Witam. Jestem początkujący i nie umiem przejść pierwszej misji, nie mam broni mam tylko śrubę. Proszę o radę
Jeżeli wyszedłeś już od sidorowicza to skieruj się do wilka on da ci wyposażenie (te gościu co stoi koło jednego z domów tuż przy nim jest drabinka)
Musisz pogadać z handlarzem (sidorowicz) on da Ci misje potem do wilka i masz sprzęt
Tylko właśnie nie ma sidorowicz broni i też nie ma broni wilk tylko pancerz
Sidorowicz kieruje Cie do Wilka, a Wilk daje bron jak zaakceptujesz misję.
Warto przypomnieć że jeżeli podejmiesz się od wilka zadania oczyszczenia parkingu (to pierwsze zadania) i zadeklarujesz że wykonasz je sam, to po zakończeniu misji dostaniesz lepszy pistolet.Nie będę mówił gdzie jest lepszy pancerz oraz gdzie jest broń z wbudowanym tłumikiem bo grę ci zepsuję.
Doszłem do tego punktu gdzie dałem apteczkę temu gościowi i nie wiem gdzie jest ten żwawy bardzo lichą broń mam chodzi o ten pistolet.
Musisz iść tam gdzie masz zaznaczoną strzałkę na mapie (mapa jest w górnym, lewym rogu) i tam będzie 3 stalkerów. Porozmawiaj z Petruchą (ten co stoi) i zaczniecie atak na bandytów (ten plac na prawo do grupy).
Żwawy stoi w takim największym domku z piętrem, ale najpierw musisz wszystkich zabić. Moja rada - zabij jednego co ma jakiegoś obrzyna ( strzelbę ) weź to od niego i później powinno już pójść łatwo.
Ja osobiście z Pietruchą zawsze zagaduje tak, żeby iść samemu. Nie lubie atakować z grupą bo zawsze mi któregoś bandyci ustrzelą. Przeważnie Pietruchę. Wole sam wyczyścić teren bo mi żal chłopaków.