Kupię wentylator 95mm do GTX 550 Ti

Mojemu synowi wysiadł taki wentylator w GTX 550 Ti, niestety nie ma możliwości jego naprawy, zatarł się. Chętnie odkupię w dobrej kasie jeśli ktoś z Was posiada takowy na zbyciu. Rozstaw otworów do mocowania na radiatorze 40x40x40 mm.

Wrzuć może zdjęcie, jaka to jest konstrukcja. Np. ze strony producenta karty czy z jakiegoś sklepu.

Karta:

Wentylator:

http://pl.aliexpress.com/item/POWER-LOGIC-PLD10010S12H-95mm-Graphics-Video-Card-Fan-Replacement-40mm-12V-0-30A-3Wire-3Pin-for/32250836207.html

Tylko co mi to da Adaś? :relieved_face: Nowego nie kupimy bo cena wentylatora jest ponad trzy razy mniejsza od przesyłki z USA. :wink: Uszkodzona karta to ponad 100 zł w dobrym układzie ale i tak ich nie ma nigdzie. Stanie chyba na tym co znalazłem i o czym rozmawiałem ze @smox-em. Wentylator 92mm z morele.net, paski zaciskowe i do boju. :smiling_face_with_horns:

Wstawiłem tu posta bo czasami ktoś ma w domu złomowisko, ale nie oczekiwałem cudu. :face_with_tongue: Młodemu pomóc trzeba, w końcu to moja krew.

Mi raczej też chodziło o dopasowanie jakiegoś wentylatorka, czy na opaski, czy na śrubki, czy nawet na “Kropelkę” :blush:

Ewentualny problem może być z wtyczką od zasilania, bo widzę, że to potrójna wtyczka, ale raczej powinno dać się coś dobrać. Rozmiar wentylatorka ma niewielkie znaczenie, skoro to i tak będzie rzeźbiona samoróbka :slightly_smiling_face:

Tzw. “cepeliada”.:grin:

Trzy pinowa wtyczka to jest z regulacją obrotów, przy dwu pinowej trzeba trafić odpowiednio na zasilanie i będzie śmigał tyle tylko że cały czas na maxa. Trzeba sobie jakoś radzić powiedział baca zawiązując buta dżdżownicą :smiling_face_with_sunglasses:.

Czasami sam stojan wiatraczka da się wyczyścić lub nasmarować a skoro ten obecny jest do wymiany może warto by było małym kosztem spróbować je reanimować.

lub tak

jest dużo takich porad w na YT :slightly_smiling_face:

Warto spróbować..

mnie padła kilka dni temu GTX 560. Wentylatorki są dobre.