Kreator własnego moda w wersji online - już dostępny

Czy przydałby się konfigurator online własnego moda z ponad 200 różnych ustawień.
Pracuje właśnie nad takim rozwiązaniem i już mam 15 gotowych funkcji. Miałem w planach zrobić FULL, ale czy to komuś jest potrzebne? nie ukrywam, że jest czasochłonne.

1 polubienie

A to różnie niektóre takie launchery/konfiguratory do modów stają się bardzo popularne i nawet stają się “must have”. Innych używa garstka albo nikt.

Tylko nie do końca rozumiem czy to konfigurator do jakiegoś moda konkretnego czy taki ogólny do wszystkiego?

Do tworzenia własnego moda. Projekt powstał ponieważ chciałem zmienić parę rzeczy i na próżno szukać aktualnych modów.
To co ja stworzyłem - nie ma nic podobnego Internecie.

Edit: widzę duże zainteresowanie :thinking: więc zostawiam go tylko sobie.

Jakiego zaintetesowania oczekiwales, skoro nawet nie napisales co wlasciwie zrobiles.

2 polubienia

No coś w tym jest nawet nie wiadomo do jakiego moda :grin:

@kilerstalker Może wypuść taki próbny balon z tym, co już masz gotowe. Wychodzi na to, że mowa o takim konfiguratorze gry, trochę coś w rodzaju Mod Organizer albo JSGME, tyle że z konkretnymi “funkcjami” do S2. Nie każdy się orientuje, to raz, a środek sezonu wyjazdowo-urlopowego, to dwa. Nie ma się co zrażać, wstawiaj “betę”.

PS. Jak tu nie będzie większego zainteresowania, to możesz coś takiego spokojnie wstawiać na np. ModDB.

Jest pytanie zasadnicze … do czego można użyć tego “moda” ?

Z tego co zrozumiałem jest to skumulowane W JEDNYM miejscu funkcji USTAWIEŃ gry przed jej rozpoczęciem.
Jakiej gry? podstawowej … jakiejś konkretnej ? Czy dobrze zrozumiałem pomysł? Co to ma wspólnego z online?

Może faktycznie słabo doprecyzowałem. To nie jest konfigurator do wstawienia na Nexusmod albo ModDB bo to jest wersja online zbudowana na Next.js
Konfigurator tworzy nowego moda z własnymi ustawieniami, który się pobiera i wgrywa do katalogu gry.
Przeznaczona dla wersji 1.9, zastępuje ustawienia innych modów jeżeli się zmieni wartości.
Zrzuty strony w wersji lokalnej w załącznikach

Jest cholernie czasochłonny (nie spodziewałem się tego), GSC nie daje żadnej weryfikacji w logach, czy mod zmienia ustawienia.

1 polubienie

…Stalkera 2 ;(
Jeśli nie jest na Nexusa albo ModBD ( tak piszesz ) to jak zamierzasz się nim podzielić z kimkolwiek , gdziekolwiek ?

Tak, Stalker 2 (temat jest w kategorii stalker 2), ale też mogę zrobić pewnie na tej samej zasadzie do Stalker 1
Mam własne serwery i domeny więc udostępnienie żaden problem.

Zapraszam do testowania, dla wersji 1.9 i 2.0: Konfigurator ustawień — S.T.A.L.K.E.R. 2

1 polubienie

Polskie litery dla OXA Prototype mod 3.0.x i kreator wlasnego moda online at S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Nexus - Mods and community

2 polubienia