mam przedmioty. . chodze do lab x 8 i drzwii zamkięte
To jeżeli jeszcze nie wywaliłeś moda to wczytaj zapis zanim zebrałeś pierwszy przedmiot, zbierz je od nowa i wtedy spróbuj. Jestem na 100% pewny, że nie trzeba tam wejść w konkretnym momencie fabuły tylko kiedy się chce więc może się zawiesił jakiś skrypt.
Zobacz, ja mam te same dokumenty i te same przedmioty i u mnie drzwi się normalnie otworzyły:
Ewentualnie jak chcesz grać dalej to masz tu mój zapis po otworzeniu drzwi, ale przed zebraniem czegokolwiek z rzeczy, które za nimi są:
drzwi w x8 otwarte.dds drzwi w x8 otwarte.scop
Tak jak pisałem - jeżeli na pewno miałeś w ekwipunku to samo co ja (przedmioty i 6 niebieskich notatek), a drzwi mimo to nie chciały się u Ciebie otworzyć to albo skrypt się zawiesił, albo może mod ma wbudowanego jakiegoś anty-cheata (ale nie słyszałem, żeby był jakiś w nim) i przez to, że zwiększyłeś sobie udźwig do 500kg to zablokował Ci dalszą grę. W każdym razie jak zdecydujesz się grać na moim zapisie to jak go sobie wczytasz to nie będziesz mógł się ruszyć. Wtedy otwórz sobie konsolę (klaiwsz ~ ) i wpisz g_god 1, a jeżeli będziesz się mógł ruszać mimo ikonki przeciążenia to zbierz co trzeba i to czego nie potrzebujesz posprzedawaj lub schowaj do schowka w Pralni, żebyś się mieścił z wagą w limicie i wtedy wpisz g_god 0 bo włączyłem nieśmiertelność na czas zejścia do X-8, żeby móc biegać będąc mocno przeciążonym, a granie na nieśmiertelności to nie granie ![]()
Już bardziej Ci podpowiedzieć i pomóc nie jestem w stanie, a czy zdecydujesz się grać dalej czy nie to już Twoja decyzja.
W dniu 2.08.2022 o 18:37, cez137 napisał:
No! wziąłem się za niego z powrotem, od nowa go postawiłem (w miedzyczasie zmieniłem dysk na SSD M2) i nadal bez zmian, co mu jest zachodzę w głowę 🙁
[error][ 487] : Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu.
W dniu 2.08.2022 o 18:37, cez137 napisał:
xray_cez137.log (56.5 KB)
Dla wszystkich grających w moda:
[error][ 487] : Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu.
W przypadku tego błędu sprawdźcie swojego antywirusa lub jego zaporę czy nie blokuję pliku który uruchamia mod.
cez137 z Twoim sprzętem wszystko jest ok
@OldMan ja to juz praktycznie go ograłem więc temat nieaktualny
Mam problem w Prypeci.. Zadanie: zakłócenia radiowe: przeszukaj ciało ale nigdzie nie ma tego ciała.. Przynajmniej wskazanym miejscu.. Gdzie może być??
@madamczyk75 To zadanie z podstawki. Jesteś pewien, że nie ma ciała we wskazanym?
13:42:
@madamczyk75 Jak to nie ma. Musi być i to dokładnie tam, gdzie pokazuje znacznik. Jeszcze w żadnym modzie lub podstawce ciało żołnierza z ładunkiem wybuchowym mi nie zniknęło. Nie wiem, co poradzić. Może jakiś błąd moda ![]()
Spróbuj wczytać wcześniejszy zapis gry i sprawdź raz jeszcze, bo nie wiem, co poradzić. Dziwna sprawa.
Naprawdę nie było:) ale zacząłem robić misje od początku i się pojawiły.. ![]()
oaza znaleziona ale gdzie ten art od pantery ?
Na drzewku w oazie jest kartka, art jest w bazie rakietowej(drzwi z zamkiem kodowym) to ta baza obok bunkra naukowców, i przed wejściem na drabinę jest schowek.
A ja sobie go odpuściłem, mod na zasadzie: fabułę z końca damy na początek, a z początku na koniec. Do tego wrzucimy grubymi nićmi szyty wątek szukania skrytek. Jak jeszcze w Prypeci jakoś to szło i miało ręce i nogi, tak na Janowie już zachodziłem w głowę co autor miał na myśli. Zaton to już wyższy poziom, domyśl się co masz robić… I to szukanie schowków po tych oględnych opisach(naprawdę mi się nie chciało).
Taka słabizna. Aby wyjść z Prypeci potrzebujesz 20000, dobrze że zbierałem kasę od początku i szukałem npc-ów którzy chcą kupować, bo był był w dup… nazbierałem 20200ru(a gdybym nie zbierał kasy od początku?).
MOS - mi także sie ten mod “spodobał”.
Taki tajemniczy jak patol po wypłacie przed swoja kobitą.
![]()
Zaczynam właśnie pobieranie tego moda i teraz pytanie czy opłaca się w niego faktycznie zagrać bądź w całości go przejść a moim głównym pytanie jest to czy ten mod jest takim drugim Death City Breakout czyli masz tutaj dokumenty i ich szukaj czy może jest to coś z rodzaju SGM lub OP (chodzi tutaj o najróżniejsze zadania nie koniecznie tylko i wyłącznie szukanie dokumentów).
@guccimucci5 ja np bardzo szybko go porzuciłem, za dużo czystego Zewu Prypeci z lekko zmienionymi niektórymi zadaniami. Co jest fajne to przyjemnie się strzela z dodanej paczki broni. Odpal i sprawdź ja np za dobrze znam Zew i mnie ten mod znudził, a to szukanie tych klamotów Pantery to już w ogóle.
Ja gry też nie mogę ukończyć bo nie ma drugiego kluczyka w skrytce pod Żelaznym Lasem na Zatonie.Jeden znalazłam ale drugi jakby go nie było tam gdzie miał być skrytka jest pusta.
Może odpowiedź znają ci co możemy im “naskoczyć” ![]()
@Karozilla Mogę Cię zapewnić, że mod jest do przejścia aż do napisów końcowych, bo go przeszedłem. A gdzie jest schowany 2. klucz, zobacz od 15:00
Ja nie wskakiwałam do dziury od razu, przeszedłem za dziurę i otworzyłem plecak w niskim przysiadzie. Ale obejrzyj filmik od 9:00, bo wcześniej trzeba zabrać jeszcze jeden schowek z dokumentem zawierającym składnik kodu. 13:30.
A jeśli ten klucz masz, to gdzie jest ten koło łódki, masz od 0:30.
Powodzenia życzę.
Dziękuję ślicznie ![]()
@Karozilla Napisz, czy się udało.
Link do fiksa na otwarcie drzwi padł. Wrzucam tutaj to nie zginie.