Tytuł oryginalny: Ермак: Миражи Зоны Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 01.04.2023 r. Autor: AlbertVIctory Autor spolszczenia:@OldMan Śr. długość rozgrywki: (ok. 1.5 godziny)
OPIS:
Spoiler
Jermak jest bojownikiem Zony. Bojownikiem, któremu powierzono wszystkie jej nadzieje, jest jednym z niewielu, którym udało się przetrwać jej próby. Jermak - jej ukochane dziecko, ale także i niewolnik. Czy Zona zdoła utrzymać Jermaka na łańcuchu? A może łańcuchy to tylko miraż…
Cechy moda:
aktorstwo głosowe;
wszystkie postaci mają swoją własną, małą historię. W PDA należącym do każdego stalkera można znaleźć wskazówki dot. wydarzeń mających miejsce w Zonie;
Jeżeli podczas uruchomienia gry pojawi się błąd “OpenAl:Can`t create sound device”, to w folderze “add” znajduje się instalator OpenAl (nie zapomnij o ponownym uruchomieniu. Znajdują się tam również inne instalatory.
GALERIA:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
Modyfikacja jest w formie samodzielnej gry (tzw. repack). Wystarczy rozpakować pobrane archiwum (najlepiej poza partycję systemową i katalogi Program Files) i grać.
Modyfikację uruchamiamy za pomocą pliku Играть!.bat.
@kondotier
Zauważyłem, że we wstawkach na rus stronach często nie ma objaśnienia, jak postawić moda. W niektórych przypadkach jest to oczywiste, ale różnie z tym bywa. Więc dopisałem, że trzeba dodać fixa do moda, który jest repackiem. Najwyżej pkt.2 skasować, aby nie było zamieszania.
@Marek_25 Krótka piłka. Skoro potrafiłeś zagrać w moda po rosyjsku, to ta znajomość chyba pozwoli Ci na jego przetłumaczenie. Jeśli byś podjął rękawicę, napisz do mnie na PW, a udzielę porad jak się za to zabrać.
@Marek_25 Też zacząłem grę w moda i bez przeczytania dialogów, które jak na razie za mnie prowadzi mod, wykonywanie zadań uważam za błądzenie po omacku. Każde PDA zawiera też istotne informacje. A są jeszcze wiadomości od jakiejś tęskniącej kobiety. Ale skoro swoją metodą dałeś radę to masz gratulacje .
Czy te numerowane PDA są do czegoś - oprócz przeczytania opowiastek - potrzebne? Przeszkadzają, blokując w plecaku przedmioty poniżej nich. Mam na razie ~25, ale wśród nich z nr. 61. Tyle ich będzie?
Irobo - jak na mój stan wiedzy po końcówce to Jermiaszka jest klonem albo go wskrzeszają na zawołanie jak jest potrzebny - vide Reborn i tekst dziewczyny do postaci głownej: ty jesteś wskrzeszony!
Kolejna część, która jest stosunkowo krótka, ale za to można postrzelać z wielu broni. Jest do kogo, bo każdy chce nas ukatrupić - w końcu nikt nie przepada za monolitowcami.
Wszystko rozgrywa się na jednej - bardzo dobrze znanej - lokacji. Fabuła niezbyt skomplikowana, ale plus dla autora za to, że chciało mu się przy każdym NPC zostawić PDA z prywatnymi informacjami ich byłych właścicieli oraz za ksywki różnych modderów, bo w niektórych opisach są ich nicki, załóżmy wspomniany @zaurus lub Archara. Fajnie, że mogłem wziąć udział w testach spolszczenia, pozdrowienia dla @OldMan
Witajcie bracia Stalkerzy
Proponuję Wam kontynuowanie przygody z najemnikiem Jermakiem.
Dzisiaj część trzecia “Jermak: Miraże Zony” w wersji PL
Moim zdaniem autor zrobił KOLEJNE DUŻE postępy w stosunku do dwóch pierwszych przygód Jermaka.
Mod jest w wersji repack wystarczy pobrać, wypakować poza dysk systemowy i można grać. Moda uruchamia się plikiem Играть!.bat - jest w głównym katalogu gry.
@OldMan Czy można normalnie sejwować tzn quicksave czy tak jak w niezbadanych ścieżkach? bo nie ma o tym mowy a jest to strasznie irytujące jak dla mnie
Z tego co pamiętam to tak, ale warto też co jakiś czas (w ważniejszych momentach) robić zapisu przez menu.
Chyba w menu trzeba przypisać klawisze do zapisów…
Dokładniej sprawdzę jak wrócę z pracy, czyli około 21:00.