Łowca Węży: Zmeelov Mod

Sedoro - cieszę się, że dołączyłeś.
Jurek48 - jesteś pierwszy u którego pojawił się taki błąd. Spróbuj zainstalować mod od nowa.
Wstawiam pierwszy Patch1, zawiera poprawione błędy znalezione przez Metka58 i Papaczosa - wrzuc.to - Diese Website steht zum Verkauf! - Informationen zum Thema wrzuc.
Należy go wypakować i wstawić do gry.

Dzięki smox.Pobrałem zainstaluję i dam odpowiedz.

Smox, idą nastepne. To oczywiście tylko sugestie wypocone razem z małzonką, jak Ci się nie spodobają, to po prostu zignoruj i nie zmieniaj. Te, które uważałem za prawidłowe zaznaczyłem kolorem pomarańczowym, a objaśnienia dałem w nawiasach

z pliku rulix_dialogs:

А заведешь в аномалию - всем расскажем, что ты за проводник (przetłumaczono jako: A jeśli wprowadzisz w anomalię - wszystkim opowiemy, jaki z Ciebie ciulowy przewodnik)

A jeśli wprowadzisz w anomalię - wszystkim opowiemy, co z Ciebie za przewodnik.

(usunąłem słowo “ciulowy” - bo go tam nie było. Osobiście jestem gorącym orędownikiem pozostawiania wulgaryzmów w tłumaczeniach, ale jak nie ma słowa, a da się bez problemu przetłumaczyć to na siłę staram się nie wstawiać.)

Ну тогда гуляй (przetłumaczono jako: No to idź na spacer)

No to spadaj

(to jest idiom i dokładnie w tym kontekście oznacza to co napisałem. Za taką odzywkę mozna w zęby dostać, bo jest bardzo opryskliwa i nie jest propozycją udania się na spacer :no: )

Ну наконец-то! Ноги уже затекли стоять. (przetłumaczono jako: No nareszcie! Nogi już zdrętwiały)

No, nareszcie. Nogi już spuchły od stania.

(to już jest kosmetyka, oczywiście mozna zostawic “zdrętwiały” ale w oryginale jest troszkę inaczej)

Zainstalowałem moda od początku,zainstalowałem patcha1 i dalej ten sam error. Proszę o poradę.

Panowie zagadajcie z kpucem niech wam zrobi jakąś stronę tytułową moda. Zmieni wygląd wstawi jakiś fajny napis kto co w tym modzie zbroił, a tak nawet nie wiadomo czy mod zainstalowany, bo tytułowa normalna.

Prośba do testerów…zgłaszanie błędów to ..fotka z ewentualnym zaznaczeniem błędu..nie korygowanie tłumaczenia na podstawie plików moda. Prosiłbym o przestrzeganie tej zasady..mod został już przetłumaczony i nie będzie przechodził tej procedury po raz drugi ponieważ każdy tłumacz, tłumaczy tak jak uważa za stosowne. Zadaniem testerów jest zgłaszanie błędów i literówek wyłapanych w czasie gry, a nie zgłaszanie poprawek w plikach.

Jurek48 zwrot - monolith_light_outfit - w moim modzie występuje 5 razy. Wstawiam Ci te moje pliki, zobacz, może pomogą. Patch masz 1.5.10?
Link - http://www.wrzuc.to/R9noeg.wt

1 polubienie

Tak smox.Zainstalowałem Czyste Niebo,patch 1.5.10, patch1, spolszczenie i w przeciągu dwudziestu minut wyleciałem na pulpit 4 razy z tym samym błędem. Przyznasz, że to odbiera chęci do grania w tego moda, a przyznam że mi się podoba. Zagram jeszcze z twoimi plikami może coś się zmieni.

Jurek48 piszesz, że wyleciałeś na pulpit 4 razy z tym samym błędem i to mnie zastanawia. Jeżeli byłby to błąd krytyczny, to wywaliło by Cię przy wczytywaniu gry. Spróbuj może zmniejszyć ustawienia, statyczne oświetlenie itp.

Smox dzięki za pliki.Grałem do tej pory i ani razu nie wyleciałem.Ustawienia oczywiście zmniejszyłem.

Chłopaki mam problem. Wychodzę z tej pieczary a początku gine od miny i jak do strony tytułowej mnie przerzuca to zawisa i wywala bez loga.

Ten mod pomimo małych rozmiarów ma spore wymagania. Zmniejsz ustawienia i zobacz. Tą minę omiń, wsiądź do samochodu i jedź na drugą stronę rzeki. Ważne! czytaj wszystkie pojawiające się komunikaty.

Dino, zaraz po wyjsciu z pieczary idź w lewo, tam MIH HET (a po smierci na minie raz mnie wywalało z głównego, a raz nie - nie wiem od czego to zależy)

Zauważyłem, że jak już ominie tą pułapkę i wsiądzie do auta, po włączeniu świateł samochodu, mina wybucha. Może to rozminowanie, przydać się w przyszłości, gdy zajdzie potrzeba powrotu do jamy. Wtedy na spoko sobie wejdziemy, chyba, że po upływie jakiegoś czasu, mina się sama aktywuje. Wtedy starym sposobem trzeba będzie wchodzić.

Chciałem powiedzieć, że w tym poradniku co jest zawarty w modzie to nazwa lokalizacji “stancia2” oznacza CEA2. Po niektórych skrinach trudno to rozszyfrować.

Da się jakos wyłączyć autosave ? Troche mi przeszkadza. Po za tym mam taka ciekawostkę że strzelam do normalnie ubranych bandytów a trupy już sa ubrane w pasiaste koszulki
EDIT- Przy okazji coś dziwnego. Zachodzę do bazy Czystego Nieba bo mnie wzywali a tam procesja przez środek idzie. Pijawki, psy, dziki, mięsacze i snorki. Cały tłum. Oczywiście panowie z CS tak są z zoną za pan brat że nawet nie zwracaja uwagi. Tak ma być ?

@MiedzianeJaja, widać nie czytasz tego, co Ci się ukazuje na ekranie lub jest w dokumentach. Zresztą, komu się to chce.
W przeróżnych dokumentach opisane jest zachowanie Zony, czyli jaka ona teraz jest, bo była Super-emisja i wiele rzeczy się zmieniło i wygląda na nienaturalne zjawiska i zachowanie mieszkańców Zony. Więc czytaj wszystko, to i wszystko będziesz wiedział. :thumbsup: Te pasiaki to normalka.

W sumie juz wiem, Zimny mi powiedział że oswoili sobie. Ale w pierwszym momencie byłem w szoku. Za to teraz wszyscy mnie odsyłaja do Lebiediewa, Lebiediew każe iść (natychmiast!) do Susłowa po wyposażenie, a Susłow ani me, ani be, ani kukuryku…

Bo głównie to Milutinowi masz robić zadania. Na początku gry się zgodziłeś, prawda? To teraz zapindalaj po te wszystkie arty, części ciał monstrów i rejestratory. Jak będziesz grzeczny, to Ci podpowiem, gdzie na Bagnach jest rejestrator. :thumbsup:

1 polubienie

Ciągle nie mogę wczytać żadnej gry tylko jak włączam grę to mi ładuje z każdym innym razem error.

*```
[error]Expression : fatal error
[error]Function : [color=#b22222]out_of_memory[/color]_handler
[error]File : E:priquelsourcesenginexrCorexrDebugNew.cpp
[error]Line : 323
[error]Description :
[error]Arguments : [color=#b22222]Out of memory[/color]. Memory request: 16 K