Lost Alpha
- Podstawowy mod
Z naszego serwera- link nieaktywny( w trakcie sprawdzania ).- Serwis MEGA
- Najnowszy patch
- Patch 1.3003 (INSTALACJA KONIECZNA!)
- Polonizacja
Lost Alpha
Warto też dodać do listy oficjalny torrent.
ściągnałem z torrenta wiekie dzięki ale nic nie mogę zrobić bo nie da się wypakować folderu z game datą i tych dodatkowych też. Hasło by się przydało ;/
erton- tak to jest z torrentami. Ściągnij z naszej pobieralni. A jak nie masz limitu, napisz na PW do portalsa.
Jeszcze jedna możliwość pobrania z torrenta:
Witam. Bardzo to mi było potrzebne- te informacje.
Dziękuję bardzo///
Witam,jest może jakiś poradnik do Lost Alpha?
Zobacz to - http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?board=38.0
Może znajdziesz to czego szukasz.
Pobrałem torrenta, był opisany jako wer. 1.3000 i że jest w trzech językach: ENG/RUS/ITA
Odpalam setup-a ale niestety widzę “krzaczory”. Zakładam że to język Ros. mi się nie wyświetla. Co zrobić żeby mieć Ang? Ktoś ma jakąś wskazówkę?
Czemu katujecie się z torrentem. Nie lepiej jest pobrać z oficjalnej strony. Ja tak zrobiłem i wszystko pięknie grało. Patche nie krzaczyły i polonizacja dobrze działała.
S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha dla przyszłych pokoleń. ![]()
ps. Może nie wszyscy wiedzą. Po ściągnięciu podstawki 1.3000 wystarczy zainstalować od razu patch 1.3003 który zawiera wszystkie poprawki.
Koledzy sprawa się wyjaśniła. Wybór języka był później po zainstalowaniu. (uff)
Mam jednak inną sprawę do tych którzy pa ruski gawarit:
Jak można się domyślić nie rozumiem tego komunikatu. Gdyby ktoś był tak uprzejmy i mi to przetłumaczył czy wyjaśnił.
Będę wdzięczny.
EDIT: Cholera. Teraz tak patrzę że chyba w złym miejscu napisałem te posty. Przepraszam i w razie czego proszę Moda o przeniesienie. ![]()
Mniej więcej to będzie coś takiego. Dawno nie urzywałem rosyjskiego więc jak coś to proszę o poprawienie.
Osuwisko, droga zamknięta. Przepraszamy za niedogodności.
Bardzo Koledze dziękuję.
Więc pewnie trzeba będzie coś zrobić żeby przejść do innej lokacji. Albo droga inna. Pobawimy się zobaczymy. ![]()
EDIT: Usunąłem jedno “coś” ![]()
vranorvs - dobrze by było, gdybyś na PW o tym komunikacie po rosyjsku powiadomił Trikstera.
Widocznie w czasie testowania spolszczenia, nikt nie miał takiego zdarzenia jak Ty i tego nie wykryto. Mnie też się podczas kilku gier nie pojawiło.
A robią kolejną wersję, więc będą mieli jak znalazł.
A vranorvs wgrał spolszczenie w ogóle? Zdaje się, że nic takiego nie napisał, więc nie powinno dziwić, że wyświetlają mu się niektóre napisy po rosyjsku. ![]()
Mała uwaga: zmiana języka poprzez opcje w ramach gry nie sprawi, że wszystkie napisy będą przetłumaczone, bo zintegrowane lokalizacje/tłumaczenia nie są pełne (tj. nie obejmują wszystkich plików gry, lecz wyłącznie te, które znajdują się w katalogu text). Innymi słowy, w dalszej części gry część rzeczy będzie Ci się wyświetlać po rosyjsku, część po angielsku. Chyba że zainstalujesz spolszczenie, wtedy wszystkie Twoje problemy znikną. ![]()
@kondotier: AL pobrałem ze źródła zewnętrznego (nie od nas ST). Spolszczenia tam nie było. (ENG/RUS/ITA)
@Trikster: Dziękuję za tą “małą uwagę”, Zdaje się być istotna. ![]()
Dziękuję za odzew.
Spolszczenie LA jest w mojej stopce.
Inna sprawa, że instalacja tłumaczenia pociąga za sobą konieczność rozpoczęcia gry od nowa, bo - znowuż - część tekstów będzie się wyświetlać nie w tym języku, który jest zainstalowany. Same problemy z tym Stalkerem. ![]()
Kłopoty z wyświetlaniem znaków, przy nałożeniu spolszczenia już podczas gry na rus wersji, występują we wszystkich modach. Dlatego jak testujemy moda przy spolszczaniu i wprowadzamy poprawki, to zawsze trzeba zaczynać od nowa. Tragedia, jak błąd jest już pod koniec.
Ale po screenie sądzę, że to jeszcze na Kordonie, czyli powtarzając vranorvs niewiele straci.
@Trikster - Wiem o nowej grze. Już zdążyłem doczytać.
(Swoją drogą dlaczego nie Trickster?) ![]()
Kolejne sprawy:
!(<base_url>/applications/sslimageproxy/interface/image.php?url=http://img905.imageshack.us/img905/9267/xyBo1Z.jpg)
!(<base_url>/applications/sslimageproxy/interface/image.php?url=http://img908.imageshack.us/img908/7209/3NnHe9.jpg)
Czy to normalne? Jeśli nie to co z tym począć?
Proszę o pomoc.
![]()
ad.1 To nie jest normalny widok. Powinna to poprawić zmiana w ustawieniach rozdzielczości monitora.
ad.2 Generalnie przyciski działają tylko jeśli zrobisz jakąś wcześniejszą modyfikacje i możesz iść tylko jedną ścieżką. Czyli nie da rady wprowadzić wszystkich pokazanych modyfikacji, musisz wybrać co Cię bardziej interesuje. Część modyfikacji można zrobić też tylko z pomocą specjalnych narzędzi. (Jeśli o to Ci chodziło.)
Dziwne jest natomiast że nie działa przycisk wyjścia. To nie jest normalne.