Łup Pantery

@kondotier a czy w Prypeci trzeba znaleźć te wszystkie rzeczy o których jest mowa w dokumentach z x8?

@cez137Tak musisz znaleźć wszystkie rzeczy wymienione w dokumentach - inaczej nie otworzysz drzwi w X-8, nie znajdziesz tego co trzeba i tym samym gra nie puści Cię dalej na Jupiter - jak będziesz miał zaliczone wszystko co trzeba zrobić na Jupiterze i w Prypeci to wyskoczy Ci informacja na ekranie, że nie masz nic więcej do roboty w danej lokacji.

@cez137 Tak trzeba znaleźć wszystko co jest w X8 i na tej podstawie poszukać kolejnego. Ale dokumenty powinny być znalezione przed odlotem Kowalskiego. Nie wiem, czy teraz jeszcze do labu wejdziesz.

Będziesz potrzebował 20 tys. , to każda znajdźka warta zachodu. Mod opiera się na scenariuszu ZP, więc zadania dodatkowe trzeba robić.

mam problem. gdzie znalezc mozna ostatni w prypeci dokument numer 7 po ewakuacji ?? jakieś zdjęcie albo coś ??

@miki19941 Po znalezieniu w X8, dokumentów których jest tylko 6.

https://www.youtube.com/watch?v=a2sAcD7S2BA

Na podstawie zagadek w nich zawartych ( w dwu dokumentach są po dwie ), szukasz przedmiotów w Prypeci.

https://www.youtube.com/watch?v=pwUMa8cs1Nk

Jednym z przedmiotów będzie klucz. Wracasz do labu i zbierasz notatkę, to 7 dokument.

Tyle tylko, że na filmikach on te dokumenty znalazł przed odlotem Kowalskiego. Po odlocie GB powinien od razu udać się na Jupiter.

Te poniższe dwa filmiki, też Ci pojaśnią.

https://www.youtube.com/watch?v=a2sAcD7S2BA

znalazłem 6 przedmiotów do lab 8 zeby otworzyć drzwi ale 7 nie mam. przed ostatni nie wiem gdzie jest. oglądałem ten filmik ale nie jest to miejsce pokazane

@miki19941 Może pominąłeś jakieś dokumenty? Zebrałeś wszystkie 6 w X8? Jeżeli tak, to w Prypeci znajdź kolejne 7 przedmiotów. @kondotier podsyłał Ci filmy. Którego miejsca szukasz z tego filmu?

@miki19941 Filmik który dałem, pokazuje miejsca gdzie szukać przedmiotów z już znalezionych zapisek. Robisz to po wyjściu z labu. I jak znajdziesz wszystkie, będziesz miał klucz , który po powrocie do labu pozwoli Ci zabrać siódmy dokument. Na filmiku masz to w 3:00 i 3:40.

chodzi o to ze ja to mam. ale gdzie jest ostatnia część

zadanie jest takie… znaleziono szósty element. znajdz przedostatni

@miki19941 Czy można bardziej czytelnie niż: cytat- Robisz to po wyjściu z labu - ???

Ty na razie masz dokumenty z labu w których są naprowadzenia na schowki. Idź ich szukać, znajdź wszystkie i wróć do labu po 7. dokument.

I jeszcze jedno. Poszukaj na swojej klawiaturze, tego klawisza:

schowki klucze odszukane. brakuje mi 7 schowka. byłem w x8 ale pisze ze brak karty dostępu :disappointed_face:

@miki19941 no to szukaj ostatniego przedmiotu, obejrzyj filmik i dzida, miałem to samo co ty. Też info, że został mi przedostatni przedmiot i nie bardzo wiedziałem, który to jest. Byłem już znudzony to zerknąłem na film.

Ogólnie moda na razie porzuciłem bo delikatnie mówiąc nudy, czysty Zew z delikatnie zmienionymi kilkoma questami. Co na plus to fajnie się strzela z dodanej paczki broni ale wykonywanie tych zadań z oryginalnej gry mnie męczyło, a te nowe polegające na ciągłym szukaniu paru przedmiotów żeby coś otworzyć też nic specjalnego :blush:

moda do kosza wywalam. nie ma co sie bawić

@miki19941 Nie wiem, jak możemy Ci pomóc, bo wystarczy obejrzeć filmiki, na których autor wskazał dokładne położenia wszystkich przedmiotów w Prypeci, jakie potrzebujemy do otwarcia drzwi w X-8.

Jeżeli nie lubisz szukać schowków (Łup Pantery opiera się w dużej mierze na ich znajdowaniu) to poszukaj czegoś mniej „stresującego”. Nie wiem.. Pierwszy lepszy z brzegu - W potrzasku.

dzieki kolego. mody globalne to ja toleruję z nową fabułą i wyborem trudności gry :face_with_tongue: ale wielkie ci dzięki. ale czekam na nowe mody. i na stalkera 2

@miki19941 Z tego co widzę na Twoich zrzutach to brakuje Ci tylko narzędzi, które są w Księgarni w stercie śmieci (trzeba trochę poskakać po tej konstrukcji ze śmieci, a samą skrzynkę, w której są trochę ciężko wypatrzyć bo jest dosłownie w środku tej konstrukcji).

I tak za późno napisałem bo napisałeś, że mod wywaliłeś, ale w zasadzie tylko tego Ci zabrakło, żeby móc grać dalej :face_with_tongue: Owszem, jakby dobrze pokombinować to można by uprościć tekst i opisy zadań, żeby naprowadzały na konkretny schowek zamiast mówić “przedostatni przedmiot”, ale uznałem robiąc spolszczenie, że bo byłoby zbyt duże ułatwienie i zostawiłem tekst aby odpowiadał temu, jak to autorzy wymyślili (żeby na schowki naprowadzał tekst dokumentów) bo gdyby jeszcze dodali znaczniki na mapie to też byłoby za prosto.

Chyba, że miałeś te narzędzia na liście między Abakanem, który jest na dole ekwipunku na pierwszym zrzucie, a SWU, które jest na górze w drugim zrzucie to nie było tematu.

1 polubienie

17 minut temu, Szczepan9205 napisał:

ten klucz z księgarni zebrany dawno. gdzie to ostatnie gówno do zebrania?? bo juz mnie to wkurwia

@miki19941 No tu:

W tej stercie śmieci:

mam to tylko brakuje karty dostępu w labie x8 do drzwi !! co tam zawsze był magazyn z amunicją i granatami

Nie ma innej karty dostępu poza tą żółtą. Żeby otworzyć te drzwi to musisz mieć:

1. Klucz 1

2. Klucz 2

3. Materiał wybuchowy

4. Narzędzia z tej sterty śmieci (ich ikona wygląda jak ikona narzędzi podstawowych z Zewu Prypeci)

5. Ogniwa jako źródło zasilania (ikona baterii do Gaussa z czerwonym paskiem)

6. Kłębek drutu

7. Elektronarzędzia (to te z tą dużą szarą ikoną - na pierwszym Twoim zrzucie są obok PKMu).

To wszystko, sprawdź czy na pewno masz wszystkie te przedmioty, jeżeli tak to może coś się skopało w modzie i jakiś skrypt się zawiesił.

A próbowałeś w ogóle mając wszystkie przedmioty wejść w interakcje z drzwiami? Bo może się wyświetlać napis jak najedziesz na drzwi, że potrzebna karta dostępu, ale to błąd moda i nie trzeba żadnej karty, wystarczy kliknąć ten klawisz pod który masz przypisaną opcje “Użyj” i powinny się otworzyć. Ewentualnie powinno pomóc wczytanie zapisu po wyjściu z X-8 i zebraniu dokumentów, a przed zbieraniem przedmiotów jeśli taki masz, zebranie przedmiotów od nowa i musi zaskoczyć bo to w którym momencie pobytu w Prypeci je zbierzesz nie robi różnicy, można je zebrać nawet chyba po ewakuacji żołnierzy i Striełoka z Prypeci - dopóki nie zdobędziesz tego co jest w schowku za drzwiami to mod nie puści Cię na kolejną lokację.

1 polubienie