Kontrakt na dobre życie

Ukończyłem moda na tym ‘zangielszczeniu’, ale to tłumaczenie maszynowe i dlatego jest w nim masa błędów gramatycznych i logicznych. Mod ma ciekawą fabułę i wartką akcję, więc proszę cierpliwie czekać na gawronową polonizację.  

1 polubienie

Przed chwilą też dotarłem do końca moda. A właściwie fragmentu moda. Poniżej screen z ostatniego elementu gry.

Po nim jeden z bardzo często występujących filmików i czarny ekran z napisem. który w wolnym tłumaczeniu brzmi " Będzie dalszy ciąg".

Popatrzyłem w pliki moda i jest ich sporo więcej niż ten mod potrzebuje. Zawarte w nich dialogi wskazują, że będą nowe lokacje, nowe zadania na już istniejących i mod się mocno wydłuży.

Czyli że, przeczucie w trakcie gry mnie nie zawiodło. Te wskakujące znienacka filmiki, to zastąpienie niedokończonych fragmentów moda filmową informacją. A na razie jest to wersja testowa dla tego co już zrobiono.

A skoro to nie jest pełny mod, nie ma sensu wystawiać mu jakiejkolwiek oceny. Jest grywalny, bezwylotowy. Początek moda zapowiada ostre strzelania, ale w grze jesteśmy zmuszeni tylko oczyszczać sobie drogę od mutantów, czasem spawnujących się bardzo upierdliwie. Prawdziwą strzelankę mamy tylko jedną i króciutką.

No i pytanie do potrafiących dokonywać poważniejszych niż zmiana udźwigu ingerencji w skrypty moda. Tak samo jak w Pajęczynie kłamstw, mamy manierkę z trzema łykami. Możemy dokupić jeden łyk, dwa lub trzy, dające pełną manierkę. Ale mając ją napełnioną w 2/3 lub w 1/3 , dokupując brakująca część nie mamy pełnej manierki, lecz tyle ile kupiliśmy. Czy da się to naprawić? Tak aby w manierce pojawiała się ilość sumaryczna?

1 polubienie

Jak najbardziej jest to pełny mod, z całkowicie nową historią, której wątki będą przedłużone w kontynuacji czyli ‘Sektorze 11’.

1 polubienie

2 godziny temu, Anton Gorodecki napisał:

Jak najbardziej jest to pełny mod

Zgadzam się Antonie.

, nie przyjrzałeś się dokładnie plikom, gdybyś to zrobił, zauważyłbyś, że autorzy ułatwili sobie życie. W kilku przypadkach wykorzystali całe duże pliki Zewu Prypeci, dopisując po kilka, kilkanaście linii tekstu dla moda. Dla przykładu, w st_dialogs_jupiter liczącym blisko 4 tys. linii dla moda dopisano dokładnie sześć. Nie jest to pierwszy przypadek, z którym się spotkałem, gdzie mod nie wykorzystuje całych plików tekstowych. Tak, że nie jest to wersja testowa, nie będzie nowych lokacji, ani mod się nie wydłuży, ponieważ został ukończony. Śmiało możesz wystawiać mu jakąkolwiek ocenę.

2 polubienia

Tylko na Agropromie miałem takie osobliwe wrażenie że lokacja została wciśnięta trochę na siłę, tak do pobiegania i pozbierania sprzętu. 

Na rosyjskich forach co poniektórzy użytkownicy przypisali temu modowi nazwę ‘stalkerskiej wersji Call od Duty’, ale to oczywiście pełne prawo tych, którzy go ukończyli.

Każdy może mieć swoja ocenę moda. Kontynuację, to miała Anomalia przestrzenna, która zmieniła się w spory mod. Część 5. chyba go zakończy.

Ten dla mnie jest niedokończonym.

• dopisywanie paru linijek do plików innych modów, to dla mnie nie nowina. Dlatego najpierw gram, a w czasie tłumaczenia opuszczam nie istniejące w modzie dialogi. Tu jednak mam wrażenie, że czegoś brakuje. Stąd taki mój wniosek, że ta część moda będzie miała patcha na wydłużenie i dołożenie akcji. A jak nie będzie, to płakał nie będę.

Nie wiem, co siedzi w głowach ekipy tworzącej, więc nie będę snuł żadnych domysłów. Wiem natomiast, że po zakończeniu polonizacji, dzięki pracy przechodzący grę, będą mieli możliwość poznania myśli oraz kwestii mówionych głównych bohaterów tej historii. Mała próbka na screenie poniżej.

10 polubień

Dnia 6.11.2016 o 16:36, gawron napisał:

przechodzący grę, będą mieli możliwość poznania myśli oraz kwestii mówionych głównych bohaterów tej historii.

OOOOO, to jest nadzieja w przyszłości na Przestrzenną Anomalię Update 5 PL dzięki takiemu rozwiązaniu, i w sumie na wszystkie mody “gadane”

Cześć, panowie mam jakiś dziwny problem z zainstalowaniem tego moda, robię wszystko krok po kroku tak jak jest napisane na 1 stronie tematu a pomimo to gra ciągle wywala mi jakiś dziwny błąd (dodam w załączniku). Reinstalowałem przez to kilkukrotnie stalkera ale sytuacja ciągle się powtarza. Byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc. (Mam windows10 ale nie powinno być to większym problemem, oraz gram na Polskiej wersji gry)

Podaj log tego błędu, ewentualnie spróbuj zrobić poprawkę z drugiego postu w temacie.

Czy przypadkiem nie skopiowałeś pliku XR_3DA.exe z plików instalacyjnych moda do podstawki?

@mkk7 jak jest brak odpowiedzi to chyba loga nie ma :l

Upewnij się że usunąłeś plik item_с4 z gamedata\textures\items.

Może być log w takim wypadku.

Ale nie musi :L mniejsza z tym

Hej sry że tak długo nie odpowiadałem, spróbowałem zainstalować moda jeszcze raz i znowu fail. Loga daje w załączniku (I tak usunąłem 2 pliki item_c4, a co do XR_3DA.exe nie znalazłem czegoś takiego)

xray_pkds.log (5.8 KB)

Reinstalowałeś zew?

sprzętu tylko pogratulować

Jeżeli dobrze pamiętam to na polską podstawkę nie można kopiować pliku XR_3DA.exe z folderu instalacyjnego “bin” moda.

Tak reinstalowałem kilkukrotnie Wiesz co w folderze bin nie ma takiego pliku jak XR_3DA.exe  

Antonowi pewnie chodziło o  xrEngine, ale w bin moda nie ma tego pliku. Pliki  item_c4 trzeba zamienić (nie usunąć) na fix na pl.7z (50.9 KB)

Spróbuj, może odpali.

zamieniłem i ciągle nic