A zainstalowałeś ten uwalony patch 1.4001? Bo jeśli tak, to postaw całość od nowa.
Ok problem został rozwiązany dzięki plikowi od Kazika. Thx man!
Ale szykujcie się na kolejny hotfix Jutro, może później.
Dzięki tom3kb. Jeżeli tylko same patche to idzie przeżyć, stawianie całości kolejny raz to ponad moje siły i cierpliwość.
Można się spodziewać jakiegoś spolszczenia wkrótce?
Pewnie po weekendzie majowym. Jeszcze zależy, czy dezo wypuszczą w międzyczasie dużo poprawek.
Po ustawieniu DX10 albo 11 wywala po wyjściu z bunkra sidorowicza na DX9 wszytko chula co to może być ? wklejam loga
FATAL ERROR
[error]Expression : The application has made an erroneous API call that it had enough information to avoid. This error is intended to denote that the application should be altered to avoid the error. Use of the debug version of the DXGI.DLL will provide run-time debug output with further information.
[error]Function : CHW::UpdateViews
[error]File : ..\xrRenderDX10\dx10HW.cpp
[error]Line : 614
[error]Description : R
stack trace:
Ma ktoś shader fix, który naprawiał problem z przejściem do Baru na statycznym renderze? Szukam już tego od godziny, znalazłem posta na Stalker.pl, ale link już wygasł, a trochę męczy skakanie z DX10 na statyczny.
Edit. Nawet zmiana DX w moim przypadku nie działa, w momencie “synchronizacji” na ekranie ładowania robi się Black Screen.
- czy ten poprawiony patch też ma nr 1.4001? Bo jak ma inny, to trzeba zmienić w #1 na prawidłowy.
nie trzeba instalować od nowa moda po wrzuceniu złego patcha. Ja po prostu wywaliłem patcha z błędem z folderu głównego i zainstalowałem patcha e. I mod działa.
Witam
Przemierzam sobie wysypisko a tu taki cuś. Z angielskiego jestem niezły, ale rosyjski póki co to dla mnie czarna magia. Jakieś pomysły co też udało mi się znaleźć?
http://imgur.com/a/yZm7A.
Nowy patch to też 1.4001.
Wiem, ale osobiście uważam, że lepiej zapobiegać, niż później żałować - te kilka minut nikogo nie zbawi, a zawsze może się okazać, że nałożenie poprawionego patcha pieprzy coś w dalszej rozgrywce. To Lost Alpha, może się zdarzyć (znowu) wszystko.
28 minut temu, Henkie napisał:
Witam
Przemierzam sobie wysypisko a tu taki cuś. Z angielskiego jestem niezły, ale rosyjski póki co to dla mnie czarna magia. Jakieś pomysły co też udało mi się znaleźć?
http://imgur.com/a/yZm7A.
To narzędzia podstawowe. Pewnie jakiś mechanik będzie ich potrzebował
Dobrze wiedzieć dzięki.
W zwykłej wersji LA wszystkie 3 były w jednym miejscu, czyli teraz rozbili je na 3 schowki.
Żeby nie było zbyt prosto.
Pytanie do grających. Czy jest zwykła gamedata czy w formie spakowanej gamedata.db? Chodzi mi o folder rus.
2 minuty temu, Henkie napisał:
Żeby nie było zbyt prosto.
Nie, żebyś miał co robić w modzie
zgadzam się z Tobą. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
Ja na razie ledwo zacząłem. Mam nadzieję, że będzie spolszczenie.
I tak patrzę sobie na grafikę i myślę - chyba potrzeba jeszcze trzech lat.
Jest spakowany w gamedata.db.
A z drugiej strony to dobrze, że tak się dzieje. Wiedzę parę rzeczy, które są lepiej zrobione niż w wersji podstawowej.