Lost World Requital

Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006
Data premiery: 25.12.2010 r.
**Autorzy:**Ирбиs, Real Wolf
Autorzy spolszczenia: @Yurek, @kobal, @trurl3
Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin)

OPIS:

Spoiler

Lost World Requital to książkowa interpretacja Strefy Wykluczenia. Od teraz każdy stalker nie może sobie pozwolić na popełnienie najdrobniejszego błędu. Zona błędów nie wybacza. Rozgrywka stała się bliższa realizmowi - protagonista szybko traci siły, broń ulega uszkodzeniu, choroba popromienna ustępuje dopiero po pewnym czasie. Reasumując - wszelkie nieszczęścia, plagi oraz choroby trawiące Zonę będą o sobie na każdym kroku przypominać.

Wszyscy pasjonaci przetrwania, którzy cenią sobie przemyślaną rozgrywkę, a nie frontalny atak, będą korzystać z uroków moda. Czy ktoś z Was kojarzy Misery na platformie Zewu Prypeci? Lost World Requital to swoisty odpowiednik Misery w Cieniu Czarnobyla, ale z własnymi charakterystycznymi cechami.

Cechy moda:

• nowa fabuła,
  • nowe lokacjem
  • freeplay po zakończeniu głównego wątku,
  • możliwość ulepszania ekwipunku,
  • poszukiwanie artefaktów za pomocą detektorów,
  • żywność może ulec zepsuciu,
  • bardziej niebezpieczne i żywotne mutanty,
  • medykamenty przywracają zdrowie stopniowo,
  • dość wysoki poziom trudności z elementami survivalu.

PORADY:

Spoiler

Możliwe błędy techniczne:

1. Podczas korzystania ze śpiwora może nastąpić wylot.
  2. Zadanie od Woronina, które polega na zdobyciu Bulldoga 6 może powodować pewien problem z Azotem - postać ta potrafi się zawiesić. Zaleca się wykonanie tego zadania na samym końcu gry.
  3. Należy w odpowiedniej kolejności umieszczać na pasie akumulatory do egzoszkieletu. W przeciwnym wypadku możliwy jest wylot.

GALERIA:

Spoiler

Przegląd moda od Ap-Pro:

https://www.youtube.com/watch?v=7RcFwhjb83o

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Cień Czarnobyla 1.0006.

1. Pobrane i wypakowane archiwum moda oraz fixa umieszczamy w głównym katalogu gry.

1. Dodajemy spolszczenie moda.

1. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię:
    $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$|

1. W katalogu gamedata/config/text należy dokonać kopii katalogu rus i zmienić jego nazwę na pol - w katalogu powinny znajdować się dwa foldery: RUS i POL.

language = rus należy zmienić na language = pol.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Fix:

Spolszczenie:

Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl.

Źródło:

2 polubienia

Powiem tylko łaaa.Wygląda na to że chłopaki mają pomysł na grę tylko że znowu dla hardcorów.Mnie interesuje ten fragment " Kwestów nie ma wiele, ale dla platformy wystarczy. Przewiduje się późniejsze dopełnienia scenariusza, rozszerzające świat i napełnienie kwestami danego moda." Jeśli mod jest ciągle w rozwoju to znowu tak jak NLC staniemy w połowie gry. :face_with_tongue: .No nie wiem czy nie poczekać aż będzie całość.Bardzo lubię soljankę ale zaczynanie gry od nowa z każdym dopełnieniem to nie jest dobre. A tu znowu to samo się szykuje.

Obejrzałem trailer i powiem krótko - wygląda smacznie :face_with_tongue:

No to zaczynam się przyglądać :face_with_tongue:

Można tego moda podzielić na party i wstawić na jakis normalny dowland bo te co są to rosyjskie torrenty.
Ponawiam swoją prośbę, wrzucie go podzielonego do pobieralni bo mnie coś trafia z ruskimi torentami!

Nie było mnie trochę a tu takie mody wynaleźliście :grin:
Jakie jeszcze mody skrywają głębie stron pokrytych cyrylicą? :face_with_tongue:

Któż to może wiedzieć?.. Ale kopiemy cały czas… Stale pojawiają się nowi, żądni poklasku modderzy

Tak z ciekawości… czy trurl3 lub ktoś inny przymierza siedo polonizacji? xD

Mam bardzo dziwny problem.

Tak więc ściągnąłem LWR_fixed z jakiegoś ruskiego torrenta (rozmiar 1.64GB)

Gdy chcę uruchomić instalkę otrzymuję komunikat “Nazwa pliku, nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest niepoprawna.” format instalki " aplikacja .exe " cóż to za głupi błąd??

@edit - Problem rozwiązany błyskawicznie i notka dla wszystkich którzy będą mieli ten problem, możliwe, że to błąd win7 tak więc katalog, folder ma w sobie nazwę moda oraz ruskie znaki - w razie błędu usunąć ruskie znaki z nazwy katalogu!

Mam pytanie do wszystkich którzy ściągali tego moda: ile czasu się go ściąga i jaka jest średnia prędkość pobierania?

Torrentem u mnie to 3 godziny. Średnio po 200+ KB/s

@ MacTavish

A próbowałeś zainstalować na LWR oficjalny HUD stalker team ?

(tylko nie zapomniej zrobić sobie kopii plików, które będziesz podmieniał :face_with_tongue: )

Ja próbowałem - na żywca nie idzie. Ale jest już dostępny HUD z mini mapą na wzór COP (malakas sie ucieszy, bo działają wszystkie kolorowe wycinki okręgu). Ja spakowałem sobie tego moda do trzech plików .dbx i bardzo jestem z tego zadowolony, Chętnym udostępnię torrenta do pobrania. W tej wersji Sam mod jest osobno w trzech plikach a w następnych są , także każdy osobno, patch 5, HUD i minimapa oraz na razie fragmentaryczny pol-fix. Taka kombinacja umożliwia bardzo łatwe zmiany zarówno patcha jak i np. HUD-a bez ingerencji w pliki gry a poza tym uruchamia się znacznie szybciej niż z katalogu gamedata.
Na razie udostępniam ze swojego komputera portalowi poprzez anonimowy tracker, ale gdyby znalazło się więcej chętnych do pobierania, torrent by się rozpędził i byłoby szybciej. Tylko z powodu specyfiki trackera (brak rejestracji ale i jakiegokolwiek interfejsu) trzeba przesyłać całego torrenta, a nie link.
Zacząłem trochę oglądać mod i podoba mi się. Jest kilka nieznanych z Soljanki lokacji

Jak to pobrać? Możecie mi wytłumaczyć bo pobrałem torrenta i go wrzucam do bitcometa?

Czyli tłumaczysz ? No przetłumacz go co ? :face_with_tongue:

Myslę że przetłumaczę i chyba nie będzie to trwało tyle co Soljanka

Jak to pobrać? Możecie mi wytłumaczyć bo pobrałem torrenta i go wrzucam do bitcometa?

Ściągasz torrenta na dysk i uruchamiasz go w kliencie torrentowym (np. Bitcomet).

EDIT (YUREK):

Linki do pobrania torrentów przeniosłem do pierwszego posta w ramach porządkowania tematu.

Uwaga, ta lokacja może przysporzyć zaburzenia nerwowo-mózgowe oraz chrobę psychiczną:

Ilość dzików i mięsaczy jest tu poprostu przesadzona, zabić ich wszystkich się nie da, jedyne co trzeba zrobić aby przejść to szybki sprint na drugi koniec mapy. Proponuję zwiększyć udźwig i gnać niczym maratończyk. męczyłem się z tą lokacją dobre półtorej godziny uciekając przed peletonem mutantów, nie zdążyłem dobrze się rozejrzeć, chyba, że ktoś lubi bawić się w splinter cella to może uda mu się przejść nie zauważonym choć to graniczy z cudem. Ostrzegam! lokacja może uszkodzić twój układ nerwowy, u mnie prawie skończyło się to rozbitym monitorem :face_with_tongue::grin:

@Mac

Wrzuć proszę kilka ciekawych fotek z samej gry…coś z nowych lokacji.

Jestem ciekaw jak to wygląda.. :face_with_tongue:

Oczywiście, w miare przechodzenia gry będę wrzucał screeny, omawiał lokacje oraz czasem nagram filmik przez xfire :face_with_tongue:

z Xfire to cię zeżre :face_with_tongue: Filmik 30 sekundowy 100 klatek u mnie zajmuje około 2 GB :grin:

Trurlu nie można podzielić moda na party i wstawić na dowland portalu będzie lepiej ściągać?