Takie moje ostatnie dwa zdania. Skoro pojawiła się wymiana zdań o prawach autorskich to czy nasze forum prawnie korzysta z logo?
Bo jeśli tak to może jednak tak jak proponuję z przodu małe logo same litery bez dodatków. Z tyłu to samo ale na całe plecy tak jak pokazywałem
na zdjęciach. Co dodatkowych “jesteśmy razem w zonie..” itd. to chyba warto pamiętać, że za rok wszelkie daty będą nieaktualne.
Jeśli już to moim zdaniem wystarczy rok założenia a jak ktoś zechce to sobie obliczy ![]()
18 minut temu, kazik napisał:
Skoro pojawiła się wymiana zdań o prawach autorskich to czy nasze forum prawnie korzysta z logo
I tak i nie. Przez 8 lat nie było problemów, nie wiem dlaczego teraz miałby być
Ktoś pobiera jakieś wynagrodzenie z tytułu wykorzystywania go? To po pierwsze. Po drugie - nie podpinamy się pod grę, tylko uniwersum. To nie S.T.A.L.K.E.R. Cień/Niebo/Zew, a Team. Patrząc z takiej dziwnej perspektywy to już konkurencyjny serwis ma bardziej “ciepło”. Nie dajmy się zwariować.
18 minut temu, kazik napisał:
za rok wszelkie daty będą nieaktualne
Tak, ale nawet gdyby było “jesteśmy z wami od 8 lat”, to za rok zmienić 8 na 9 nie stanowi większego problemu.
@Anton_Gorodecki - te z symbolem radioaktywności bardzo mi się podoba, tak jak czarno-białe @Chlebczarowa. Napis pod spodem, jak dla mnie jest drugorzędny, jak dla mnie moŻe brzmieć: 02.05.2010 - POCZĄTEK…
Jak dla mnie, propozycje które zaprezentował nam @Anton_Gorodecki to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o forum. Świetnie się to prezentuje, ale jeśli miało by to być nadrukiem na koszulce, to jak mamy tak bardzo patrzeć na koszty, to faktycznie. Jeśli chodzi o prawa autorskie, to raczej nie powinno być problemu. Tyle lat nikt się nie pluł to i tym razem nikt nie powinien
Kto nas nakryje? Po za tym chyba nie chcecie produkować koszulek żeby je komercyjnie sprzedawać? Bo jeśli to tylko dla zamkniętej społeczności (czyt. Użytkowników naszego forum) to z tego co się orientuje, to nawet prawnie jest to dozwolone. Jeśli się mylę to nie obrażę się o zimny kubeł wody na pysk ![]()
@Anton_Gorodecki strzał w dziesiątkę!
Co do napisów usunąłbym słowo “jesteśmy”. Jakoś “razem w Zonie od …” brzmi mi lepiej.
Dziękuję za wyrazy uznania. Zgodnie z sugestią @kondotiera dorzuciłem datę.
Żeby nie robić bajzlu, poprawiony projekt dodałem w spojler do mojego poprzedniego postu.
Dobrze by było, żeby napłynęło więcej propozycji, będzie wtedy z czego wybierać.
@Chlebczarow
Fajne, ale mógłbyś zrobić bez tego słowa “BORN” ? Z samą datą ?
Ewentualnie (o ile to nie problem), na tym czarno-białym logo same litery zrobić w typie aktualnego logo (czyli biało-czerwone).
Dla mnie najlepsza jest propozycja Antona, ale pomysł Chlebczarowa jest też super. Wiem, że logo jest jedno, ale może jakoś udałoby się zmieścić oba. Szkoda marnować. Rozpłynie się w otchłani internetu i szukaj go.
@Chlebczarow - Już lepiej, ale ta data to tylko uzupełnienie do stwierdzenia od kiedy istnieje forum. Tak że ono raczej powinno być po polsku i bardziej informujące.
A forum nie jest w Strefie (Zonie), a w realu.
Z tych propozycji @Chlebczarow najbardziej podoba mi się to - tylko zrobiłbym bez tła, znak promieniowania powinien być żółty
a pod nim np. Data Założenia: 2.05.2010 albo Forum Istnieje Od 2.05.2010 albo Działamy Od 2.05.2010
@kazik postaram się też zrobić wariant wg. Twoich sugestii. Komu jak komu ale człowiekowi tak pomocnemu na forum nie odmówię ![]()
Tylko problem w tym, że taki ze mnie grafik jak z koziej d… trąba. Trochę bawię się Gimpem, a że z pamięcią u mnie kiepsko, to zaraz zapominam - co z czym, gdzie i dlaczego. Dlatego opracowanie jakiejś koncepcji zabiera mi w pigułę czasu.
Kolejne projekty nie wchodzą mi już do poprzedniego posta, tak więc poniżej wariacje na temat:
Spoiler
©©©©
Jako autor projektów zastrzegam, że można z nich korzystać tylko w obrębie forum Stalker Team. Zabraniam kopiowania, modyfikowania i użytkowania projektów poza forum Stalker Team.
Spoiler
Jako autor projektów zastrzegam, że można z nich korzystać tylko w obrębie forum Stalker Team. Zabraniam kopiowania, modyfikowania i użytkowania projektów poza forum Stalker Team.
Powyżej kolejne wariacje.
Ten jest super i nic bym nie zmieniał tylko data się nie zgadza ![]()
Nie pogniewałbym się gdyby ogólnie logo forum tak wyglądało
@Chlebczarow SUPER ROBOTA ![]()
Fakt, ten jest bardzo dobry. Jak zmienisz datę, to wypróbujemy jak to wygląda “na żywo” ![]()
1 godzinę temu, kazik napisał:
tylko data się nie zgadza
Przecież pisałem że mam problemy z pamięcią
![]()
Poprawione. Wrzucone tam gdzie były te z błędem. ![]()
No, to jest klasa nad poziomy! Takiego loga oczekiwałem. Jestem pełen uznania dla twórcy tak idealnie skomponowanego napisu Stalker Team. Moje gratulacje.
Moim zdaniem jest super
Tylko przydałoby się żeby ten czarny pasek na którym jest logo był u góry i u dołu ciut większy.
Tak żeby pod i nad znakiem promieniowania było trochę miejsca i sam znak nie stykał się z niczym. Chyba że ten pasek na którym jest logo Regulamin itd.. musi mieć taką wysokość.
I na koniec ciekawe jakby wyglądał ten znak promieniowania gdyby ten zielony w nim zamienić na typowy dla takich znaków żółty?
Chodzi mi o to że ten znak wygląda jakby był ściśnięty dosłownie ciut tam brakuje miejsca. No żółty sam znak zamiast zielony.
Takie kapryszenie starszego pana ![]()
Wodze fantazji uwolnione ![]()
Zieleń w logo świadczy o przyjaznym środowisku dla korzystających z forum. Dodanie innych kolorów, może wizualnie osłabiać ten przekaz. Nie zmieniałbym tu nic, bo tak jest bardzo dobrze. To tylko moje zdanie i można się z nim nie zgodzić.
Też bym nie ruszał zielonego koloru dla znaczka. Są trzy różne promieniowania radioaktywne, może to które wybrał @Chlebczarow daje zieloną poświatę?
Ale na poważnie. Żółta koniczynka złamałaby kolorystyczną konwencję logo. Trochę tylko nie wiadomo co oznacza data. My wiemy, ale świeżaki i goście nie. Po lewej stronie koniczynki (patrząc na nią) aż się prosi dodać: “Działa od”; " Jest z Wami od" ; “Powstało”. I będzie jasne jak Monolit.
No i
Panie @Chlebczarow , dla Ciebie
i ?smile_0096?.
Bierz się teraz za obrazek na koszulki, albo na kubki do kawy. ![]()
4 minuty temu, kondotier napisał:
My wiemy, ale świeżaki i goście nie
No i to jest właśnie fajne
Ciekawski zapyta, dlaczego akurat ta data i czemu jest w logo - a stalkerzy właściwie z definicji powinni być ciekawscy.
Co do znaczka - kolor jest w porządku. Jeśli ktoś chce mieć sam dla siebie (np. na koszulce czy kubku) inny to byłbym za tym, żeby załatwiał sobie wzór już z twórcą prywatnie, bo inaczej gadka na ten temat będzie trwała wiecznie.
A @kazik też dał całkiem sensowny pomysł, by logo było na środku. Poprzednie komponowało się średnio, a to, gdyby np. “Ranking” powędrował do zakładki “Więcej”, a "Regulamin i “Przeglądaj” przesunąć na lewo, byłoby w sam raz. Ale to już taka kosmetyka, marudzenie starszych panów w kwiecie wieku ![]()