Jermak: Miraże Zony

Doswiadczenie nauczyło mnie, że najpewniesze sa zpisy na sztywno esc i zapiasać.

1 polubienie

Sprawdziłem i szybkie zapisy działają:

Ale i tak jak pisał @vidkunsen warto robić zwykłe zapisy.
P.s. Nie bardzo wiem, dlaczego wspominasz o szybkich zapisach w “Niezbadanych Ścieżkach”
Bo tam też to działa:

1 polubienie

@OldMan dlatego, jest info o tym w opisie moda w 1 poście, i u mnie nie działały i dałem sobie z nim spokój, twarde zapisy też robię, spokojnie

“usunięto możliwość wykonywania szybkich zapisów ze względu na problemy techniczne.”

Czy te PDA to będą do czegoś potrzebne i później komuś je dajemy? pytam bo zajmują miejsce i wagę a mamy mały udźwig, po co one są? nie, nie mogę edytować

5 minut temu, cez137 napisał(a):

Czy te PDA to będą do czegoś potrzebne i później komuś je dajemy? pytam bo zajmują miejsce i wagę a mamy mały udźwig, po co one są?

PDA są tylko uzupełnieniem całej opowieści i pozwalają ją lepiej zrozumieć.
Nie są konieczne do ukończenia gry.

1 polubienie

Te wszystkie PDA z numerkami i różne trofea są: a) Notatkami zwykłych stalkerów, b) nawiązaniami do youtuberów, moderów itp. Tak jak wspomniał @OldMan, są tylko dodatkiem do fabuły.
W kolejnej części już ich tyle nie ma, 4 PDA miałem do końca gry.

1 polubienie

@OldMan @LisKot

Mam problem z zadaniem na ATP, chodzi żeby je wyczyścić z bandytów, wszystkich wybiłem a zadanie wisi i mod nie chce puścić dalej fabuły, tam trzeba coś zrobić? w okolicy też wszystkich wybiłem i nikogo nie ma aż do wioski kotów bo tam jeszcze nie dotarłem

@cez137 Podeślij zapis, sprawdzę, czy coś ruszy.

@LisKot proszę

atp.dds
atp.sav

@cez137 Połaziłem i nic nie znalazłem. Spróbuj jeszcze wczytać wcześniejszy zapis i przed atakiem zniszczyć aparaturę uczonych.
Znajduje się ona tutaj:

@LisKot tej aparatury nie zniszczyłem, nie wiedziałem gdzie ona jest poza tym zadanie nie mówi nic o niszczeniu aparatury, właśnie nie wiem jak to jest z tą aparaturą, mamy my ją niszczyć jak ją spotkamy czy jak? druga sprawa czym się różnią niebieskie PDA od tych fioletowych?

Ja je niszczyłem przy każdym spotkaniu, tą właśnie prawie pominąłem.

@LisKot hmm? dziwna sprawa, właśnie ją rozwaliłem i znikąd pojawiło się dwóch samotników, rozwaliłem ich oczywiście ale nic to nie wniosło w temat, zadanie z ATP nadal wisi

aha, do czego służą te rzeczy co je znajdujemy przy trupach? łyżeczka, pendrajw, harmonijka?

18 minut temu, cez137 napisał(a):

hmm? dziwna sprawa, właśnie ją rozwaliłem i znikąd pojawiło się dwóch samotników, rozwaliłem ich oczywiście ale nic to nie wniosło w temat, zadanie z ATP nadal wisi

Dlatego napisałem “przed” atakiem na ATP. Też zniszczyłem ją na twoim zapisie i nic to nie dało.

19 minut temu, cez137 napisał(a):

aha, do czego służą te rzeczy co je znajdujemy przy trupach? łyżeczka, pendrajw, harmonijka?

Tak jak wcześniej wspomniałem. Nawiązania do youtuberów, moderów itp.

1 polubienie

Gram sobie i nagle gdy strzelam do psa z sajgi stojąc na kamieniu umieram:

Co jest nie tak :person_shrugging:?

@Polski_Szogun Twoim zadaniem jest poszerzać Zonę, a nie ją niszczyć.
+Jeśli dobrze pamiętam, to mutanty w tym modzie były neutralne.

Aha czaję… Dzk @LisKot

@LisKot

W dniu 8.06.2024 o 18:14, LisKot napisał(a):

W dniu 8.06.2024 o 17:53, cez137 napisał(a):

hmm? dziwna sprawa, właśnie ją rozwaliłem i znikąd pojawiło się dwóch samotników, rozwaliłem ich oczywiście ale nic to nie wniosło w temat, zadanie z ATP nadal wisi

Dlatego napisałem “przed” atakiem na ATP. Też zniszczyłem ją na twoim zapisie i nic to nie dało.

chwilę mnie nie było, ale byłem troche zarobiony, ale już jestem, zrobiłem jak mówiłeś, mało tego, zrobiłem to przed i po atp, aparatury nie da się zniszczyć, najlepsze jaja są teraz z tym BTRem, rozwaliłem go a zadanie wisi tak jak wtedy z tym ATP a ATP znowu dla odmiany się zaliczyło, ewidentnie z modem jest coś nie tak, możliwę że znowu trzeba tak grać jak autor to sobie wymyślił i wykonywać DOKŁADNIE to samo w danym czasie tak jak on to robił, kilka modów już takich było pamiętam

Kolejny mod zaliczony. Zadanie na ATP, BTR-a przy moście i niszczenie aparatury uczonych można wykonać w dowolnej kolejności, ale najlepiej jest je zrobić w takiej kolejności. Wydaje się, że zadania wiszą w powietrzu, ale po jakimś czasie się zaliczają.

FATAL ERROR

[error]Expression    : file_handle_internal(file_name, *buffer_size, file_handle)
[error]Function      : FileDownload
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 169
[error]Description   : can't open file : 
[error]Arguments     : d:\jermak\ermak_mirages-zone\gamedata\shaders\r1\common.h

stack trace:

mam ten błąd w tym modzie i w odkupieniu, w poprzednich nie miałem

o co kaman?