Siema! Dzisiaj pomyślałem , że odwiedzię S.T.A.L.K.E.R.A. Zew Prypeci w jednym celu . Oczywiście spotkać Sępa. Już mówię co się stało , ale najpierw instrukcja :
- Na początku gry przyjąć od Sułtana zadanie “Atak”, ale nic nie robić. W razie potrzeby można ostrzec Brodacza, Głuszcza lub Spartakusa, ale odmówić pomocy. Trzeba poczekać, aż zadanie zostanie anulowane następnego dnia rano.
- Teraz należy udać się do Sowy. Zaproponuje on pilnowanie jednego handlarza podczas transakcji. Trzeba wyrazić zgodę. Rozpoczyna się zadanie “Transakcja”.
- W leśniczówce jest handlarz - to Morgan. Gdy Samotnicy atakują podczas transakcji z Bandytami, Morgan musi zostać utrzymany przy życiu. Trzeba zabić wszystkich oprócz samego Morgana. Z Morganem będzie dwóch Najemników, ale oni raczej nie przetrwają starcia.
- Po zabiciu wszystkich wrogów porozmawiać z Morganem. Daje Diegtiariow’owi 6000 rubli i pozostaje w leśniczówce.
- Po przeniesieniu na stację Janów Morgan już tam będzie. Musimy rozpocząć z nim rozmowę na temat transakcji w Zatonie - handlarz powie, żeby się nie odzywał. Pozostaje w budynku stacji, w skrzydle Powinności.
- Podczas eksploracji Jupitera Diegtiariow spotka się z oddziałem wrogich Najemników, którzy mają zabić Majora. Oddział musi zostać zlikwidowany, należy zabrać PDA ze zwłok dowódcy (w egzoszkielecie) i zanieść go do Morgana. Proponuje rekompensatę w postaci karabinu szturmowego AC-96/2. Można się zgodzić lub odmówić, jednak nie da nic więcej.
- Po chwili, w pobliżu Anomalnego Gaju lub w Kamieniołomie, pojawi się drugi oddział Najemników, którzy również mają za zadanie wyeliminowanie Diegtiariowa. Ta jednostka również musi zostać zniszczona. Konieczne jest wzięcie PDA dowódcy tego oddziału i zabranie go do Morgana. Sugeruje odwiedzenie magazynu i zabranie jego zawartości jako “odszkodowanie”. Rozpocznie się zadanie “Magazyn Powinności”.
- Gdy gracz dotrze do magazynu, Morgan opuści przyczepę i pójdzie w kierunku wejścia do magazynu. Gdy tylko Diegtiariow zbliży się do niego lub zauważy jednego z Najemników ukrywających się w pozostałych wagonach, otworzą ogień w jego stronę. Jednym z Najemników będzie Sęp.
Jestem w przy szóstce i eksplorowałem Jupitera , ale nie napotkałem żadnych najemników oprócz oddziału Czarnego . I oto jest pytanie , co się stało , że nie mogę ich spotkać .
Pomoże ktoś ?