Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data premiery: 29.07.2010 r.
**Autorzy:**Ирбиs, Real Wolf
OPIS:
Spoiler
Condemned to trzecia modyfikacja z serii Lost World, która nie tylko otrzymała pełnoprawny tytuł, ale również wiele unikalnych funkcji skryptowych, jakich żadna inna modyfikacja nie miała w trakcie premiery omawianego tytułu.
Zmiany:
dodano 17 zadań fabularnych, 12 pobocznych i 2 bazujące na Striełoku z Zewu Prypeci;
Modyfikacja posiada wbudowany instalator. Wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami. Jeżeli nie ma na końcu ścieżki instalacji gamedata, to ją dopisujemy. Na końcu należy zainstalować niezbędne patche bądź też fixy.
Dodajemy parametr -nointro do właściwości skrótu gry.
Niewielka poprawka inwentarza dla monitorów panoramicznych:
W pliku inventory_new.xml należy odszukać linię dragdrop_bag, a następnie parametr height=300 i zmienić go na height=207. Identyczne zmiany należy wprowadzić w nventory_new_16.xml.
Mod posiada własny instalator podobnie jak NLC6 to dlaczego przy tym modzie trzeba standardowo edytować pliki localization i text a przy NLC6 tego nie robiliśmy?
Nie mam pojęcia, wiem że inaczej moda tego nie odpalisz, a przynajmniej u mnie było tak że bez zmiany plików localization wywalało mnie od razu do pulpitu.
Co do samego moda:
Grałem trochę i powiem że mnie wciągnął, zrobiłem zadanie standardowe u wilka i już na samym początku widać nowe postacie i także zdanie, jedno z nich wykonuję, trzeba iść na bagna do bazy czystego nieba a dalej nie kumam o co łazi, w ogóle zero wylotów..co mnie bardzo cieszy, w bazie czystego nieba jest zaledwie 4 członków czy tam byłych członków.. nie mam pojęcia, ale fakt że zadanie dalej się ciągnie. Same bagna są strasznie opuszczone, mało jest mutantów, widziałem jedynie parkę chimer i trochę anomalii, lecz to wszystko sprawia że da się odczuć klimat tam panujący, jednym słowie przygnębiający miejsce. Mam zamiar teraz iść z główną fabułą aż do baru, a dalej się zobaczy.
Nie ma gdzieś tego moda w partach bo podano tylko jeden link do źródła.
Localization i plik text edytujemy dopiero po zainstalowaniu i uzyskaniu gamedata moda bo ineczej się nieda, dobrze kapuję, jeżeli nie to mnie poprawcie, co z fsgame podstawki też zmieniamy false na true czy nie?
Portalas ten mod ma może trzy instalatory i po scaleniu tworzy gamedate bo na konkurencyjnym forum też piszą o LW i czy to ten sam mod?
Napisz jeszcze sposób instalowania tak krok po kroku.
Napisałem w pierwszym poście, pograłem chwilę i mod wydaję się fajny.
Grafika dużo lepsza,klimat fajny,wymagania trochę mniejsze niż Soyanki.
Zaktualizuję swoją opinię bo pograłem dłużej i napisze tyle:
Według mnie jeden z najlepszych modów do stalkera jakich grałem.Dość stabilny i nie ma problemów jak Soyanka.Polecam pobrać i przetestować samodzielnie.
Ciężko napisać co jest zmienione bo mam nie mam czasu za bardzo teraz grać i cały mod jest po Rosyjsku.
Fabuła jest dość podobna (przynajmniej z początku ) do podstawowej,tyle że zaczynam za mostem na strychu domu.
To już jest coś wejde na strone i troche poczytam o tym modzie.
Napisali o patchu do moda, ten patch jest już dodany do plików moda z linków w pierwszym poście czy trzeba go ściągać. Macie jakieś namiary na patcha, jakiś link?
Dużo nowych - starych lokacji. Nie jestem pewien co do dwóch:
* Логово …
* Лесная чаща …
Ta druga, to może być część Czerwonego lasu, bo brzmi jak “ukryty”
Pierwsza to legowisko czyli można przypuszczać że Labirynt…
Ja jednak czekam na spolszczenie NLC6, ten mod zakarbowałem jak drugi w kolejności, chyba że… pojawi się spolszczony Lost Alpha.
Dobra robota Agrael - kolejna już w Twoim wykonaniu, masz u mnie punkt do reputacji.
Mod posiada własny instalator podobnie jak NLC6 to dlaczego przy tym modzie trzeba standardowo edytować pliki localization i text a przy NLC6 tego nie robiliśmy?
A dlatego, że mod NLC6 jest w formie spakowanej i w paczce polonizacji jest już wszystko co trzeba . Taka jest przewaga formy spakowanej nad rozpakowaną, poza oczywiście o połowę krótszym czasem ładowania. Właśnie spakowałem swoją Soljankę i jestem z tego bardzo zadowolony - nowa polonizacja to wymiana jednego pliku która w żaden sposób nie wpływa na resztę plików. A ładuje się ok 2 minut!! Jeśli mi się uda moim słabym łączem uploadować ok 8 GB na hosting, to można będzie pobrać elementy spakowanej Soljanki i używać do woli…