wersja gry z GOG 1.6.
Mod pobrany z tej strony z tego forum.
wersja gry z GOG 1.6.
Mod pobrany z tej strony z tego forum.
Tak obserwuję pojawiające się nowe błędy u różnych userów i myślę, że wersja z GOG nie nadaje się do modów.
Przynajmniej ja nie wiem co z tą wersją jest nie tak. Kiedyś były też problemy z wersją z CD-ACTION.
Moim zdaniem poszukaj innej podstawki SoC.
Jeżeli masz wersję 1.6 to wrzuć inventory_new.xml,inventory_new_16.xml podmienie i sprawdzę czy u mnie będzie działać.
5 godzin temu, kmicic0 napisał:
Jeżeli masz wersję 1.6 to wrzuć inventory_new.xml,inventory_new_16.xml podmienie i sprawdzę czy u mnie będzie działać.
To trochę nie tak. Ilość slotów określa inventory_sect.ltx
a inventory_new.xml i inventory_new_16.xml określają parametry detali w okienku z ekwipunkiem.
Te pliki wysyłałem Ci już wcześniej w paczce gamedata.rar
Wersja podstawki 1.0004 czy 1.0006 nie ma znaczenia.
Moim zdaniem najlepiej by było jakbyś pobrał całość z pierwszego posta:
https://mega.nz/#!dDIkARBC!3Oa5kuu9xsPWp0c-UIKSa3EZ0AS_A3WdNMmv0QTvCjI
Ten plik ma 4,5GB ale można założyć darmowe konto na MEGA i limit dzienny wtedy wynosi 5GB.
Przynajmniej kiedyś tak było.
Albo sprawdził wersję repack tak jak opisałem tutaj:
<___base_url___>/topic/11486-autumn-aurora-xray-engine-bugtrap/?tab=comments&do=embed&comment=132927&embedComment=132927&embedDo=findComment#comment-132927
@OldMan Prawdopodobnie masz rację:
1.Odinstalowałem grę.
2.Ponowna instalacja gry i moda.
3.Odłączyłem internet zmieniłem liczbę z 2 na 3 zapisałem uruchomiłem i brak rezultatu z powrotem 2 kolumny.
Mod zainstalowany z repacka.
Nie wiem o co u Ciebie chodzi.. Dodałem małą zmianę podmień pliki i daj znać czy pomogło.
config.rar (5.13 KB)
Po podmianie plików taki błąd:
FATAL ERROR
[error]Expression : I
[error]Function : CInifile::Load
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 166
[error]Description : Can’t find include file:
[error]Arguments : inventory_sect.ltx
Po ponownej podmianie plików wszystko działa jest jeden mały problem slot na pistolety poniżej zamieszczam fote menu:
No to przynajmniej jest jakiś postęp.
Jeśli chcesz ustawić położenie miejsca na pistolety musisz parametrami x i y ustawić optymalne wartości.
Tak jak na Twoim zdjęciu trzeba zmniejszyć x (np. na 200) żeby kratka przesunęła się w lewo a y trzeba zwiększyć (np. na 65)
żeby całość przesunęła się w dół.
Tak trzeba zrobić w pliku inventory_new_16.
Na tej samej zasadzie możesz poprzesuwać pola dla broni długiej i artów.
Lewy górny róg ekranu ma wartość x=0 (czyli im większa liczba punkt przesuwa się bardziej w lewo) i y=0 (czyli im większa liczba punktów przesuwa się coraz bardziej w dół ekranu.
Mam pytanie te pliki są jakoś kodowane nie mogę zapisać zmian.
Zdejmij atrybut pliku “tylko do odczytu” a po zapisaniu zmian przywróć ponownie.
PPMYSZKI Właściwości:
Zmieniłem całość na pliki z Solianki działa,na razie nie powoduje wylotów.
Gdyby coś daj znać.