Ja nigdy nie wrzucałem plików na żadne strony więc się nie znam na tym co jest lepsze a co gorsze, MEGA zawsze działało spoko, no jest też DropBox, MediaFire, Yandex i inne takie tam, wiem tylko tyle że nie wywalają jak Google Drive…
EDIT: Problem tylko z tym że większość z tych stron ma limit 10GB za darmo więc wiadomo co.
Ja i tak jestem ódupiony w domu, także zasysam pliki od Sidorovicha jr i spróbuję je porównać z tymi stąd. Wczoraj pobrałem cały Part 2 z 1 błędem pliku Deadzone.db2 także jest progres Czy jest ktoś kto ma zainstalowanego i działającego tego moda może?
EDIT: Udało mi się bezproblemowo pobrać oba party od Sid’a jr, ale nie mogę uruchomić gry: przez konfigurator mam bugtrapa natomiast przez XR_3DA.exe brakuje pliku system.ltx.
Może ktoś mógłby mi pomóc z tym?
EDIT2: Przeinstalowałem i działa!!! Tylko po uruchomieniu z konfiguratora, ale działa! Nakładam spolszczenie i zobaczymy co dalej. Które pliki odpowiadają za save anywhere? Mógłby je ktoś udostępnić plz?
Wszystko już gra i buczy! Polonizacja działa, savy działają, Gram na ultra/wysokich i chodzi w 60 fps prawie constans. Żona wygląda rewelacyjnie - podobne wrażenie miałem po 1ych testach Autumn Aurory…
@LisKot O cholera, szacun za fatygę, akurat w 4 ZIPach po 8 plików udaje się pobierać z MEGA więc jest git. Przypuszczam że chodzi ci o to że kolej plików jest najpierw wszystko z MEGA a potem ostatnie 2 z Google Drive do tego samego folderu?
Nie mam pewności czy to pomoże, ale w S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha DC Extended\bins jest plik ReShade.ini i w nim linijka:
SavePath=M:\GRY\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha DC Extended\bins.
Może z tym coś pokombinuj.
Bardzo Ci dziękuje za powyższą informację - w życiu bym nie wpadł na to gdzie szukać tej ścieżki dostępu! Właśnie kupiłem HK g36 za prawie całą kasę i nawet bez ulepszeń ta broń wymiata…Ma nawet system auto - namierzania co już jest lekkim przegięciem. Da się to jakoś wyłączyć może?
Tak ogólnie moje wrażenia z tego builda to 9,5/10. Wyłączyłem opcje hardcore economy i wszechwidzacych mutantów jak polecano i były to dobre decyzje! Mutanty są i tak bardzo szybkie a chimery mają wszczepy z CP2077 chyba. Zona z Dead Zone wygląda obłędnie!!! Chociaż miałem drobne spadki FPS w Dead City, ale nic dramatycznego. Ekonomia, balans, broń i strzelanie naprawdę przyjemne i w końcu Zona w LA naprawdę żyje i nie jest pusto. Mi osobiście na plus jest wycięcie pojazdów bo skończyło się jeżdżenie z bagażnikiem pełnym wszystkiego. We wszystkich odwiedzonych już lokacjach są przewodnicy… Z większych zmian zauważyłem zmienioną misję z uwolnieniem Doktora w Dead City. Polecam naprawdę tego builda.
Kiedyś grałem w którąś Lost Alphę i ta w porównaniu do niej wydaje mi się trochę „wybrakowana”, ale w sumie są w większości raczej zmiany na plus.
Choć miałem kilka dziur w fabule, o których głównie wiem właśnie z mojego wcześniejszego kontaktu z modem Lost Alpha (choć niewiele już pamiętam).
Np. była wspomniana wizyta Grzechowca w Barze, która u mnie się nie wydarzyła. Ją też wycieli czy tylko u mnie jej nie było? A może to jakaś pozostałość po starym spolszczeniu?
Poza tym też gram z wyłączoną opcją hardcore economy (wyłączyłem dopiero po przejściu Kordonu i Wysypiska) i bardzo widać różnicę z nią i bez. Mutanty na razie sobie zostawiłem. Do MM dotarłem, więc raczej gorzej nie będzie.
54 minuty temu, Mayer99 napisał(a):
Właśnie kupiłem HK g36
Jestem już w Martwym Mieście a u mnie ciągle uniwersalny AK-74U i Mossberg.
A i mod chyba był tłumaczony z angielskiego?
Niby trunk to pień, ale i bagażnik. :d
Fajnie, że nie tylko ja gram w ten build. Też w LA grałem lata temu, ale polatać po tych innych lokacjach zawsze jest fajnie ;P. Co do HK g36 to długo się zastanawiałem nad jego zakupem (83k rubli btw) i bardzo drogie naprawy, ale tryb 2-strzałowy miażdży system w pyte. Też na szczęście wykasowałem hardcore economy, a i tak z $ raczej krucho jest, bo ja nigdy w Stalker’ach nie oszczędzam i chyba teraz będę jednak musiał. Też u Ciebie handlarze skupują broń za totalne kopiejki? W plecaku mam Mosberga, Hk g36, Dragunova i Sig P220. Hełm Sfera 12 i armor Stalker - 3… Nie stać mnie już kompletnie na żaden lepszy detektor niż Rzęch ani nawet na podstawowy detektor anomalii - coś za coś…
@Mayer99 ta broń z grosze ale za zadania cykliczne już wpada trochę kasy, za jakieś przynieś ogon psa to kilkaset rubli ale te typu oczyść teren z grupy mutantów to już kilka tysięcy. Arty też trochę kosztują.
Witam, dziękuję za możliwość pobrania z MEGA odpaliłem , ale mam problem pierwszy komunikat tekstowy w grze był po polsku ale następne już po angielsku jak i menu itp. W opcjach zmiana języka jest u mnie niemożliwa - angielski jest “wyszarzony” i nie ma dostępu do zmiany. Może jakaś podpowiedź . Polski na pewno wgrałem - są katalogi w gamedata i zmieniony localization.txt
W dniu 1.10.2023 o 15:23, Szczepan9205 napisał(a):
Tworzymy na pulpicie skrót, z którego odpalamy moda - aby to zrobić wchodzimy do folderu bins i tworzymy skrót do pliku XR_3DA.exe, po czym wrzucamy go sobie na pulpit, następnie klikamy na niego PPM i wchodzimy we właściwości i z okienka “Rozpocznij w” kasujemy końcówkę “\bins” tak, aby zostało nam: “Litera dysku:\S.T.A.L.K.E.R\Lost Alpha”. Moda nie włączamy przez Lost Alpha Configurator.
@najdrok
To robiłeś?
Ja normalnie mogłem zmienić język.
Dziękuję tak robiłem - ale teraz zauważyłem, że w plikach z mega są zaimplementowane zipy ze spolszczeniem ( z 30.06) w odpowiednich katalogach, ja wcześniej wgrałem spolszczenie i teraz jak te pliki wypakowałem ( nałożyłem jakby spolszczenie na spolszczenie) to chyba się coś gryzie i teraz nie odpala