Logo Forum

Takie moje ostatnie dwa zdania. Skoro pojawiła się wymiana zdań o prawach autorskich to czy nasze forum prawnie korzysta z logo?
Bo jeśli tak to może jednak tak jak proponuję z przodu małe logo same litery bez dodatków. Z tyłu to samo ale na całe plecy tak jak pokazywałem
na zdjęciach. Co dodatkowych “jesteśmy razem w zonie..” itd. to chyba warto pamiętać, że za rok wszelkie daty będą nieaktualne.
Jeśli już to moim zdaniem wystarczy rok założenia a jak ktoś zechce to sobie obliczy :slightly_smiling_face:

18 minut temu, kazik napisał:

Skoro pojawiła się wymiana zdań o prawach autorskich to czy nasze forum prawnie korzysta z logo

I tak i nie. Przez 8 lat nie było problemów, nie wiem dlaczego teraz miałby być :slightly_smiling_face: Ktoś pobiera jakieś wynagrodzenie z tytułu wykorzystywania go? To po pierwsze. Po drugie - nie podpinamy się pod grę, tylko uniwersum. To nie S.T.A.L.K.E.R. Cień/Niebo/Zew, a Team. Patrząc z takiej dziwnej perspektywy to już konkurencyjny serwis ma bardziej “ciepło”. Nie dajmy się zwariować.

18 minut temu, kazik napisał:

za rok wszelkie daty będą nieaktualne

Tak, ale nawet gdyby było “jesteśmy z wami od 8 lat”, to za rok zmienić 8 na 9 nie stanowi większego problemu.

@Anton_Gorodecki - te z symbolem radioaktywności bardzo mi się podoba, tak jak czarno-białe @Chlebczarowa. Napis pod spodem, jak dla mnie jest drugorzędny, jak dla mnie moŻe brzmieć: 02.05.2010 - POCZĄTEK…

Jak dla mnie, propozycje które zaprezentował nam @Anton_Gorodecki to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o forum. Świetnie się to prezentuje, ale jeśli miało by to być nadrukiem na koszulce, to jak mamy tak bardzo patrzeć na koszty, to faktycznie. Jeśli chodzi o prawa autorskie, to raczej nie powinno być problemu. Tyle lat nikt się nie pluł to i tym razem nikt nie powinien :grin: Kto nas nakryje? Po za tym chyba nie chcecie produkować koszulek żeby je komercyjnie sprzedawać? Bo jeśli to tylko dla zamkniętej społeczności (czyt. Użytkowników naszego forum) to z tego co się orientuje, to nawet prawnie jest to dozwolone. Jeśli się mylę to nie obrażę się o zimny kubeł wody na pysk :grin:

1 polubienie

@Anton_Gorodecki strzał w dziesiątkę!

Co do napisów usunąłbym słowo “jesteśmy”. Jakoś “razem w Zonie od …” brzmi mi lepiej.

2 polubienia

Pocałujcie się w nos :slightly_smiling_face: Jak zmieni się czcionka w logo nie będę zmieniał napisu na szybie:

4 polubienia

Dziękuję za wyrazy uznania. Zgodnie z sugestią @kondotiera dorzuciłem datę.

Żeby nie robić bajzlu, poprawiony projekt dodałem w spojler do mojego poprzedniego postu.

Dobrze by było, żeby napłynęło więcej propozycji, będzie wtedy z czego wybierać.

2 polubienia

@Chlebczarow

Fajne, ale mógłbyś zrobić bez tego słowa “BORN” ? Z samą datą ?

Ewentualnie (o ile to nie problem), na tym czarno-białym logo same litery zrobić w typie aktualnego logo (czyli biało-czerwone).

1 polubienie

Dla mnie najlepsza jest propozycja Antona, ale pomysł Chlebczarowa jest też super. Wiem, że logo jest jedno, ale może jakoś udałoby się zmieścić oba. Szkoda marnować. Rozpłynie się w otchłani internetu i szukaj go.

1 polubienie

@Chlebczarow - Już lepiej, ale ta data to tylko uzupełnienie do stwierdzenia od kiedy istnieje forum. Tak że ono raczej powinno być po polsku i bardziej informujące.

A forum nie jest w Strefie (Zonie), a w realu.

1 polubienie

Z tych propozycji @Chlebczarow najbardziej podoba mi się to - tylko zrobiłbym bez tła, znak promieniowania powinien być żółty
a pod nim np. Data Założenia: 2.05.2010 albo Forum Istnieje Od 2.05.2010 albo Działamy Od 2.05.2010

3 polubienia

@kazik postaram się też zrobić wariant wg. Twoich sugestii. Komu jak komu ale człowiekowi tak pomocnemu na forum nie odmówię :blush:

Tylko problem w tym, że taki ze mnie grafik jak z koziej d… trąba. Trochę bawię się Gimpem, a że z pamięcią u mnie kiepsko, to zaraz zapominam - co z czym, gdzie i dlaczego. Dlatego opracowanie jakiejś koncepcji zabiera mi w pigułę czasu.

Kolejne projekty nie wchodzą mi już do poprzedniego posta, tak więc poniżej wariacje na temat:

Spoiler

©©©©

Jako autor projektów zastrzegam, że można z nich korzystać tylko w obrębie forum Stalker Team. Zabraniam kopiowania, modyfikowania i użytkowania projektów poza forum Stalker Team.

Spoiler

©

©

©

Jako autor projektów zastrzegam, że można z nich korzystać tylko w obrębie forum Stalker Team. Zabraniam kopiowania, modyfikowania i użytkowania projektów poza forum Stalker Team.

Powyżej kolejne wariacje.

7 polubień

Ten jest super i nic bym nie zmieniał tylko data się nie zgadza :slightly_smiling_face:

Nie pogniewałbym się gdyby ogólnie logo forum tak wyglądało :slightly_smiling_face:

@Chlebczarow SUPER ROBOTA :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Fakt, ten jest bardzo dobry. Jak zmienisz datę, to wypróbujemy jak to wygląda “na żywo” :slightly_smiling_face:

1 polubienie

1 godzinę temu, kazik napisał:

tylko data się nie zgadza

Przecież pisałem że mam problemy z pamięcią :face_with_tongue: :grin:

Poprawione. Wrzucone tam gdzie były te z błędem. :saluting_face:

1 polubienie

No, to jest klasa nad poziomy! Takiego loga oczekiwałem. Jestem pełen uznania dla twórcy tak idealnie skomponowanego napisu Stalker Team. Moje gratulacje.

1 polubienie

Moim zdaniem jest super :slightly_smiling_face: Tylko przydałoby się żeby ten czarny pasek na którym jest logo był u góry i u dołu ciut większy.
Tak żeby pod i nad znakiem promieniowania było trochę miejsca i sam znak nie stykał się z niczym. Chyba że ten pasek na którym jest logo Regulamin itd.. musi mieć taką wysokość.
I na koniec ciekawe jakby wyglądał ten znak promieniowania gdyby ten zielony w nim zamienić na typowy dla takich znaków żółty?

Chodzi mi o to że ten znak wygląda jakby był ściśnięty dosłownie ciut tam brakuje miejsca. No żółty sam znak zamiast zielony.
Takie kapryszenie starszego pana :slightly_smiling_face:

Wodze fantazji uwolnione :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Zieleń w logo świadczy o przyjaznym środowisku dla korzystających z forum. Dodanie innych kolorów, może wizualnie osłabiać ten przekaz. Nie zmieniałbym tu nic, bo tak jest bardzo dobrze. To tylko moje zdanie i można się z nim nie zgodzić.

1 polubienie

Też bym nie ruszał zielonego koloru dla znaczka. Są trzy różne promieniowania radioaktywne, może to które wybrał @Chlebczarow daje zieloną poświatę?

Ale na poważnie. Żółta koniczynka złamałaby kolorystyczną konwencję logo. Trochę tylko nie wiadomo co oznacza data. My wiemy, ale świeżaki i goście nie. Po lewej stronie koniczynki (patrząc na nią) aż się prosi dodać: “Działa od”; " Jest z Wami od" ; “Powstało”. I będzie jasne jak Monolit.

No i :clap: Panie @Chlebczarow , dla Ciebie :folded_hands: i ?smile_0096?.

Bierz się teraz za obrazek na koszulki, albo na kubki do kawy. :tada:

1 polubienie

4 minuty temu, kondotier napisał:

My wiemy, ale świeżaki i goście nie

No i to jest właśnie fajne :blush: Ciekawski zapyta, dlaczego akurat ta data i czemu jest w logo - a stalkerzy właściwie z definicji powinni być ciekawscy.

Co do znaczka - kolor jest w porządku. Jeśli ktoś chce mieć sam dla siebie (np. na koszulce czy kubku) inny to byłbym za tym, żeby załatwiał sobie wzór już z twórcą prywatnie, bo inaczej gadka na ten temat będzie trwała wiecznie.

A @kazik też dał całkiem sensowny pomysł, by logo było na środku. Poprzednie komponowało się średnio, a to, gdyby np. “Ranking” powędrował do zakładki “Więcej”, a "Regulamin i “Przeglądaj” przesunąć na lewo, byłoby w sam raz. Ale to już taka kosmetyka, marudzenie starszych panów w kwiecie wieku :face_with_tongue: