W dniu 27.02.2024 o 20:21, suchy1280 napisał(a):
pierwsza wersja tego moda teraz nazywanego OP, w sumie to nie była wersja tylko dodatek do NS i nazywał się Master Addon. Jak sama nazwa wskazuje jest on dla Mistrzów i tutaj nie ma żadnego ultimatum.
To najbardziej trafna ocena tego moda jaką spotkałem na tym forum.![]()
Od tego addona się wszystko zaczęło, a raczej doklejania go do fabuły NS a potem innych ścieżek fabularnych. Mod w swoim założeniu był przeznaczony tylko dla najbardziej wytrwałych, cierpliwych i hardkorowych graczy szukających większych wrażeń, W OP-2 to wyszło dość dobrze, w wersji 2.1 i 2.2 już niekoniecznie. Bo o ile trudność zadań została zachowana (czyt.skopiowana) to brakuje w nich zmian fabularnych, które są bardzo ważne. I to o tyle ważne, że ci, którzy grali w poprzednie wersje, wiele z nich pamiętają więc to zabija ogólną frajdę i wrażenia z gry.
W wielu miejscach mod wydaje się być przegięty i czasem można pomyśleć, że wręcz niemożliwy, np pod względem liczebności lub wytrzymałości przeciwników, ale jak popatrzeć na jego korzenie, to zaskakuje tylko nowicjuszy bądź niedzielnych graczy., którzy wcześniej z nim nic wspólnego nie mieli. Bo zdecydowanie większość graczy, która choć “liznęła” wcześniej tego moda, sięgając teraz po niego, wie, na co się pisze.
I jeszcze słówko do kolegi @Ignachinio, Ja wiem, że OP to twój ulubiony mod i będziesz go bronił, ale wydaje mi się że jesteś nieco za bardzo wrażliwy w tym temacie. Jeśli komuś się OP nie podoba- to spoko, nawet zajebiście. Każdy ma prawo do własnego zdania. Mi też wersja 2.2 nie leży, i co z tego? Najważniejsze - mieć fun z gry.![]()
Niemniej jednak, mody z serii OP (nieważne w jakiej wersji) na pewno umieściłbym w ścisłej czołówce najbardziej wymagających i trudnych modów.