Chciałem wam pokazać filmik który zrobiłem o Czarnobylu. Są zdjęcia ale brak opisów. Oglądajcie w jakości HD. http://www.youtube.com/watch?v=suSngEpnfrw
http://mojasd.ovh.org/ghosttown/chapter1.html
Naprawde polecam. Ja nie moglem sie oderwac od ekranu.
To jedno z lepszych - jestem pod wrażeniem.
Ej kolego nie zagalopowałeś się przypadkiem na tym forum są czasem młodsi użytkownicy nie tacy dorośli jak ty (16 lat) powściągnij się jeżeli możesz. sorki za off.
Fakt, motyw wykorzystany bardziej niż …, ale jest tak zajebisty że aż nieśmiertelny.
Kolega się pohamuje odrobinę-bas001
Ten utwór został wykorzystany w naprawdę wielu filmikach o Czarnobylu. Teraz ja coś szykuję i może kiedyś zamieszczę swój film.
Na muzykę pasowałoby “requiem for a dream”
Zastanawia mnie, czy to prawda, a jeśli tak to co oznacza słowo “stalker” po ukraińsku?
Wątpię, żeby było to słowo po ukraińsku.
Prawdziwi stalkerzy nie mają niczego wspólnego z grą. Stalker w wolnym, acz niezbyt dokładnym tłumaczeniu, to plądrownik (mało kto pewnie słyszał o tym słowie), tropiciel lub natręt - i to najbardziej pasuje do tej sprawy. Osobiście połączyłbym razem wszystkie moje tłumaczenia.
EDIT:
Wiem, teraz już wiem… Łącząc te słowa, wygląda na to, że stalker to szabrownik.
Naprawde polecam. Ja nie moglem sie oderwac od ekranu.
Faktycznie, to jedna z najlepszych stronek o Czarnobylu, jakie w życiu widziałem.
stalkerzy rozszabrowali wszystko inne co się dało,gruz jak widać nie jest towarem chodliwym.
Na odwrocie książki Strugackich widnieje napis : “*Po katastrofie w Czarnobylu osoby, które próbowały plądrować okolice elektrowni, określane były także mianem stalkerów”
Zastanawia mnie, czy to prawda, a jeśli tak to co oznacza słowo “stalker” po ukraińsku?
http://mojasd.ovh.org/ghosttown/chapter1.html Naprawde polecam. Ja nie moglem sie oderwac od ekranu.
Pisząc zniszczenia mam na myśli pojęcie ogólne,fakt że budynki stoją całe to niczego nie zmienia-stalkerzy rozszabrowali wszystko inne co się dało,gruz jak widać nie jest towarem chodliwym.
Ludzie raczej nie niszczyli budynków (konstrukcji) bo po co. Prędzej wnętrza, powybijali okna etc. Budynki wyglądają jak wyglądają stoją puste od 1986 roku także niema się co dziwić.
A promieniowanie też robi swoje
W kwestii flory i fauny w pewien sposób na pewno,ale budynków raczej nie niszczy.Wszystko inne niszczy wilgoć,stad tez sarkofag jest dziurawy jak durszlak do makaronu
Ja cie zrozumiałem że Ci ludzie którzy odwiedzają to miejsce. Zwą się turystami.
A promieniowanie też robi swoje. Jeśli ktoś zna się na chemii, to bardzo dobrze, ale liczą się też fakty.
Wojsko też ludzie…
Trochę też wojsko naniszczyło szukając ludzi którzy mogli zostać po ewakuacji.
Najciekawsze jest to,że na wszystkich fotkach czy filmach Prypeć wygląda jak po przejściu tornada,a przecież te wszystkie zniszczenia dokonali w 90% ludzie.Mimo,że oficjalnie to strefa zamknięta i przepustki stałe ma niewiele osób a grabież i zniszczenie kwitnie w najlepsze-fakt,że opuszczone domostwa niszczeją stokroć szybciej ale bez przesady.
Zdjęcia ciekawe, ale muzykę powinieneś zmienić, o ile YouTube znowu jej nie zablokuje. Polecam coś strasznego, wzruszającego, niepokojącego. Połączenie skomplikowane, ale jak najbardziej możliwe do zrealizowania.