Kroniki Czarnobyla

FATAL ERROR

[error]Expression    : 0
[error]Function      : ErrorLog
[error]File          : ..\xrServerEntities\script_engine_script.cpp
[error]Line          : 49
[error]Description   : Couldnt find sounds fight\post_combat_wait\relax_ with prefix characters_voice\human_01\monolith\

stack trace:

0023:69737365 igdumd32.dll

Wywala do pulpitu jak chcę ukończyć wyżej wymienioną misję a tak to gra działa bez problemu

I jak Panowie brak pomysłu na rozwiązanie problemu sam nie daję rady

Próbowałeś przeinstalować grę i wrzucić jeszcze raz moda ? Na pewno zainstalowałeś zgodnie z instrukcją ?

Spróbuj tego fixa:

CC_Pripyat_Crash-Debug_Fix.1.7z

Nie znam moda ale z błędu MOŻE wynikać że brakuje niektórych plików audio> Jeszcze raz wypakuj moda.

1 polubienie

@tajgerPl - sprawdź w katalogu z plikami dźwiękowymi ( ścieżka z loga ), czy masz ten plik. Nikt z grających przed Tobą, nie miał czegoś takiego. Nie dokładałeś jakichś modzików ulepszaczy?

Nie mam moda na kompie, więc tego nie sprawdzę.

Grę i moda reinstalowałem parę razy nic nie pomogło. ; (

Próbowałeś użyć fixa z mojego posta?

1 polubienie

Nie odpowiedziałeś na pytanie czy masz pliki dźwiękowe w folderach:

\gamedata\sounds\characters_voice\human_01\stalker\fight\post_combat_wait
w środku powinny być pliki relax_1.ogg do relax_3.ogg
oraz wait_1.ogg do wait_5.ogg (czyli w folderze powinno być 8 plików ogg)

Jeśli nie masz 8 plików ogg to wypakuj je z mojej paczki na Janku:

https://yadi.sk/d/xyCRaftLsemSr

bezpośrednio do swojego folderu post_combat_wait

i druga opcja:

W katalogu gamedata\sounds\characters_voice są podkatalogi:
human_01 human_02 human_03
Do każdego z tych katalogów wklej wypakowaną paczkę z mojego Janka
https://yadi.sk/d/g_wdVk3zsenEo

całościowo ścieżka do plików ogg w katalogach monolith powinna wyglądać tak:

\gamedata\sounds\characters_voice\human_01\monolith\fight\death
\gamedata\sounds\characters_voice\human_02\monolith\fight\death
\gamedata\sounds\characters_voice\human_03\monolith\fight\death

to tylko domysły ale może pomogą :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Allen fix pomógł dzięks wielkie modzik spoko szkoda że taki krótki

Moda przed chwilą ukończyłem. Najpierw plusy.

Ciekawy pomysł na główną historię, fajne dialogi.

Całkiem sporo różnorodnych zadań, chociaż niezbyt wiele questów pobocznych.

Dodano fajny weapon pack z niezłymi dźwiękami.

Intro, outro i parę “cutscenek” co bardzo rzadko zdarza się w modach do stalkera.

Bardzo stabilny, brak wylotów.

Minusy.

Krótki. Maksymalnie kilkanaście godzin gry. O ile na pierwszej lokacji jest sporo zadań w tym kilka pobocznych, to 2 i 3 lokacja to już tylko parcie przed siebie w głównej fabule. Tak jakby twórcom zabrakło pomysłów, a przecież w Prypeci jest i baza Stalkerów to i kilka questów dla nich dało by się chyba wymyślić. :disappointed_face:

W ostatniej cutscence w elektrowni w wersji english na ekranie jest też tekst, w którym nasz kumpel tłumaczy nam, żeby znaleźć teleport do Prypeci musimy iść w lewo, albo przegapiłem albo w polskiej go nie ma co może bardzo utrudnić ukończenie moda tym co nie znają rosyjskiego, bo po nagranym dialogu szybko następuje strzelanina i nie wszystko można usłyszeć.

Jak zwykle niedosyt z “rozwiązaniem” historii.

Ocena końcowa 8.5/10

Pomysły na historię i zadania bardzo fajne ale mogłoby być ich trochę więcej, szczególnie od czasu pojawienia się w Prypeci.

Ps: przez całą grę odnalazłem tylko 1 schowek na pierwszej mapie

1 polubienie

Ja po ostatniej scence z moda, gdzie GG “umiera” jakoś dziwnie, odniosłem wrażenie, że autor zostawił sobie furtkę do dalszego ciągu.

Ale to chyba ten sam autor, co od Złotego kufra. Więc skoro wziął się za inne mody, o tamtym chyba zapomniał.

Nawet w outro w tych tekstach na końcu jest powiedziane, coś w stylu, że dużo sekretów jest nie wyjaśnione itp

Historię tego moda można spokojnie ciągnąć dalej nawet z innym GG.

1 polubienie

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Ostatnio za radą doświadczonego stalkera pobrałem modyfikację Kroniki Czarnobyla. Zainstalowałem go zgodnie z instrukcjami lecz napotkałem pewien bardzo irytujący problem. Zamiast polskich znaków wyświetlają mi się jakieś dziwne znaki. Czy istnieje rozwiązanie dla mego problemu?

Z góry dziękuję za próby pomocy :slightly_smiling_face:

Sprawdź plik localization.ltx Powinien wyglądać tak:

[string_table]
language	= pol
font_prefix	= _cent ;_west

@Wędrowiec- spolszczenie nałożyłeś na koniec instalacji? No i czy nie zapomniałeś o wstawieniu pliku localization.ltx. Choć chyba on powinien być w spolszczeniu.

A temat do pytań masz tutaj: https://stalkerteam.pl/topic/8186-kroniki-czarnobyla-ogólna-dyskusja-problemy/?page=4

Niepotrzebnie zakładasz nowy temat.

Tak. Nie wiem co było przyczyną problemu ale po pobraniu polonizacji z naszej pobieralni i ponownym jej nałożeniu zarówno i jak po ponownym nałożeniu localization.ltx gra wyświetla już wszystko poprawnie :slightly_smiling_face:

No to przyjemnej gry. Gra pełna niespodzianek. Na rutynowe rozwiązywanie zadań jak w ZP nie licz. Trzeba ruszać głową.

Dopiero rozpoczynam przygodę z tym modem i mam pytanie, czy w tym modzie się śpi ? Nie mogę natrafić na dostępne łóżko, a śpiwora chyba nie ma :frowning: .

Kurde, niedawno ukończyłem i nie pamietam ale w googlu znalazłem, że na pierwszej lokacji łóżko jest w bazie Powinności, powinna być też chyba ikonka na mapie.

• U handlarza możesz kupić śpiwór za 2200 ru. Przyda się bardzo, bo czasem znajdziesz się w sytuacji wymagającej spania w “terenie”. Zobacz screeny w tym postcie.

W bazie jest schowek, w którym jest hełm z noktowizorem i który możesz wykorzystać jako własny. Warto go poszukać.