«11 SEKTOR" - PIERWSZE SZCZEGÓŁY
Niemal natychmiast po opublikowaniu modyfikacji “Kontrakt na dobre życie” z deweloperzy zapowiedzieli pełnoprawny sequel, który będzie nazywał się “Sektor 11”. Od dnia ogłoszenia na oficjalnej stronie modyfikacji opublikowane zostały screeny i małe strzępki informacji. W przeddzień deweloperzy opublikowali nowe wideo z jednej lokacji.
Główny bohater to wojskowy, który musi zorientować i zrozumieć co tak naprawdę spotkało go w "Kontrakcie… i pojąć istotę projektu SEKTOR 11.
Zgodnie z hipotezą przełożonych, SEKTOR-11 to pewien obszar w przestrzeni zamkniętej Strefy w Czarnobylu, do której trzeba się dostać i zmierzyć z brutalnymi realiami Strefy.
Nasz bohater przemierzy co najmniej trzy nowe lokacje, po drodze rozwiązując tajemnice złożonej fabuły, wypróbować na grubej skórze mutantów jakość broni z gun paka i zanurzyć się w mrok otaczającej go atmosfery.
Spotkanie z Ponurym było dość ważnym wydarzeniem w moim zadaniu. Przecież on bardzo dużo wie o Kulawym. On… On jest związany z nim w jakiś sposób. Muszę się w tym rozeznać. Nie po to zostałem wrogiem ojczyzny, żeby teraz tak po prostu, nie dowiedzieć się kim jest Kulawy. Ta swołocz za wszystko musi mi odpowiedzieć.
Jak donoszą twórcy projektu SECTOR 11, prace nad modem nie tylko zostały wznowione, ale także nabierają tempa. Jeśli chodzi o implementację treści opowieści i mechaniki gry, programiści planują nie tylko pominąć dotychczasowe osiągnięcia, ale również zostawić/wywalić je za burtą/ę (od razu widać, że koleś z morpiechu! :)). Ponadto, w czasie przechodzenia moda każdy gracz będzie miał swoje własne/indywidualne zajęcie/a, dzięki czemu nie będzie się nudzić w Strefie.
Co nowego od autora/ów:
1/ nieliniowy scenariusz i kwesty, możliwość wyboru głównego bohatera !!!
2/ 3 zakończenia dla każdej postaci!!! + wolna rozgrywka
3/ mechanika gry, rozgrywka, skrypty - nowe rozwiązania
4/ grafika, złom,
5/ !!! dodatkowe kwesty - pełno gdy będziesz grał na tzw. wolnej grze !!!
Graficznie super jak wszystkie ich mody ale jak utną fabułę jak w Kontrakcie albo jak nie wyjaśnią tego co tam się stało to będzie lipa trochę. Bo na drugą część Kontraktu to za bardzo nie liczę
Niedługo premiera ale nie Sectora 11 tylko jakiegoś małego moda (krótka fabuła) gdzie bohaterem będzie jeden z członków oddziału najemników, których spotykamy w “Kontrakcie na dobre życie”, drugą premierą będzie odświeżona wersja jakiegoś starego moda zrobionego przez tą ekipę.
Twórca Sectora 11 jeszcze w tym miesiącu planuje wydać wspomnianego wyżej mini moda. Ostrzega przy tym, że nie należy oczekiwać niczego wielkiego i wyjątkowego, bo to raczej była taka improwizacja zrobiona w kilka tygodni w ramach odpoczynku od Sectora.
Mod to ma być mini historią z niewielkim naciskiem na freeplay. Fabuła to raczej improwizacja
Czyli ja nastawiam się raczej na takiego jak to się mówi średniaka z niezbyt wymyślną fabułą i zestawem “standardowych” questów. Ale, że autor zna się na swojej robocie to ma u mnie kredyt zaufania, liczę, że powinno się w to fajnie grać.