@tajgerPl - sprawdź w katalogu z plikami dźwiękowymi ( ścieżka z loga ), czy masz ten plik. Nikt z grających przed Tobą, nie miał czegoś takiego. Nie dokładałeś jakichś modzików ulepszaczy?
Nie odpowiedziałeś na pytanie czy masz pliki dźwiękowe w folderach:
\gamedata\sounds\characters_voice\human_01\stalker\fight\post_combat_wait
w środku powinny być pliki relax_1.ogg do relax_3.ogg
oraz wait_1.ogg do wait_5.ogg (czyli w folderze powinno być 8 plików ogg)
Jeśli nie masz 8 plików ogg to wypakuj je z mojej paczki na Janku:
W katalogu gamedata\sounds\characters_voice są podkatalogi:
human_01 human_02 human_03
Do każdego z tych katalogów wklej wypakowaną paczkę z mojego Janka https://yadi.sk/d/g_wdVk3zsenEo
całościowo ścieżka do plików ogg w katalogach monolith powinna wyglądać tak:
Całkiem sporo różnorodnych zadań, chociaż niezbyt wiele questów pobocznych.
Dodano fajny weapon pack z niezłymi dźwiękami.
Intro, outro i parę “cutscenek” co bardzo rzadko zdarza się w modach do stalkera.
Bardzo stabilny, brak wylotów.
Minusy.
Krótki. Maksymalnie kilkanaście godzin gry. O ile na pierwszej lokacji jest sporo zadań w tym kilka pobocznych, to 2 i 3 lokacja to już tylko parcie przed siebie w głównej fabule. Tak jakby twórcom zabrakło pomysłów, a przecież w Prypeci jest i baza Stalkerów to i kilka questów dla nich dało by się chyba wymyślić.
W ostatniej cutscence w elektrowni w wersji english na ekranie jest też tekst, w którym nasz kumpel tłumaczy nam, żeby znaleźć teleport do Prypeci musimy iść w lewo, albo przegapiłem albo w polskiej go nie ma co może bardzo utrudnić ukończenie moda tym co nie znają rosyjskiego, bo po nagranym dialogu szybko następuje strzelanina i nie wszystko można usłyszeć.
Jak zwykle niedosyt z “rozwiązaniem” historii.
Ocena końcowa 8.5/10
Pomysły na historię i zadania bardzo fajne ale mogłoby być ich trochę więcej, szczególnie od czasu pojawienia się w Prypeci.
Ps: przez całą grę odnalazłem tylko 1 schowek na pierwszej mapie
Ostatnio za radą doświadczonego stalkera pobrałem modyfikację Kroniki Czarnobyla. Zainstalowałem go zgodnie z instrukcjami lecz napotkałem pewien bardzo irytujący problem. Zamiast polskich znaków wyświetlają mi się jakieś dziwne znaki. Czy istnieje rozwiązanie dla mego problemu?
@Wędrowiec- spolszczenie nałożyłeś na koniec instalacji? No i czy nie zapomniałeś o wstawieniu pliku localization.ltx. Choć chyba on powinien być w spolszczeniu.
Tak. Nie wiem co było przyczyną problemu ale po pobraniu polonizacji z naszej pobieralni i ponownym jej nałożeniu zarówno i jak po ponownym nałożeniu localization.ltx gra wyświetla już wszystko poprawnie
Kurde, niedawno ukończyłem i nie pamietam ale w googlu znalazłem, że na pierwszej lokacji łóżko jest w bazie Powinności, powinna być też chyba ikonka na mapie.
U handlarza możesz kupić śpiwór za 2200 ru. Przyda się bardzo, bo czasem znajdziesz się w sytuacji wymagającej spania w “terenie”. Zobacz screeny w tym postcie.
W bazie jest schowek, w którym jest hełm z noktowizorem i który możesz wykorzystać jako własny. Warto go poszukać.