Grając na repacku, w przypadku gdy mod co za tym idzie i spolszczenie nie zawierają wszystkich plików tekstowych, należy folder pol uzupełnić o brakujące pliki podstawki. Poniżej gotowy folder pol , nie mam zainstalowanego moda, ale powinno działać.
- W #1 tematu jest kilka linków do pobrania oddzielnie moda i spolszczenia. Ale jest też link do Mega. O ile wiem, to w takich paczkach dawał wszystko. Pobierz z tego linka i masz spokój.
Ale coś musiało ci się źle pobrać, bo spolszczenie zawiera wszystko co potrzebne i poprzednio nikt nie miał problemów z opisami.
Moda z naszej strony pobrać nie można. To są linki do stron moda. Można u nas pobrać tylko spolszczenie. A w linku na Maga, masz zrobione połączenie moda i spolszczenia. Zainstalować i grać.
Nie dodałeś sam od siebie jakiegoś minimoda na pancerze?
jest 10 stycznia 2019r. czyli biegasz bardzo długo. Schowek jest na południowej części lokacji, nie w bazie stalkerów. No i jeszcze dodam ciekawostkę z końca rogrywki na zabicie Barowca. Jak się pojawia nie wchodzimy po najbliższych schodach lecz wchodzimy na piętro od północnej strony. Wyświetla się rozmowa i następnie Barowiec strzela w miejsce gdzie powinniśmy domyślnie być. stojąc za nim, i tak strzela w nieskończoność.
Witam, mam problem zawiesiło mi się w PDA zadanie na odszyfrowanie PDA u mechanika nie mam ,żadnej lini dialogowej u mechanika . Żadnych innych zadań nie mam biegam po wszystkich gościach , jestem na pierwszej lokacji moda.
Płonne nadzieje. Tłumaczenie tych robaczków na nasze ze screena, jest praktycznie niemożliwe. Jak widzisz, znaki mają różne dodatki. Daszki, ukośniki kreseczki itp. A każdy taki znaczek zmienia znak w inną literę. A nawet ledwo widoczna kropka, ale powyżej niż taka normalna, stanowi odrębny znak. Powiększanie screena rozmywa te dodatki.
Ale ja nie pamiętam, aby przy stawianiu tego moda, trzeba było coś takiego robić.
@ Masz podejść do miejsca gdzie siedział mechanik i skrypt sam zaskoczy(tak na 1-2m od krzesła) dostaniesz info co masz robić dalej.
@ Co do tego instalatora, to już mi to w sumie niepotrzebne, mod zaliczony.
Co do moda po ukończeniu:
Kompletnie zwalony balans z mutantami, potrafią zestunować nas jednym ciosem, następnie błyskawicznie wykończyć(to już było lekko chore). Dochodziło do sytuacji że snorki potrafiły wbić się do bazy monolitu i wszystkich tam wykończyć(w tym bunkrze na 1 mapie)! To co się działo w Prypeci to już jest GRUBO pojeb… w “księgarni” parę tuszanek i niby psów wyrżnęło parunastu monolitowców. To samo w “szpitalu” parunastu chłopa uzbrojonych po zęby padło od 3-4 snorków(no ludzie!). Spawn mutantów też zasługuje na oddzielny akapit, gra potrafi respawnować mutanty nam pod nogi lub npc-om(dla tego te ekipy tak padały).
Sam koniec gry czyli Elektrownia to czysta męka, uciekasz a tu dojebmy ci jeszcze >emisje<(no i bądź człowieku mądry). Mało tego dowalimy ci noc jak w dup… u murzyna i zero wyposażenia. A jak już się połapiesz w którą stronę biec to masz pola anomalij i nibyolbrzyma na plecach. I nie zapominajmy o kompletnym braku zadań pobocznych(z tym pistoletem to chyba jedyna).
Znów mod z fajnie zapowiadającym się początkiem, zakończenie przemilczmy. Łatwo o kasę, noktowizory u mechanika są zbugowane, transmutacja daremna, taki średniak nic ponadto.
Większość tych zadań wykonałem , ale nawet ten Gewara i też mechanik nic. Mogłem poplątać jakieś zadania nie mam żadnych dialogów. Jak to instalowałeś ,że masz wszystko po polsku ja imiona stalkerów mam w krzaczkach.
Moda zassałem z Mega(W formie Instalatora) nic podczas instalacji w opcjach okna nie zmieniałem. Później wrzuciłem plik: localization.ltx do gamedata/ configs no i na koniec przemianowanie katalogu rus z na pol(tego się u szukałem w instalce bo nie ma podanego gdzie to jest, sam już zapomniałem lokalizacji w folderze gamedata) Na koniec polonizacja z serwera ST. Tak zainstalowany mod ukończony bez chyba jednego wylotu i bez żadnych błędów w polonizacji. Więc coś masz nie tak bo jak wcześniej spolszczenie było bardzo dobrze zrobione i nie miałem z zadaniami żadnych problemów.