Witam , postanowiłem założyć ten temat , bo chciałem polecić części stalkera przyszłym stalkerą , ale też z ciekawości zobaczyć wasze opinie na ten temat.No to ja zaczynam:
S.T.A.L.K.E.R Cień Czarnobyla ( Shadow of Chernobyl ) : Moja ocena to niestety 4/10 , Moim zdaniem ta gra nie ma klimatu stalkera , misje mało ciekawe moim zdaniem.
S.T.A.L.K.E.R Czyste Niebo ( Clear Sky ) : Moja ocena to 10/10 !! Moim zdaniem to jest świetny stalker , strzał w 10! Ma klimat ze stalkera , np obozy , gra na gitarach , tego czego nie było w Cieniu , Fabuła wciąga , Ta gra jest przykładem prawdziwego stalkera , że możesz wyjść i nie wrócić , Kiedy wydano tą grę była ona zbugowana , po patchu 1.5.10 praktycznie nie ma już żadnych bugów chyba , przez rok grania tylko na jednego się natknąłem.
S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci ( Call of Pripyat ) : Moja ocena to 7/10 , Trochę mało map , zadania poboczne nawet są ciekawe , nie ukrywam , gra też pokazuję prawdziwego stalkera , że można wyjść i nie wrócić , ale gra nudzi się niestety po 2 tygodniach , najdłużej po miesiącu , Jedyne co ratuje tą grę to mody.
S.T.A.L.K.E.R 2 : Niestety ta gra jeszcze nie wyszła , jednak mam nadzieję , że kiedyś wyjdzie.
To jest moja opinia , każdemu jakaś część się podoba , Jednak jedno trzeba zapamiętać.Stalker to miłość , nie gra.