Łup Pantery

Dziś rano pobierałem Dead Sky 2.0 od @Suseł a tu widzę jutro kolejny mod do zassania :slightly_smiling_face: Ale od przybytku głowa nie boli :blush:

1 polubienie

Mam pytanie. Teraz mam taki celownik w Vintorezie -

Czy dało by radę zrobić ten celownik większy? Kombinuję sam, ale mi nie wychodzi.

@smox Prześlij folder “Weapons” z configs to spróbuje ci ogarnąć.

1 polubienie

Proszę @Suseł -

Weapons z configs.7z

@smox W modzie są dwie opcje na celowniki w ustawieniach. Te takie jak pokazałeś, to celowniki 3D. Usuń to ustawienie i będziesz miał “normalne”.

2 polubienia

Wielkie dzięki @kondotier. Nie zauważyłem tej opcji.

@Suseł, dzięki za chęć pomocy, ale już nie trzeba.

1 polubienie

Czy tylko mi nie udało się znaleźć żadnego zestawu narzędzi dla Kardana? Nawet odszukałem poradniki na YT i tam gdzie powinny się znaleźć to ich nie było…

Mod ukończony, mimo bycia niedokończonym ma niezłe pomysły i jest wart przejścia. Fajne były te przerobione przerywniki filmowe i scenki.

3 polubienia

W modzie pojawia się sklep “Brzoza”, który nie jest zaznaczony na mapie. Gdyby ktoś miał problem ze znalezieniem, to jest on tu -

Spoiler

Zaraz na początku gry dostajemy pancerz “Bułat”. W opisie pisze, że nie posiada on pojemnika na artefakty. Jak widać - posiada. Być może w tym modzie zmieniono właściwości pancerzy i warto sprawdzić opisy.

1 polubienie

@ZapomnialemLoginuWątek na Zatonie jest okrojony względem tego czym miał być według założeń autorów z tego co wiem. Stąd na Zatonie brak narzędzi dla Kardana.

@smox Dobrze, że rzuciło Ci się to w oczy - poprawi się to choć ja w sumie tłumaczyłem tak jak było w plikach, więc chyba tam już było błędnie podane, że Bułat nie posiada pojemników, a w praktyce posiada.

1 polubienie

@ZapomnialemLoginu Patrz od 2:15. Pokazane dwa rodzaje narzędzi. Trzecie znalazł wcześniej ( odcinek nr5 )

https://www.youtube.com/watch?v=FamMZwUxQS0

Wcześniej naprowadzenia na miejsca narzędzi daje Zwierzobój za zadanie na pijawki na rozlewisku i naukowcy za jedno ze swoich. Czy narzędzia na swoich miejscach leżą zawsze i można ich znaleźć samemu, nie wiem.

1 polubienie

@kondotier - @ZapomnialemLoginu pytał o zestaw narzędzi dla Kardana, a nie Azota :blush: Możliwe, że da się nie dawać Azotowi tych narzędzi i wręczyć je Kardanowi jak dostaniemy możliwość wybrania się na Zaton, ale nie wiem - nie sprawdzałem takiego wariantu. W każdym razie na samym Zatonie narzędzi nie ma, ani nikogo kto daje na nie namiar.

1 polubienie

Kolejna nieścisłość -

Obgrany i Przeszły do całego, mimo że rozgrywka może i była troche rozczarowująca, to Cutscenka finałowa moda może i była nawet ciekawa przy tym sama paczka broni wklepana do moda, w czasie rozgrywki udało mi sie tylko zdobyć jeden komplet narzędzi kalibracyjnych od hermana za wykonanie zadania w tunelu, reszty zadań które nie uległo zmianie niezbyt chciało mi sie robić, z wyjątkiem tym co można było zrobić szybko, mod jest bardzo grywalny i nie ma żadnych poważnych wylotów, jednak trza troche zmienic w ustawieniach zeby zmienić tą Mgłę ponieważ nic praktycznie nie widać, oprócz tego wystąpiły jakies Częste wyloty w pobliżu Magazynu kontenerów na Jupiterze, niewiem po co byl wógóle ten kontener z Kompleksu przeciwlotniczego, ważył tyle ze egzo potrzeba było a jedynie jego finalny uzytek to wieczny spoczynek w skrzynce na zatonie/jupiterze (brałem dany kontener do Kardana lecz nie miał zadnego dialogu na ten temat, lecz i to też nie ma znaczenia ponieważ moda można ukończyc nawet i w SEVIE lub Bułacie z Akaczem lub Sigem/G36 czy srutowką) , sam finalny “Łup” za którym ganiamy przez całą gre jest tez troche rozczarowujący, po zagraniu w moda teraz rozumiem dlaczego widziałem wzmianki o słabej ocenie modyfikacji, lecz to nieważne bo juz mam go zaliczonego. Piszę, bo w tym samym czasie go testowałem w stosunku robaczków i innych błedów. Może i wystąpiły lekkie błedy z tłumaczeniem lecz nie sądze żeby to krytycznie utrudniało gre lub wpływało na rozgrywke.

@Samotnik67 Kiedy mod się pojawił, nie robiono tajemnic, że z zespołu odeszła z powodów wojny część autorów moda, zawłaszczając materiały. Pozostali z tego co mieli, poskładali moda tak, aby można było zobaczyć napisy końcowe. Stąd braki finalizacji pewnych zadań. I jest wątpliwym, czy Ci co materiał zawłaszczyli, zrobią jakąś łatę pozwalającą na zrobienie wszystkich zadań.

A z powodu zakończenia moda, gratulacje.

Jak pobrać Fix umożliwiający otwarcie drzwi do laboratorium w Żelaznym Lesie (wymagany)? po kliknięciu w link pokazuje się ta strona i nie ma opcji “pobierz”

14 minut temu, cez137 napisał:

Jak pobrać Fix umożliwiający otwarcie drzwi do laboratorium w Żelaznym Lesie (wymagany)? po kliknięciu w link pokazuje się ta strona i nie ma opcji “pobierz”

Masz takie coś?

2 polubienia

@Samotnik67 ahaaa tutaj, dzięki

Co to znaczy? bo wylot miałem z takim logiem po wejściu do kanału po Żuka

[error][ 487] : Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu.

Co z tymi celownikami jest? za każdym razem gdy znajduję jakąś broń z celownikiem i próbuję z niej skorzystać to robi się crash i gra się wysypuje, celowniki 3D mam włączone, gdy włączam ją od nowa i robię to samo jest ok

Kolejny problem, okazuje się że tak się dzieję nie tylko przy celownikach, otworzyłem plecak w trakcie wędrówki i próbowałem zjeść chleb i crash, za każdym razem jest ten sam error co wyżej

Ciągle crashuje, nigdy nie wiadomo w którym momencie wywali

W dniu 5.07.2022 o 18:51, cez137 napisał:

Ciągle crashuje, nigdy nie wiadomo w którym momencie wywali

Jestem na etapie szukania elementów potrzebnych do otwarcia schowka Pantery i w mojej rozgrywce nie miałem ani jednego wylotu.

Miałem problem z tym laptopem, bo szukałem grobów w pobliżu Stacji Janów zgodnie z opisem. Okazało się, że ten opis jest błędny, bo powinno być w okolicach Jupitera, a najlepiej gdyby pisało - w pobliżu Kopaczi.

@smox

24 minuty temu, smox napisał:

w mojej rozgrywce nie miałem ani jednego wylotu.

A ja mam non stop :woozy_face: fajny modzik ale chyba nie dla mnie

@cez137 ja jestem w Prypeci i szukam schowków po informacjach z x8 i też u mnie mod bezwylotowy, a gram na złomie z 2011 roku. A i też mam te fajne celowniki małe włączone.