doktora znalazłem. Gadać nie chciał więc nie miałem wyjścia. Zabrałem dokumenty i ruszyłem. Idę teraz na Generatory.
A u mnie tak:
No i mam problem.
Stoję na dokumentach z kodem do warlabu, a ich nie ma. Pewnie są pod ziemią, ale jak wejść ? Kod znam, ale co z tego. Muszę znaleźć papier żeby gra poszła dalej.
1 polubienie
- a wcześniejsze laby spenetrowałeś? Po kolei. Agroprom, Dolina Mroku, Jantar, dekoder z Prypeci - masz klucz do pokoju w hotelu - Następnie sterownia monolitu i Spełniacz życzeń. Generatory się robi na samym końcu. Już nie pamiętam gdzie, ale znajdziesz papier z kodem do Warlabu. Mimo że to freeplay, nie da się iść na skróty. A przed pójściem do obu Prypeci, radzę odwiedzić Jupiter, Zaton, Czerwony las, Limansk i Szpital. Tylko ze Szpitala nie pchać się na CEA. Można, ale fabuła się gmatwa. Trzeba iść tradycyjnie przez zach. Prypeć.
DODANO: A jeśli w tych miejscach opisanych powyżej już byłeś, to zobacz w inwentarzu znalezione dokumenty. W jednym z nich jest kod do Warlabu.
Tak to u mnie wygląda. Tu mają być, a nie ma.
A tak w realu. Pusto.
W inwentarzu nie mam bo mają być tutaj.
W środku żółtego znacznika jest czarny krzyżyk. Pierwszy raz to widzę. Może to coś oznacza ?
Podpowiedz: data katastrofy.
niestety muszę znaleźć papier z kodem zaznaczony na mapie. Samo wpisanie kodu nic nie daje. Taka zagwozdka.
Sprawa się trochę wyjaśniła. Żółty znacznik na mapie to wejście do Warlabu - a cały czas myślałem, że to miejsce położenia dokumentów z kodem. Musiałem przeoczyć w którymś z podziemi. No to wracam.
22 godziny temu, DaarMoo napisał:
Stoję na dokumentach z kodem do warlabu, a ich nie ma. Pewnie są pod ziemią, ale jak wejść ? Kod znam, ale co z tego. Muszę znaleźć papier żeby gra poszła dalej.
Znalazłem kupę dokumentów, ale na żadnym z nich nie było tej daty (chyba że przeoczyłem?). Powiem szczerze że musiałem odwiedzić forum moddb, bo też bym nie wiedział co to za data.
Czyli miałeś papier z kodem jeżeli wszedłeś do WarLabu. Ja chyba musiałem sprzedać (?!). Był taki moment u jakiegoś handlarza. Niestety w spawnerze brak tego dokumentu.
1 godzinę temu, DaarMoo napisał:
miałeś papier z kodem jeżeli wszedłeś do WarLabu
Wydaje mi się że żadnego dokumentu nie pominąłem ale kodu w nich i tak nie było. Sprawdzę i dam znać.
Gapa ze mnie jednak
1 polubienie
No nie. mam dokument, wpisuję kod, zatwierdzam, a drzwi nie otwierają się. W dalszym ciągu jest napis - potrzebny jest kod.
Ciekawy jestem czy ktoś miał coś podobnego oczywiście z dodatkiem AO.
próbowałem różniastych kombinacji. Nic to nie daje.
Problem musi być gdzieś indziej. Tylko gdzie ?
Aha, mam wyłączone generatory. Trochę mnie to zdziwiło przeglądając screeny innych graczy, ale z drugiej strony linia zadaniowa w PDA jest jasna. Trzeba wejść do labu.
Trzeba mieć dekoder w ekwipunku żeby tak jak w podstawce dostać się do sterowni Monolitu
dekoder znalazłem razem z dokumentami w pokoju 26 hotelu w Prypeci.
A dokument ze sterowni zabrałeś.
Może coś się mi przypomni.
Liczę na to.
Czytając posty widzę, że nikt takiego problemu nie zgłaszał i nawet nie wspominał. Na rus forach wszyscy klepią o dacie awarii.
Słabo to widzę, ale zobaczymy.
@DaarMoo - a ze Spełniaczem się spotkałeś? Życzenie wyraziłeś? Możesz wybrać tę ostatnią opcję, nic nie zmieniającą. Albo jeszcze lepiej na zniknięcie Strefy. Powalczysz z falami zjaw Projekcji.
W każdym bądź razie, mnie do labu wpuściło kodem, czyta kto chce go znać:
Spoiler
26041986
Ale przed kolejnymi drzwiami - nie wyjaśniam którymi, aby nie pokazać rozwiązania - bo przy Spełniaczu wcześniej nie byłem, teleportowało do niego. Po rozgrywce przy Spełniaczu, a spróbowałem wszystkich wariantów, wybrałem pierwszy. No i finał znowu był w Warlabie, zakończony freeplayem.
Zrealizowałem wszystkie sześć możliwości jakie dawał Spełniacz.
-
żeby Zona zniknęła - wypad na pulpit (pisałem wcześniej)
-
nic nie mówię i kontrola ludzkości - bez widocznych zmian
-
być bogatym - wszystko w plecaku
-
nieśmiertelny - staję się zombi i ląduje na Bagnach
-
pokój na świecie - zostaję sam jak palec
Po zrealizowaniu każdego pragnienia biegłem do Warlabu. Sześć razy drzwi były zamknięte. I tak pozostały. Czego potrzeba ?