Możesz spróbować przez konsolę z komendą bodajże fov_factor, ale bardzo możliwe że ta opcja jest zablokowana. Silnik jest jakoś tam zmodyfikowany i często jak mod ma swój własny folder bin, to ani powyższa metoda ani Fov Switcher nie działają.
Z tego co pamiętam to do zmiany fov są dwa mody na moddb, jeden to fov switcher (field of view switcher), drugi console controled fov.
Ale nie zawsze działają z innymi modami.
z tym rus na pol to o który plik chodzi i gdzie on jest? instaluje już to 5 raz i ciągle fsgame nie może zlokalizować, moda mam z megi repacka z setupem
@cez137 nie plik tylko cały katalog masz skopiować i zmienić mu nazwę na pol.
A co do repacka to zobacz czy jest ten plik po instalacji, może zmień mu żeby nie był do odczytu? Albo zainstaluj moda gdzieś indziej jeśli np w programfiles instalowałeś?
Albo była jeszcze moda, że w skrócie do moda, we właściwościach ze ścieżki wykasowć bin, żeby była do głównego folderu repacka np.
@cez137 A z czego zrobiłeś skrót pulpitowy? Od Silnika? Bo mody postawione na ZP uruchamia się ze skrótu Stalker- COP.exe w katalogu głównym. I porównaj skrót z ikoną do gry ZP, czy to co jest w Elemencie docelowym i Rozpocznij w jest w cudzysłowach.
I jeszcze jedno. Nie pamiętam, czy spolszczenie robiłem dla repacka, czy dla polskiej podstawki. Jak dla polskiej podstawki, to nie robisz kopi rus na pol. Katalog pol jest w spolszczeniu.
jak cały katalog? nie rozumiem
W dniu 16.04.2019 o 19:52, MOS napisał:
no i na koniec przemianowanie katalogu rus z na pol(tego się u szukałem w instalce bo nie ma podanego gdzie to jest, sam już zapomniałem lokalizacji w folderze gamedata)
11 godzin temu, tom3kb napisał:
A co do repacka to zobacz czy jest ten plik po instalacji
Nie wiem o który plik Ci chodzi ale jeżeli o plik który uruchamia grę to jest to dokładnie taki sam plik jak w ori zewie czyli Stalker-COP
np w programfiles instalowałeś?
nie, na D, etap instalowania modów na dysku systemowym mam już dawno za sobą
we właściwościach ze ścieżki wykasowć bin,
nie ma tam żadnego bina
10 godzin temu, kondotier napisał:
A z czego zrobiłeś skrót pulpitowy? Od Silnika? Bo mody postawione na ZP uruchamia się ze skrótu Stalker- COP.exe w katalogu głównym.
skrót sam się zrobił ale uruchamiałem go na oba sposoby, za każdym razem to samo
10 godzin temu, kondotier napisał:
czy to co jest w Elemencie docelowym i Rozpocznij w jest w cudzysłowach.
tak, a launcher w folderze to aplikacja
a spolszczenie to juz chyba najmniejszy problem jak juz mod sie uruchomi
11 minut temu, cez137 napisał:
jak cały katalog? nie rozumiem
No cały katalog. Tak się nazywa Rus i masz zrobić jego kopię i zmienić jej nazwę na Pol. No nie wiem jak ci to łatwiej wytłumaczyć. Znajdź sobie w gamedata\config\text.
11 minut temu, cez137 napisał:
Nie wiem o który plik Ci chodzi
Chodziło mi czy po instalacji moda był ten plik fsgame, z którym był problem.
27 minut temu, tom3kb napisał:
Znajdź sobie w gamedata\config\text.
no są 2 foldery, jeden rus i drugi pol, i co z nimi zrobić?
27 minut temu, tom3kb napisał:
czy po instalacji moda był ten plik fsgame, z którym był problem.
nie ma go, ale po jego dodaniu nic się nie zmienia, bo mam ten plik taki “uniwersalny”, kiedyś kondotier mi go dał
38 minut temu, cez137 napisał:
no są 2 foldery, jeden rus i drugi pol, i co z nimi zrobić?
Jak są to nic.
Zaraz zobaczę jak moje archiwum z modem wygląda.
no to co mam zmieniać z rus na pol? bo już zgłupiałem, mam coś zmieniać czy nie w końcu?
Teraz, cez137 napisał:
no to co mam zmieniać z rus na pol? bo już zgłupiałem
No jak są takie foldery to nic nie robisz. Przecież już trochę modów instalowałeś, a pytasz się jak byś pierwszy raz Stalkera włączył.
no dobra, a co z tym fsgame?
1 minutę temu, tom3kb napisał:
Przecież już trochę modów instalowałeś, a pytasz się jak byś pierwszy raz Stalkera włączył.
no bo ten jest jakiś dziwny, nie wiem dlaczego mi nie chce się uruchomić, sam tego nie rozumiem, tym bardziej że jest instalka i nie trzeba specjalnie nic kombinować i to samo mam z Dead air Hybridem, ale tam to chyba znowu nie wszystko się pobrało, zaraz to pobiorę drugi raz i zobaczymy
5 minut temu, cez137 napisał:
no dobra, a co z tym fsgame?
Nie wiem jeszcze, za parę minut rozpakuje.
No u mnie mod żadnego swojego fsgame nie dorzucał czyli jechałem na tym standardowym z gry.
@tom3kb hmm? a to ciekawe
3 godziny temu, tom3kb napisał:
jechałem na tym standardowym z gry.
bo ja nie mam żadnego fsgame ![]()
15 minut temu, cez137 napisał:
bo ja nie mam żadnego fsgame
No ale masz w grze. Jak pobrałeś moda, wrzuć go do gry i odpalaj, tylko najpierw przed instalacją przenieś gdzieś oryginalne foldery bin i gamedata.
W ogóle to lepiej najpierw zainstaluj sobie go gdzieś jakimś folderze na pulpicie żeby zobaczyć co on tam za foldery dodaje do gry żebyś wiedział co wyrzucać.
Albo żeby się nie bawić pobierz repacka.
@cez137 o a jeszcze to jak już wrzucisz moda i wciąż problem z fsgame
34 minuty temu, tom3kb napisał:
Albo żeby się nie bawić pobierz repacka.
No ale ja właśnie mam repacka, pisałem o tym na samym początku, i to w tym repacku są takie jaja, i żadnego bina nie mam w skrócie, no chyba że znowu czegoś nie pobrało?
13 minut temu, cez137 napisał:
No ale ja właśnie mam repacka
Na pewno? Bo pisałeś, że masz z Mega pobierany.
A na Mega nie ma repacka, więc? ![]()
Ile waży archiwum? Bo jak powiesz, że około 1,45 GB to jakim cudem gra z modem by ci tyle ważyła.
W dniu 7.12.2015 o 17:45, pacjent1972 napisał:
Link do moda na MEGA:https://mega.nz/#!Eg0jgbrC!9RNVoWV0h4RaiG52yEfMsaRjDJD4_F0PRP6geh8KPx0 (W formie Instalatora)
@tom3kb no jak widzę w formie instalatora to rozumiem że to jest samodzielny mod bez “wklejek” w kopie podstawki, z resztą wklejałem to i w kopie i tez nic to nie dało
16 minut temu, tom3kb napisał:
Ile waży archiwum? Bo jak powiesz, że około 1,45 GB to jakim cudem gra z modem by ci tyle ważyła.
no jakoś tak coś koło tego, 1,35GB
Link do moda na MEGA
Link do moda na MEGA
Link do moda na MEGA
Link do REPACKA:https://yadi.sk/d/6A8sv_sJm2a8e
Widzisz już różnicę ![]()
Innych linków do repacka nie widzę, a jak są to wolne, no chyba, że torrenta byś użył.
@tom3kb no zgoda ale mi się z janka dużych plików nie pobiera dlatego wziąłem megę, na janku po zalogowaniu takie coś mam
Nadal nie wiem jak postawić tego moda, instrukcja instalacji jest jakaś dziwna, nie rozumiem jej