który mod jest lepszy.

Cześć mam pytanie który mod jest lepszy Arsenal Overhaul czy shoker mod.Chodzi mi o to który mod ma mniej bugów itp.A i jakie macie odczucia po graniu w te mody.

Grałem w to i to i chcąc być obiektywnym:

Shoker bardzo dobry mod utrudniający rozgrywkę

plusy:

• Różnorodność narzędzi zagłady

• Bardzo fajnie zrobione celowniki 3D

• “Time Shift” (nie raz mnie ocalił)

• Możliwość dokupowania akcesoriów do broni (chwyty pod lufę itp.)

• Bardzo ładne modele jak również nowe modele kombinezonów

• Widok modelu gracza z widoku pierwszej osoby (widzisz nogi diegtarewa)

• Wbudowany spawner

Minusy:

• Raczej zasobo żerny mod wyloty są jak piecyk nie wyrabia.

• Wyloty przy zmianie lokacji (Są możliwe. Da się przeżyć od nowa załadować autosave i działa jak należy)

• Wymagana rosyjska podstawka COPa ( Ale da się uruchomić na płytcę z CD Action )

• Przy zabawie spawnerem możliwe wyloty (jak za dużo NPCów sobie wyspawnujesz to może być wylot z brakiem pamięci)

Arsenal Overhaul:

plusy:

• Fajny modzik dużo narzędzi zagłady jesli nie więcej jak w Shoker (niektórych to odstrasza ale dałem jako plus)

• Prosty bardzo stabilny w moim przypadku tylko jeden wylot!

• Miła zabawa gwarantowana przy sprawdzaniu pukawek.

minusy:

• Większy rozmiar paczki niż Shoker (co mnie trochę zdołowało bo mam limit ale nie wszystkich on dotyczy)

• Nie lubię celowników 2D ale niektóży je lubią.

W każdym razie jak zależy ci na rozgrywce wybierz Shoka jak na poprostu pukawkach wybierz AO tyle w tym temacie.

1 polubienie

Dzięki za odp.wybieram chyba Arsenal Overhaul.

• Raczej zasobo żerny mod wyloty są jak piecyk nie wyrabia.

• Wyloty przy zmianie lokacji (Są możliwe. Da się przeżyć od nowa załadować autosave i działa jak należy)

• Wymagana rosyjska podstawka COPa ( Ale da się uruchomić na płytcę z CD Action )

Ad1. Nie zauważyłem, aby sam Shoker był zasobożerny. Z AF3, AN3 oraz PP3 owszem jest.

Ad2. Nie doświadczyłem osobiście

Ad3. Nie zgodzę się z tym, grałem na płycie z CDA i na polskiej podstawce bez problemu odpaliłem angielską wersję.

Ja miałem wyloty może dla tego ze mam za słabego laptopa IBM Lenovo T60 raczej du*y nie urywa ale mi jak najbardziej pasuje :slight_smile:

Najlepszy mod do stalkera to the fraktion war gram tylko w niego odkąd go tylko mam.

Michał chodzilo o mody globalne do COPa