Bywamy w tych samych miejscach.
Pierwszy post zaktualizowany. A ty nie masz mozliwości modyfikacji postów innych osób? W sumie by Ci się przydało skoro robisz teraz polonizacje
Jak trzeba coś pozmieniać w 1-ym poście albo masz inną koncepcję to jak możesz to działaj, ewentualnie pisz jak coś nie tak.
Wsio rawno. Ważne, żeby było czytelnie i kto chce grać, mógł szybko znaleźć co mu potrzeba.
Mam zadanie żeby sprawdzić ten park z kontenerami (po tym jak naukowcy rozkodowali mi znaleziony pda) i łażę tam, w kółko i nic (załatwiłem tam kilku bandytów), znalazłem swd ale główne zadanie nie popchnięte. Czego mam tam szukać, jakiegoś pda/pendrive-a/notatki czy co bo ryję przy ziemi nosem i nic? Poszedłem nawet za tą otwartą bramę do tej małej wioski i znalazłem art w jednym budynku ale dalej stoję z fabułą.
Czytaj uważnie - było wspomniane jeszcze jedno miejsce blisko składu kontenerów, które warto sprawdzić…
o spolszczenie nowe! A i komentarze mnie już zaciekawiły zaraz trzeba pobrać modzika i sprawdzić :3
Modzika przeszedłem, nawet fajny, jako prolog może być, niezbyt długa rozgrywka na kilka godzin z paroma zadaniami głównymi i pobocznymi.
Z plusów: delikatnie zmieniona mapa, mam nadzieję, że w głównej części też przemeblują lokacje. Dubbing rosyjski do dialogów. Niezbyt skomplikowane zadania ale za to różnorodne. Widać w modzie rękę Skiffa, tu trzeba coś otworzyć kluczem, tu rozpuścić kwasem albo zniszczyć przeszkodę artem, tu trzeba uruchomić elektryczność żeby wejść do budynku, niby nic ale jednak dodaje to różnorodności w standardowym przynieś/znajdź/zniszcz. O fabule się nie wypowiem, bo z głównego wątku za bardzo nic nie wynika, w sumie na końcu pojawiają się “zielone duszki” i za dużo od nich się nie dowiadujemy, ot jakiś punkt zaczepienia dla głównego moda. Co jest fajne, że zadania to taka typowa stalkerska robota i takie mają być też w głównej części moda. Fajne było też to, że brakowało markerów pokazujących, w które konkretnie miejsce mamy iść. Paczka broni to też raczej standard w dzisiejszch czasach.
Minusy takie na siłę albo raczej to co mi nie za bardzo podeszło, o ile w tym krótkim prologu to tak bardzo nie przeszkadza, szczególnie jak gra się jednym ciągiem to w tym głównym modzie na “100 godzin” może to być problem jeśli będzie tego dużo.
Kilka zadań na gębę, bez żadnego wpisu w pda, i wiem, że o czymś zapomniałem co miałem zrobić Nie lubię takich zagrań, szczególnie w dużych modach, a jak jeszcze zrobię sobie parę dni przerwy w graniu to w ogóle. W zeszycie nie chce mi się już pisać wypracowań bo szkolę skończyłem. Lubię za to jak twórcy dodają możliwość wstawiania i kasowania swoi markerów co w tego typu questach jest pomocne. Ewentualnie dają możliwość dodawania notatek do pda bo i takie rzeczy w modach były.
Brak nazw miejscówek na mapie, jak ktoś nie za często gra to nie musi pamiętać co to Kopaczi/Cementownia, a jeszcze jak w różnych modach te miejsca nazywane są inaczej. Tutaj też się raczej nie zgubi ale w głównym modzie gdzie będzie sporo lokacji.
Najlepsze na koniec, mam iść na posterunek do doktorka, zastanawiam się gdzie na tej mapie był jakiś posterunek? Przeleciałem ją w tym modzie kilka razy i też nic nie zauważyłem co by na niego pasowało Niby takie proste, a musiałem spojrzeć do filmiku o co chodzi bo oślepłem i zgłupiałem, a miejsce jest praktycznie w okolicy wokół, której człowiek non stop sie kreci..
Ocena 7/10 i czekam na głównego moda. Zapowiada się ciekawie oby nie przesadzili jak Skiff z paroma rzeczami w Złotym Kurze 2.
Polonizacja bardzo dobra, nawet intro spolszczone, znalazłem tylko 3 błędy.
No i jeszcze jak leci lista z twórcami moda to to nie mamy normalnego tekstu tylko też napisy w stylu st_autor: Rietmon itp
Mod działa po instalacji i w sumie ma ukryte żarciki w sumie już mi się podoba!
Ale pytanie bo przepadła mi rozmowa z Lokim. Gdzie trzeba było zanieść tą skrzynkę z amunicja??
Dzięki wielkie. Gdzieś widziałem literówkę ale nie zapisało mi screena ;/
pomocy. Chyba już zgłupiałem albo co bo mam taki klucz w cementowni znalazłem ale głównego wyjścia on nie otwiera a nie wiem czego sam mam już szukać 3 raz do tego podchodzę a apteczek to już ostatek ;/
Klucz w cementowni, który znajdujemy na…
Spoiler
… parapecie okna…
… pozwala wyjść z cementowni, po otwarciu nim kraty na parterze.
próbowałem ale nie działa :o
Nie wierze nie mogłem otworzyć kraty a tu nagle zombiak strzela i się otworzyła?! O.O
W dniu 4.07.2018 o 07:48, mkk7 napisał:
Też odpaliłem tego moda, jak na razie całkiem przyjemna rozgrywka. Główny bohater to Sochan, świeżak w zonie, bidula bez kasy i sprzętu.
Taka ciekawostka, otwarte są te budynki, do których w podstawce nie da się wejść.
Broń można dość szybko zdobyć na zombiakoach, przy jednym znalazłem Sajgę 12k. Technika na Janowie niema, naprawy sprzętu w bunkrze naukowców. Jak znajdziemy tego stalkera i PDA przy nim, to fabuła zaczyna się kręcić w okół tego PDA.
Zobaczymy co dalej.
Witam,własnie instaluję tego moda,jak tylko odpalę przetestuję jak chodzi na nowym sprzęcie dam cynk i wrzucę na jutuba niech Stalkerzy oglądają
Pierwszy materiał nagrany dzisiaj prze ze mnie : StalkerZP#Kamień Zgorszenia:Prolog#1
Panowie. Banalne pytanie, a problem duży.
Gdzie jest wieża chłodnicza ?
Dzięki .
3 godziny temu, DaarMoo napisał:
Gdzie jest wieża chłodnicza ?
Miałem ten sam problem