* Dystans detekcji ciał - pozwala kontrolować jak daleko świerze ciała są wykrywane przez NPC-ów którzy następnie zaczynają zmierzać w ich kierunku w celu przeszukania. Większe dystane powodują eskalację walk - ponieważ trupy przyciągają NPC-ów ‘z zewnątrz’ któzy przybiegają na miejsce i zaczynają brać udział w walce.
* Średni czas przebywania w smart_terrain-ie - określa jak długo (średnio) oddziały przebywają w jednym miejscu przed obraniem nowego celu. Mniejsze wartości zwiększają ogólny ‘dynamizm’ a-life’a ponieważ więcej oddziałów jest ‘w podróży’ w tym samym czasie - zwiększa to ilość potyczek wokół gracza
naprawiono crashe związane z błędnymi nazwami squadów niektórych ‘dużych’ mutantów
poczyniono dalsze usprawnienia w a-life. Z najważniejszych:
* Stalowy Las jest teraz bazą Bandytów / Najemników a nie Powinności - czyni to okolicę mniej przypominającą ciągłą strefę wojny
* Baza Powinności została przeniesiona do obozowiska w pobliżu Tartaku - miejsce jest też teraz popularne wśród Myśliwych
* dzięki powyższym - jest teraz znacznie mniejsza szansa na spotkanie wrogich Bandytów w poblirzy Skadovska - nie chodzą już tamtędy
* tunel przy wejściu do Oazy w Jupiterze jest teraz bazą Bandytów / Najemników zamiast być leżem mutantów
oddziały NPC-ów są teraz znacznie bardzie zróżnicowane pod względem liczebności (elitarne generalnie są mniejsze)
poprawiono zachowanie mutantów w ciągu nocy
poprawiono detekcje wrogów i bycia zaatakowanym przez mutanty
znacznie zwiększono respawn mutantów w Jupiterze
dodano nowy typ squadów: ‘Odziały Naukowe Monolitu’. W związku z tym Monolith jest teraz podzielony na 2 grupy:
* Odziały Bojowe (bardziej popularne) - w dzień siedzą w bazach (Oczyszczalnia, Fabryka Jupiter) w nocy wychodzą i patrolują obszar wokół nich - okazjonalnie zapuszczając się nieco dalej (ale nigdy w bezpośrednie poblirze nutralnych baz)
* Odziały Naukowe (odpowiednio odziane i wyposażone) - w dzień również siedzą w bazach. Nocą wychodzą i kierują się do najbliższych ich pól Anomalii i skanują je do rana
dodano optional pozwalający na ustawienie głównego tempa respawnu (pozwala to kontrolować ogólny nastrój w bardzo dużym stopniu)
naprawiono problem z frezowaniem się NPC-ów w trybie zagrożenia (g8 thx to _xXxTWiST3DxXx_)
naprawiono problem z Tremorem, który strzelał do siebie z innej broni niż jego pisotlet (g8 thx to Jketiynu and gannebamm)
w końcu naprawiono losowy błąd z xr_corpse_detection.script (g8 thx to askfor)
dropowana broń jest ponownie ‘srednio-dobrej’ jakości (w paczce jest opcja czyniąca kondycję słabą - co nieco balansuje ekonomię)(g8 thx to askfor)
naprawiono problem z nożem(g8 thx to askfor)
zmieniono skrypt w quescie w kręgu BIS dla switch_distance równego 150m lub 200m - łowca podczas zejścia do leże Pijawek będzie się zachowywał poprawnie przy tym ustawieniu(g8 thx to askfor)
Wątpie żebyś to z Completem zainstalował. Da się zainstalować Mso z atmosfearem. Trojanuch w paczce z MSO opisał to.
Sory że tak długo nie odpowiedzialem, ale niestety nie moge zainstalować atmosfear 3 z MSO, gdy najpierw zainstaluje MSO mod działa, a jak dodam atmosfear 3 to wyskakuje bugtrap. Nie wiem o co biega ! a gdy zamierzałem odinstalować atmosfear MSO też nie działało znowu wyskoczył bugtrap mam wersje 1.6.02. stalkera
Wiecie o co chodzi tym razem ? Zainstalowałem Absolute nature pack i na nowo zainstalowałem Atmosfear 3 włączam nową gre i wywala do pulpitu i jest wyświetlany bugtrap :
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CModelPool::Instance_Load
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\Layers\xrRender\ModelPool.cpp
[error]Line : 117
[error]Description :
[error]Arguments : Can’t find model file ‘actors\stalker_neutral\stalker_nutral_nauchnyi.ogf’. mogłby ktoś wytłumaczyć co jest przyczyną błędu,gram w zewa z tym oto modem.