Lost Alpha Developer's Cut (1.4007)

Ja mam śmieszny problem, po ulepszeniu sprzętu u lisa po chwili wyłącza mi się gra, pokazuję się konsola i puf, pulpit

Jeszcze nie mam dźwięku kroków w pierwszej osobie

A na dodatek mam to gdy ustawię dx9 bądź dx 10

Ja mam typowo gameplayowe zapytanie. Żwawy daje zadanie na unikalne MP5 schowane w Kordonie. Ktoś się napotkał na nie?

Spoiler

Po uratowaniu z podziemi Kordonu, wybiciu poltergeistów i przyprowadzeniu do wioski.

, nie mam takich problemów, z wyjątkiem dźwięków kroków. 

To ja już nie wiem >:(

W zwykłym LA też miałem wyłączanie się gry po ulepszeniu sprzętu, ale jakoś to minęło :confused:

Aha i dodam iż po wybiciu godziny 17:51 w grze wywala mi z błędem takim

Spoiler

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : script_engine.cpp
[error]Line          : 75
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: … - lost alpha\gamedata\scripts\level_weathers.script:631: attempt to call method ‘SelectWeather’ (a nil value)

Już wiem, nie wgrałem patcha

Gapa ze mnie

1 polubienie

Zrobił ktoś zadanie na kradzież walizki z posterunku? U mnie jak podchodzę bliżej, to odzywa się Sidor, że zboczyłem z drogi i koniec. 

Podbiegnij do płotu

Ja tak zrobiłem i zadziałało 

Na ap-pro.ru znalazłem jak naprawić odgłos kroków, trza wklepać chyba do konsoli g_actor_body 0 (tak wywnioskowałem :confused: )

Biegnę przy siatce z lewej strony mapy. Jak skręcę w stronę posterunku, to odzywa się Sidor. O jakim płocie mówisz? 

O płocie garnizonu? Nie zważaj na ostrzeżenie sida, podbiegnij po prostu, jak tak zrobiłem to powiedział że dobrze i coś tam jeszcze

1 polubienie

Dzięki . Zaraz wypróbuję.

Powodzenia

Po przejściu jakiejś części gry jestem zadowolony ze strzelania, czuć iż broń nie strzela plastikowymi kulkami, satysfakcjonujące jak strzelanie w grze el- matador

Wiecie jak sprawdzić ile FPS jest w tym modzie? Zawsze używałem Frapsa, ale tutaj go nie widać na ekranie.

w konsoli spróbuj rs_stats 1.

2 polubienia

Rusyfikator dżwięków od Rastaman_vip74- https://yadi.sk/d/VFg7owgE3HNFtq 
Alternatywny link- https://yadi.sk/d/qMksNinS3HPL2m 

Wreszcie Sidorowicz gada po rosyjsku.

1 polubienie

Mam pytanie czy ktoś już przeszedł, zadanie dla grzechu w dolinie mroku? a mianowicie mam taki problem że po wyjęciu dokumentów z sejfu gra wylatuje do pulpitu z następującym błędem: 

stack trace: 0023:66EE5EE9 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:66EDC3A2 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:66D2B2C0 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:73A14871 xrLua.dll, lua\_getinfo() [error][183] : Nie można utworzyć pliku, który już istnieje.

Przeczytaj do końca ten temat - nie jest długi. Konkluzja jest taka, że trzeba wywalić plik autosave.sav:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Co zrobić mam gdy przy używaniu w LADC dx9 bądź dx10 mam to?

Znalazłem patcha 1.4002 full dezowave.zip z dnia dzisiejszego. Wielkość 2.3 GB

http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/lost-alpha-developers-cut-v14002-developers-cut

2 polubienia

Czy nie było tam gdzieś małego paczyka z wersji 1.4001 do 1.4002?

Z tego co przeczytałem patch 1.4002 zawiera patche:

• 1.3003 przed DC

• 1.4000, 1.4001 i 1.4002

Można zainstalować go na 1.3000 albo na 1.4001. 

Nowa gra zalecana przy każdej kombinacji.

Jest info o OpenAL. Należy zainstalować. Jeżeli ktoś będzie miał problem należy usunąć z katalogu bin openal32.dll i jechać na swoich sterownikach dźwięku.

@  , mam ten sam problem, czytałem na moddb, że trzeba reinstalować grę.  Robię reinstall i jeżeli będzie działać napiszę.  EDIT: Problem rozwiązany, otóż zrobiłem reinstall plus zastosowałem się do tego co napisał dezo na moddb : 

Since this new installer removed the old user.ltx, you will need to calibrate the hdr and tonemap settings once more. We will write a guide how to, but there is no good setting, thats why we havent included any, since it will look different on each monitor. You will need to open console, and type:

r2_tonemap_lowlum x.x and r2_toneamp_middlegray x.x (any value which is higher than the default ones in case of lowlum, and any value which is lower than the default in case of middlegray) and play with the values until you are satisfied. This needs to be set only once.

Also: make sure the “r2_allow_r1_lights” set to “on” in your new user.ltx after you installed this new patch!