Lost World Requital

Hmm :angry:

Wyczuwam troch? sarkazmu. Sorry, nic mi do tego co sobie wsadzasz do swojej gry. Wkurzy?em si? raczej ?e niejasno ( przynajmniej dla mnie) piszesz z czym masz problem. A ja si? produkuj? :slightly_smiling_face: Gdzie si? dopisuje przedmioty do ekwipunku nie wiem i nie sprawdz? bo LWR ju? dawno z dysku znikn??o. Z drugiej strony wiem, ?e po zrobieniu questa na przyniesienie walizki z wioski dla Liczykrupy dostaniesz tyle kasy,?e kupisz sobie co b?dziesz chcia?.Wi?c mo?e skórka nie warta wyprawki :slightly_smiling_face:

Temat do zamkni?cia znalaz?em sposób jak do?o?y? fanty na starcie,oto dowód:

Po przejściu na Jupiter dochodzimy tam gdzie w Zewie była zbrojownia wchodzimy do podziemi znajdujemy tam broń:
Budynek do którego musimy wejść

Dwie ppszki spas12 amunicja do p90

L85 i amunicja przeciw pancerna 5,45x39 mm

2x AK 74

Kilka ssów z gry:

1 polubienie

Ja zapytam, czy mod jest spójny logicznie? Chodzi mi o to, czy fabuła prowadzi do zakończenia i czy te wszystkie nowe lokacje są zagospodarowane i pchają fabułę do przodu? Z tego co czytałem, mod jest niedokończony i chyba należy przypuszczać, że zrobili mapki i dopiero dopracowują (mam nadzieję że z efektem) fabułę. Po przeglądnięciu screenów mod wygląda więcej niż zachęcająco, czy jest wśród Was na forum osoba która go ukończyła? Może napisze więcej o wrażeniach?

Witam.
Grałem w tego moda dosyć długo i mnie się osobiście podobał. Nie wszystkie lokacje są zapełnione NPC i kwestami ale jest parę niespodzianek jeżeli chodzi o schowki (np. znajdujesz chowek nie zaznaczony na mapie ale nie jest on pusty). Przede wszystkim mod jest bardzo stabilny i ilość wylotów jest minimalna.Linia fabularna nie jest zbyt długa i rozbudowana ale dająca sporo rozrywki bo jest to coś nowego. Duża ilość mutantów i to atakujących w stadach (od 6 do 8 pijawek równocześnie to jest wyzwanie). Pare fajnych nowosci np. psujące się artykuły żywnościowe po przejściu przez radioaktywny obszar. Mod rzeczywiście jest niedokończony ale ze sporym potencjałem rozwojowym i to nie tylko moja opinia ale też kilku osób korzystających z tego forum. Twórca moda zapowiedział spore dopełnienie ( między innymi 55 nowych kwestów ale krótko przed wyjściem tego dodatku się z niego wycofał) teraz sprawdzając co jakiś czas różne rosyjskie fora widać że coś się tam dzieje w sprawie dopełnienia ale brak konkretów. Moje wrażenia z tego moda są pozytywne i mogę go polecić ale to tylko moja ocena.
Pozdrawiam.

1 polubienie

Dzięki apophs za wyczerpującą odpowiedź, o ile dobrze zapamiętałem co chłopaki :slight_smile: na boxie pisały, to że twórcy moda padł… dysk. Niesamowity pech, oby miał siłę i cierpliwość do odtworzenia swojej pracy. Coś mi mówi, że ten mod zapamiętalibyśmy na długo. Psująca się żywność to świetny i realistyczny pomysł, widać, że twórca czuje klimat Zony, teraz do tych wszystkich lokacji dołożyć tylko mądrze postacie z ciekawymi questami i funkcjami… Przy zachowaniu umiaru, żeby nie przeładować Zony, lepiej żeby była pustawa a spotkanie człowieka było wydarzeniem - oprócz lokacji takich jak Kordon, Bar, Wysypisko, Magazyny, reszta pustawa, tajemnicza i wzbudzająca lęk. Mapki są więcej niż połową sukcesu, bo takie zapaleńce jak my tutaj będą błąkać się po nich i zaglądać za każdy kamień z wielką radością. :slight_smile: Mapki z dobrym zagospodarowaniem i fajna fabuła to już po prostu ambrozja, nie potrzeba dziesiątek nowych broni, pancerzy, artefaktów i mutantów, jest jak pisałeś - mod ma potencjał, oby nadszedł wkrótce czas w którym wyjdzie wersja finałowa.

Witam mam prośbę mógłby ktoś zwiększyć udźwig do miliona?

Szukamy pliku system.ltx. Powinien być w folderze gamedataconfig. W nim szukamy linijki

max_weight =

modyfikujemy wartość znajdującą się w niej na pożądany przez nas udźwig w kilogramach. Jest to udźwig po przekroczeniu którego możemy jeszcze chodzić.

Następnym krokiem będzie otwarcie pliku actor.ltx. Znajduje się on w folderze gamedataconfigcreatures. W nim szukamy linijki

max_walk_weight =

Dajemy tam wartość o kilka kilogramów wyższą od poprzedniej. Jest to udźwig maksymalny, po przekroczeniu tej wartości stajemy w miejscu.

W niektórych modach, w pliku system.ltx nie ma wartości jakiej szukamy. Jest ona w pliku inventory_sect.ltx znajdującym się w tym samym folderze

http://www.stalkerte…eczy-z-plecaka/

To jest chyba pierwszy że tak powiem mod jaki powstał :slight_smile: I jest banalnie prosty.

Edit. 1T gdy spawnujesz starczy aż nadto.

A po co ci aż milion nie wiem czy przy tej wartości nie gra ci się nie wysypie tak po prostu.

A jedna tona może być

Ok bo zawsze wiedziałem ze w pliku actor coś trzeba zmienić ale nie działało.Grazie.

Udźwig postaci można wpisać sobie dowolny. Nawet 50 ton, tylko po co? Udźwig 300 - 400 kg w zupełności wystarczy, by pozbierać fanty i biec długi czas, bez zmęczenia. Zwracam też uwagę na to, że dźwigając w ekwipunku masę sprzętu, gra wolniej się wczytuje.

Tak jak wyżej dokładnie 300 w sumie wystarcza.. Wiadomo zaczynając grę masz tam 110 pozbierasz duperele i sam wiesz że po silę przydało by się więcej 300 jak bd miał stwierdzisz że to wystarczająco… Drugą stroną chyba nie masz zamiaru przy tonie wszystkiego taszczyć z czasem ci się to znudzi i poprawisz na 500… :slight_smile:

Ja mam z jednym problem zawsze:D ‘‘amunicja’’

Hmm modzik wygląda bojowo nastawiony do graczy…Trzeba bd sobie szpila zrobić:)

Zarem tak … oficjalny hud z gry jest jakiś dziwny brak paska życia, nie widać paska pancerza, biegu i ilości naboi … Życie podane jest w %..
Można dodać jakiś inny hud np z podstawowych modów jak w wielu innych, by te wszystkie opcje były widoczne na polu widzenia, czy trzeba za każdym razem patrzeć do ekwipunku, ile czego mamy i ile nam zostało.
Szukałem tutaj na forach i nic może przeoczyłem, lub może nie ma hud-a dla tego moda…
Macie jakieś dobre porady? :slight_smile:

Witam.
Ten mod z założenia jest tak pomyślany i stworzony żeby utrudnić rozgrywkę. Jeżeli zaczniesz grać to zobaczysz że wbrew pozorom brak tych informacji nie jest tak straszny a zmusza do rozważnego gospodarowania zgromadzonymi zasobami. Ten mod raczej nie pozwala na kawaleryjskie szarże na oślep bo można bardzo łatwo wpaść w anomalię bo nie są tak łatwo widoczne i rozpoznawalne. Czyli mod jest nastawiony na realizm. Ale wydaje mi się że są to raczej jego zalety a nie wady. Można adaptować hud z wcześniejszej wersji ( LWC ). Spore forum na temat tego moda i jego ewentualnego dopełnienia (Lost World Trops Of Doom) można znaleźć pod linkiem.
http://ap-pro.ru/forum/35-597-1
Pozdrawiam.

1 polubienie

Witam. Czy ktoś by mógł gdzieś upnąć pliki odpowiedzialne za ulepszenia broni i pancerzy, lub najlepiej foldery jak dobrze mi się zdaje: config i scripts.

Do której części stalkera?

Chodzi mi o mod do SoC LWR - Lost World Requital :slight_smile: Więc w nim napisałem :slight_smile: