Czy jest możliwość zmienienia tego tak, by przy zabiciu takiego neutralnego stalkera nie kończyła się gra? Bo mod ma prześwietną fabułę i pomysły, ale po prostu wystarczy pogratulować twórcom tego pomysłu
Nie ma potrzeby zmieniania tego.
Ten mod nie ma być bezmyślną strzelanką
Skoro “Johnny by tak nie zrobił”, to i gracz nie powinien.
Nie ma emotikony ukazującej moje odczucia No cóż, wracam do bezmyślnego zabijania w SGM. Bo przecież autor nie robił moda dla bezmyślnych morderców tylko Johnnych, którzy by tak nie zrobili. Według mnie autor zepsuł sprawę. Temat do zamknięcia
Kukudak - nie zgodzę się z Tobą, że co w Zonie się rusza, jest do zabicia. To jest prawidłowy hamulec, uwzględniając, że masz odmieńców, których musisz się obawiać. Swoich trzeba szanować, “Oj, przepraszam, zabiłem cię przez pomyłkę” w raeliach byłoby nie do przyjęcia. Skutek byłby wiadomy. Tu masz szanse wgrać sawa i błędu drugi raz nie zrobić.
Przepraszam że zakładam nowy temat, można jeśli chcecie przenieść do zamknięego “Johnny by tak nie zrobił”. Naszła mnie jedna myśl - napewno za ten felerny napis odpowiada jakiś skrypt. Wiecie jaki to? I jeśli tak, można go jakoś zedytować to jest zamiast neutralnego npc wstawić np. jakiegoś ważniaka np. Greka, którego nie zabijemy? Tak by to w momencie zabijania Greka wyskoczyło to “Johnny by tak nie zrobił”?
A sprawdziłeś, czy tak właśnie nie jest ? Spróbuj zabić Greka czy inną ważną postać.
Nie wiem, grałem do momentu przejścia na kordon i jeszcze trochę, na bagnach. Wiem że jak zabiłem neutrala wyskoczył mi ten durny komunikat.
No to informuję, że próba strzelania do ważnego NPC kończy się tak samo - “Johnny by tak nie zrobił”
Ewidentnie skopana część moda. Przydałoby się takie w Soljance, bo tam nie wiadomo kto potrzebny a kogo można już wykopycić Do zamknięcia, jednak odstawie na długo.
@ Kudkudak
Tak. Za ten tekst odpowiada skrypt. Ale jak już wspomniałem wcześniej - nie będzie on zmieniany.