Witam ostatnio w solę grałem około 2 lata temu i zacząłem grać znowu i pamiętam że dawało się chyba jakoś przyśpieszać czas gry np. podczas transmutacji czy artmodyfikacji, czy istnieje jakaś metoda aby było możliwe przyśpieszanie lub zwalnianie czasu lub jakiś skrypt???
Najlepszym spobobem i najbardziej bezpiecznym chyba jest po prostu śpiwór ![]()
Tak tylko śpiwór nie działa bez przerwy.
@carlopapa; zerknij tutaj :http://stalkerteam.pl/topic/5044-transmutacja-dowolnego-artefaktu-w-godzin%C4%99-amk-mod/
Dzięki, ale to nie jest to czego szukam to było coś w stylu spawnera po wciśnięciu Esc a potem klawisza F1 czas był przyśpieszany i przy kolejnym naciśnięciu Es a potem F1 wracał do normalnej wartości.
Wklejasz ten kod do “scriptsui_main_menu.script” na koniec pliku.
Autor : scigacz1975
*```
if dik == DIK_keys.DIK_F1 then if level.present() and (db.actor ~= nil) and db.actor:alive() then console:execute(“main_menu off”) if basic_time_factor == nil then basic_time_factor = level.get_time_factor() end if level.get_time_factor() == basic_time_factor then level.set_time_factor(basic_time_factor * 60) else level.set_time_factor(basic_time_factor) end end
Gdy tak zrobię to gra się nawet nie chce uruchomić i nie ma żadnego loga błędu.
Jest spawner do NS 5 TT2 i w nim jest opcja przyspieszania czasu, widzialem tez cos takiego na spawnerach do podstawek, np zew gdy wlazisz na wieżyczke i czekasz do 22oo na pijawkę, obywa się to bez zbytniej ingerencji w pliki gry, tylko spawner, ten spawner pasuje do prawie wszystkich gier z podstawki i do samej podstawki czyli do Cieni czernobyla, wersja gry nieistotna tylko nie wszystko otrzymasz ze spawnera, koleś mi podkopsał więc kombinowałem gdzie to działa a gdzie nie.
![]()
Niestety po rosyjsku czytać nie potrafię, a google tłumaczy wiadomo jak ale i tak dzięki za chęci.
carlopapa, kombinuj intuicyjnie, albo ci cos dalbo wyrzuci napulpoit, podstawową broń, pancerze czy artefakty daje, daje tkże np. apteczki, bandaże czy żarcie/pisie i to w każdej wersji i każdym modzie, nawet w tym “do którego podobno nie można nic dodać” czyli w Prawie Djegatrjewa.
Nie zniechęcaj się, potraktuj moda jak kapryśną kobitę…
![]()