15 godzin temu, apg2312 napisał:
I teraz dochodzimy do różnych dziwnej maści krytyków, czy raczej krytykantów. Krytyka może być twórcza, ale może też być i złośliwa. Przez twórczą myślę o tym, że krytykujący albo pisze do Dezo i proponuje swoje pomysły, oraz pomoc w ich realizacji (o ile Dezo się zgodzi, bo to w końcu jego mod), albo sam tworzy nowe zadania lub w ogóle nowego moda na podstawie LA. W skrócie - pokaż, co potrafisz i pokaż, że jesteś lepszy".
A i tu się zgodzę i sam miałem to dopisać w swoim poście ale mnie ubiegłeś, trochę się rozpędziłem bo w sumie tu nie ma wysyłania pomysłów itd, to co tutaj piszę to jest taka informacja dla nas graczy, coś jak opinia i przemyślenia po przejściu moda, które nie jeden tu umieszcza. Ale główna idea jest ta sama.
Cytat
Ludzie…kto Wam każe w tego moda w ogóle grać ? Nie podoba się, to won z dysku. Nie musieliście nic płacić, więc nic nie straciliście, może oprócz czasu na pobranie i zainstalowanie. I zapomnijcie, że Lost Alpha w ogóle istnieje, uznajcie ją za zmarłą dla was…a o zmarłych wiadomo - albo dobrze, albo wcale.
Dobrze, że takiego myślenia nie ma np w przemyśle robienia, gier, filmów, muzyki, Bo by wszystkie telewizje, portale, gazety padły. Bo nie wolno złego słowa o czymś napisać. Robimy recenzję gry, Jak dostaje 10 to dajemy, jak jest coś co nam nie pasuje to nie wspominamy w ogóle o takiej grze, że istniała na świecie.
Cytat
zapomnijcie, że Lost Alpha w ogóle istnieje, uznajcie ją za zmarłą
Ale Lost Alpha właśnie istnieje i każdy ma prawo napisać co mu się w niej podoba, a co nie. Dlaczego jak coś moim zdaniem nie jest fajne to mam o tym nie wspomnieć.
Cytat
Ekipa Dezo ma swoją wizję Zony, i realizuje ją wg swojego widzimisię. Strzelę, że nawet tych krytykanckich postów nie czytają, a nawet jeśli (są tam Polacy), to mają je naprawdę głęboko gdzieś. Zgodnie ze starymi przysłowiami pszczół : “Psy szczekają, karawana jedzie dalej” oraz "Psie głosy nie idą pod niebiosy
Ale myślisz, że na rosyjskich forach nie ma takich samych przemyśleń. A co do tego co na czerwono to przecież już wcześniej napisałem
→ " ja nie mówię, że ktoś musi wziąć to sobie do serca i potem nawet coś z tym robić"
Ps: Historii wydania Lost Alphy nie musisz streszczać bo ci co w mody grają jakie takie pojęcie mają, o wycieku, przynajmniej ja 
Cytat
Ciekawe, czemu żaden z krytykantów nie jest chętny do tego ? Czyżby brak umiejętności i wiary we własne siły ?
Ty tak na serio, to nagle wszyscy mają się stać moderami jak im się coś nie podoba.
Cytat
Tylko po prostu potrafię docenić bezinteresowny wysiłek wielu ludzi włożony w tego moda. Wiem, że LA jest dalekie od doskonałości.
Ale staram się nie zachowywać jak typowy "polaczek" : tylko narzekanie, ale jak trzeba przestać narzekać, i samemu coś pokazać i zrobić, to chętnych nie ma.
Nie narzekamy cały czas, napisałem o jednej rzeczy, która moim zdaniem jest słaba w tym modzie, a ty walisz tyrady jakbym ich z błotem, zmieszał żeby nie było chwaliłem moda za np grafikę, wygląd map, podziemi, fajny klimat takiej opuszczonej Zony, który jednak moim zdaniem umarł po 3 godzinach gdy się okazało, że musimy po kilka razy chodzić w tę i nazad po mapach, na których nie ma co robić.
Wg ciebie chyba jak nie podoba mi się jakaś piosenka/obraz to też mam nagrać swoją piosenkę, namalować obraz, a jak nie to mam siedzieć cicho i nic nie mówić. Jak nasi w piłkę źle grają to też nie można nic mówić, bo przecież ja to najwyżej za blokiem w piłkę kopałem.
Jak chcesz to coś odpisz ale ja już się raczej nie odniosę bo i tak się za bardzo rozpisaliśmy 
@down
Cytat
Chłopaki nie kłóćcie się 
Spoko ja już się wystrzelałem z wszystkiego co miałem do powiedzenia