Jak dobrać eq???

Mam do was takie pytanko. Jak dobierać swój ekwipunek, tzn. ile brać karabinów,pistoletów,apteczek itd. żeby można było swobodnie się poruszać???

Sorry, oczywiście pomyliłem się - chodziło o to, że można mieć SEVĘ przed wyjściem z Wysypiska.

W CS Bar usunęli. Ja też go nie zauważyłem.

Od kiedy w CS jest Bar?? Kilka razy grę przeszedłem i jakoś nie zauważyłem, gapa jestem czy co?? A może przeszedł do podziemia. :mrgreen:

Zauważyłem, że pod względem szybszego zdobywania lepszego sprzętu SoC jest o niebo trudniejszy od CS. Chodzi mi o to, że w CS do Baru można spokojnie wejść już z SEVĄ (wystarczy wygrać dla Neutralnych wojnę z bandytami, co nie jest szczególnie przytłaczającym zadaniem), co w SoC jest niewykonalne. Pod tym względem SoC wydaje się bardziej zbalansowany.

Ustalone jest, że zależy to od wersji gry. Wystarczy spojrzeć na filmiki, które gdzieś na tym forum zamieściłem. I koniec off-topu.

to był zdaje się kombinezon stalkera, i sie nie myle.

[ Dodano: 2009-02-14, 14:07 ]

niedokłądnie - kombinezon stalkera

Racja - od patcha. Ale pancerze się nie różnią, choć mój kolega twierdził, że któryś tam był lepszy. Ja jednak, nie zauważyłem różnicy.

Zalezy od patcha.

Dokładnie - kombinezon najemników.

To był zdaje się kombinezon najemników a nie stalkerów…chociaż mogę sie mylić

Nie, nie, ale to powinna większość wiedzieć, tym bardziej, że Elvis zamieszczał swego czasu filmik, z Jego znalezieniem, a kolega myśli że jakąś tajemnicę odkrył, może się mylę :slight_smile:

On napisal tylko, ze wlasnie tego kombinezonu uzywa do baru… Czy gdzies jest napisane, ze to wlasnie on odkryl ta skrytke? :smiley:

gdzie w pierwszej wiosce (W Kordonie) jest ukryty Kombinezon Stalkera

To, to chyba każdy wie, więc Ameryki nie odkryłeś :stuck_out_tongue:

To, jak dobierzesz ekwipunek, zależy tylko i wyłącznie od gracza. ja np. wiem, gdzie w pierwszej wiosce (W Kordonie) jest ukryty Kombinezon Stalkera, czyli do Baru mam już spokój. :slight_smile: Ja ci mogę wymienić tylko moje widzimisię, czyli: Kombinezon Stalkera,
coś z rodziny Kałaszowatych, ze 2 kotlety, dusza, skrętak i bateria. Później już tylko lepiej… :wink:

Ale ja mówię tu o sytuacji, jaka może zdarzyć się przeciętnemu graczowi. Bo nie wszyscy wiedzą o artefakcie “naprawiającym”.

Pisałem w tym temacie, że dobrym pomysłem jest korzystanie z artefaktów - Elvis Scatter

Niekoniecznie… Jeśli posiadasz dobre artefakty, to tak się nie stanie.

Ale do tego czasu, zniszczy się.

Nie zauwazylem, ze to temat o SOC. W takim razie na poczatek kombinezon stalkera, a po wizycie w jantarze przynosimy kombinezon ducha i dostajemu podpakowana wersje sevy, ktora jak dla mnie idealnie nadaje sie na zakonczenie gry [reaktor].

W obu Stalkerach ta sprawa wygląda podobnie. Z kombinezonów wybrałbym Sevę (w CS trzeba ją ulepszyć), dwa karabiny na krótki i średni dystans (jeden na amunicję Nato, drugi na tą do AKM) - lub jeden karabin (wtedy wybrałbym IL’a w SoC, a Obokana w CS)i jedną snajperkę (w SoC najlepszy jest Wintar, w CS maks. ulepszony SWD). Oprócz tego wystarczy 20 apteczek, 10 bandazy i 5 sztuk leków. Wybór artefaktów to Twoja indywidualna sprawa (choć wydaje mi się, że w SoC ich działanie było trochę mniej zauważalne). Wcześniej uważałem różnego rodzaju pistolety (szczególnie Korę), ale w końcu doszedłem do wniosku, że są one całkowicie niepotrzebne w normalnej rozgrywce (dopiero na mistrzu nosiłem Korę ale i tak prawie wcale jej nie używałem). Ilość amunicji zależy od potrzeb, teraz wystarcza mi spokojnie po 300 - 350 sztuk każdego rodzaju (do snajperki wystarczy 50 - 60 sztuk).