na steam, potem pobierasz plik 1.0004 z tego linku https://mega.nz/folder/M4BmDRCL#vfze70GSJDyv-HzWn7Dwww i wrzucasz do głównego folderu, a potem postępujesz zgodnie z instrukcją instalacji w głównym temacie.
Na początku kiedy budzimy się na jednostce trzeba porozmawiac z NPC. Kiedy schodzę z łóżka gra się zacia nic nie da się zrobić, kiedy wciskam Ctrl+alt+delate gra się wyłącza. Nie ma żadnego fatal eror. Co mam zrobić?
@pda13 Moje pierwsze skojarzenie, to przeszarżowanie w ustawieniach. Zjedź sporo na odległości widzenia, detalizacji obiektów, gęstości trawy, intensywności słońca i jakości cieni. Jak nie pomoże, to jeszcze zmień rodzaj oświecenia.
Ze stawianiem modów na podstawkach pobranych ze steam czy GOG są problemy. Ale na forum masz możliwość pobrania w temacie @Dziki_Perun podstawek ( wymagają poskładania ) na których mody chodzą bezproblemowo.
Mam postawionego Fotografa na steamie i nie ma z nim żadnych problemów.
Spoiler
Długo czekałeś, aż gra się odwiesi? W moim przypadku Fotograf też się czasami zacinał, ale po (czasami nawet dłuższej) chwili wszystko wracało do normy.
Podstawka chodzi dobrze, po patchu 1.0004 też. Po zainstalowaniu moda, fix`u i polskich napisów początkowych wszystko jest ok, lecz kiedy zainstaluje spolszczenie gra próbuje się wczytać po chwili wywala mnie na pulpit. Próbowałem kilka razy instalować na nowo z tym samym skutkiem. Raz wyświetlił i się